Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Eerder
 2. Vuurwerk

  Bloedtest bij dokter

  Hoi Noortje! Ik weet nog niet of mijn cholesterol nu lager is. Mijn eerste doel is afvallen door kleinere porties + gezonder te eten. Wanneer ik mijn "afvaldoel" heb behaalt ga ik het nog een keer laten meten bij de dokter. Ik zal hier direct een update plaatsen wanneer ik de nieuwe testresultaten binnen heb.
 3. Noortje

  Bloedtest bij dokter

  Dit is inmiddels al een oud bericht, maar ik vroeg me af of het je is gelukt om je cholesterol te verlagen? Iemand die ik ken heeft hier namelijk ook last van. Zo ja, heb je advies of tips? Overigens is het toch ook best hoog? Er staat onder aangegeven "target LDL-Choresterol for coronary artery disease and equivalents - 2mmol/L or less". Die van jou was 4.71 mmol/L
 4. Noortje

  Steeds last van dezelfde spier

  Ik heb de afgelopen twee jaar steeds last van dezelfde spier. Volgens mij is het de monnikskap spier, voornamelijk het gedeelte boven mijn rechterschouder. Normaal gesproken heb ik er geen last van, maar zodra ik ga sporten merk ik dat het weer "zeurderig" wordt. Echt pijn doet het niet, maar het is zeker gevoelig en voelt zelfs een beetje opgezet. Het is in ieder geval niet prettig. Massage, creme etc heb ik al geprobeerd. Heeft iemand goede tips?
 5. Noortje

  Moeite om 's ochtends wakker te worden

  Bedankt voor de suggesties Vuurwerk! Helaas lijkt het niet veel uit te maken of er nu natuurlijk daglicht naar binnen komt of niet. Zelfs als ik er wakker van wordt, val ik net zo makkelijk vervolgens weer in slaap. Ik heb nog nooit eerder van "slimme wekkers" gehoord maar het ziet er best interessant uit. Heb je hier zelf ook ervaring mee? Zover ik weet snurk ik niet (misschien heel af en toe) en heb ik ook geen vorm van apneu. Ik denk ook niet dat het aan m'n levensstijl ligt, ik eet vrij gezond, zorg ervoor dat ik iedere dag al m'n vitaminen/mineralen binnen krijg en sport regelmatig.
 6. Vuurwerk

  Moeite om 's ochtends wakker te worden

  Ik denk dat er best veel mensen zijn die moeite hebben om wakker te worden, ik word bijvoorbeeld ook heel moeilijk wakker in 99% van de gevallen (geen of wel slaap maakt niet uit). Maakt het uit of het al licht is buiten? Misschien als je natuurlijk wakker kunt worden door de juiste verlichting dat het helpt - in de zomer kun je dit ideaal testen door met de gordijnen open te slapen. Een andere optie is een "slimme wekker", deze kun je op bijna elke moderne telefoon downloaden. Er zijn natuurlijk allerlei andere oplossingen te bedenken zoals een gezonde levensstijl.. Maar mocht echt niks helpen dan zou het kunnen dat je een slaapstoornis hebt. Snurk je bijvoorbeeld of heb je een vorm van apneu?
 7. Noortje

  Moeite om 's ochtends wakker te worden

  Hallo allemaal! Ik weet dat mensen vaak moeite hebben om in slaap te vallen, maar bij mij is het juist omgedraaide wereld. Ik val meestal heel snel in slaap, maar heb erge moeite om 's ochtends wakker te worden. Of ik nu te weinig, te veel of "precies genoeg" slaap, lijkt niet uit te maken. Ik slaap vaak heel diep en droom eigenlijk iedere nacht. Ik moet iedere dag meerdere wekkers zetten om te voorkomen dat ik er niet doorheen slaap en te laat wakker wordt. Vrienden van me zijn "jaloers" omdat ze graag meer zouden willen slapen, maar het is voor mij soms best een probleem om zoveel moeite te hebben om op te staan. Online lees ik van alles en nog wat, maar het is lastig om te zeggen wat waar is en niet. Heeft iemand hier heel toevallig ervaring mee, of kennen jullie iemand die hier moeite mee heeft/heeft gehad? Alle tips / hulp / informatie wordt ontzettend op prijs gesteld!
 8. Noortje

  Indeling Subcategorieën

  Oh super, vriendelijk bedankt!
 9. Vuurwerk

  Indeling Subcategorieën

  Goed nieuws Noortje, we hebben de subcategorieën toegevoegd! Onder Algemene gezondheid: Slaapproblemen Medische Hulp (om professionele vakmensen te bespreken, denk aan fysio, ergo etc.) Overig (alle onderwerpen die nergens inpassen) We hebben nu ook het kopje Seksualiteit toegevoegd op Doktersnel.nl (helemaal onderin).
 10. Vuurwerk

  Indeling Subcategorieën

  Hoi Noortje welkom op DokterSnel.nl! Je hebt helemaal gelijk, stond ook al in het lijstje boven je post maar het was er nog niet van gekomen. We gaan het direct voor je toevoegen.
 11. Noortje

  Indeling Subcategorieën

  Hallo! Ik heb me zojuist aangemeld omdat ik vragen heb over slaapproblemen. Hebben jullie hier al een een categorie voor?
 12. Vuurwerk

  Biotine supplementen bij dun haar?

  Er is nog weinig onderzoek gedaan naar de relatie van Biotine in combinatie met haargroei.. De resultaten die er zijn uit verschillende studies wijzen er wel op dat het KAN helpen, maar dit is medisch niet bewezen. Ik zou bij de Dokter of Apotheek vragen wat de beste dagelijkse dosis is, dit verschilt namelijk per geslacht / leeftijd en de rest van je dieet. De nadelige gevolgen zijn klein: kramp, diarree en duizeligheid die kunnen voorkomen (kleine kans). Ik heb er zelf helaas geen ervaring mee, laat me weten als je hier meer over te weten bent gekomen!
 13. rotterdammer_72

  Gebroken teen, help!

  Ik heb (inmiddels bijna 2 maanden geleden) mijn kleine teen gebroken, en merk dat ik hier regelmatig nog best last van heb. Ik heb over 2 weken een afspraak om nogmaals een röntgenfoto te laten maken om te kijken of het bot goed is genezen. Het duur me toch wat lang en ik heb het heel rustig aan gedaan. Mijn vraag: is het normaal dat het nog steeds zo gevoelig is? Het was maar een lichte breuk dus ik ging er van uit dat het redelijk snel weer normaal zou zijn. Heeft iemand anders hier ervaring mee?
 14. rotterdammer_72

  Biotine supplementen bij dun haar?

  Dag allemaal! Ik zie hier al een aantal topics over haaruitval, maar heeft iemand ook ervaring met dun haar? Haaruitval is bij mij namelijk geen probleem, maar m'n haar is zo dun dat het af en toe niet mooi valt. Ik lees online veel over biotine supplementen wat zou moeten helpen met haargroei. Heeft iemand ervaring met dit soort supplementen? Kan het ook helpen tegen dun haar? Als iemand er ervaring mee heeft hoor ik het graag, en het liefst ook welke supplementen het beste zijn aangezien er behoorlijk wat te verkrijgen zijn.
 15. Hey Vuurwerk, Echt super goed van je dat je niet opgeeft! Al die onderzoeken, het zal allemaal ook echt geen pretje voor je zijn. Ik ben erg benieuwd of die neusspray zal helpen. Betreft het afvallen, daar zal vast een hoop verschil in kunnen maken, gezien snurken vaak wordt veroorzaakt door extra gewicht in de nek en gezicht. Ik vind in ieder geval dat je goed bezig bent! Hopelijk merk je (en je partner) snel verschil! Succes!
 16. Amber

  Vriendin's moeder heeft kanker

  Hi Daphne_11, Vreselijk om te lezen. Het is en blijft altijd erg zwaar om met deze verschrikkelijke ziekte om te kunnen gaan. Ik heb zelf ook een aantal familieleden zien overlijden aan deze ziekte. Ook heb ik een vriendin gehad met dezelfde situatie als jouw vriendin. Zoals @Vuurwerk ook al heeft aangegeven, kan je inderdaad niet veel doen helaas. Natuurlijk wil je er op alle manieren voor haar zijn maar ik denk dat als je haar het gevoel laat geven dat je er altijd voor haar bent, dat al goud kan zijn. Sommige mensen vinden het moeilijk om erover te praten, daarom kan je wellicht om de zoveel tijd vragen of ze behoefte heeft om misschien even haar hart te luchten. Mocht ze hier geen behoefte aan hebben, dan zal ze vast andere behoeftes hebben waar jij deel uit kunt maken. Een dikke knuffel kan ook genoeg doen! Ik wil je veel sterkte wensen ook voor je vriendin. Mocht je er nog graag wat over kwijt willen, laat het maar weten.
 17. Vuurwerk

  Overmatig Snurken - Tips tegen luid snurken

  Korte update: Afgelopen vrijdag ben ik naar de KNO-arts geweest vanwege mijn luidruchtige gesnurk. Deze heeft een kort onderzoek gedaan waarin hij in de neusgaten keek en achterin de keel keek. Ik lijk een allergie te hebben waardoor een gedeelte van het gesnurk wordt veroorzaakt. Ik heb neussprays gekregen om dit op te lossen, dit moet ik voor het slapen sprayen. Verder moet ik 5 tot 10 kg afvallen in het komende half jaar, dit is nu de tweede arts die het aangeeft dus ik ga er maar aan beginnen. Hierdoor wordt het vetlaagje in de keel iets kleiner waardoor de snurkgeluiden drastisch afnemen. Ik ben benieuwd en ik hou jullie op de hoogte!
 18. Vuurwerk

  Vriendin's moeder heeft kanker

  Ah dat klinkt als een nare ervaring voor je vriendin.. En goed dat ze even alles op pauze heeft gezet om er echt voor haar moeder te kunnen zijn. Je kunt niet veel doen behalve door te zeggen dat je er voor haar bent wanneer ze dat nodig heeft. Je kunt haar ook altijd proberen op te vrolijken door wat dingen te gaan doen die haar gedachten even op iets heel anders brengen. Het is ook niet verstandig om te zeggen dat het altijd wel goed komt of iets in die trant, veel mensen proberen het op die manier lichter te maken maar helaas komt zoiets niet goed. Lang verhaal kort, ben er voor haar en ga geen gesprekken forceren
 19. Daphne_11

  Vriendin's moeder heeft kanker

  Ik weet niet of ik hier op de juiste plek zit aangezien dit niet gaat over iemand in mijn omgeving die kanker heeft. Een goede vriendin heeft momenteel echter een hele moeilijke periode. Er is ongeveer 2 jaar geleden kanker bij haar moede geconstateerd, en is recentelijk terminaal verklaard. Na de eerste diagnose hebben ze haar slechts 6 maanden gegeven, dus aan de ene kant is het fijn dat ze toch nog "langer" leeft. Aan de andere kant is het heel moeilijk aangezien haar moeder, in haar eigen woorden, niet meer "echt" haar moeder is. Vaak snapt ze dingen niet meer, of is ze heel impulsief. Mijn vriendin heeft eigenlijk heel haar leven op pauze gezet zodat ze bij haar moeder kan verblijven en voor haar kan zorgen. Haar vader is namelijk al dik in de 70 en heeft tevens wat gezondheidsproblemen. Ik probeer m'n vriendin op de best mogelijke manier te ondersteunen, maar vind het soms moeilijk om de juiste woorden te vinden. Op het moment slikt haar moeder geen medicijnen meer (alleen om het haar zo comfortabel mogelijk te maken), dus het kan nu iedere dag over zijn. Heeft iemand ervaring met het ondersteunen van iemand die zijn/haar moeder aan deze verschrikkelijke ziekte is verloren? Ik weet dat iedereen anders is, maar ik hoop toch wat advies te krijgen over op welke manier ik er voor haar kan zijn.
 20. PvRoessel

  Verstandskiezen trekken

  Dag allemaal! Mijn dochter is vanmorgen naar de tandarts geweest en heeft te horen gekregen dat ze een verstandskies moet laten trekken. Ze is hier best nerveus over, maar helaas kan ik weinig advies geven aangezien ik dit zelf nooit heb moeten laten doen. Misschien dat iemand er hier wel ervaring mee heeft en advies kan geven over de volgende vragen? Is het een optie om volledig onder narcose te gaan? Normaliter is een plaatselijke verdoving prima maar wellicht is dit prettiger. Wat is er nodig qua voorbereiding? Mag er gegeten/gedronken worden etc En natuurlijk het belangrijkste: wat staat haar te wachten qua pijn? Hoelang duurt het ongeveer voordat dit weg is? Waarschijnlijk zal ik zelf een dagje vrij vragen om voor haar te zorgen op de dag maar het is toch fijn om te weten waar ze op kan rekenen.
 21. rotterdammer_72

  Iemand ervaring met gastrocopie?

  Dag allemaal! Ik heb de laatste tijd wat last van mijn maag en heb hier op het moment pillen (Esomeprazole 40mg) voor. Hier moet ik 30 dagen lang iedere dag 1 capsule van slikken. Aangezien er een grote kans is dat het probleem niet simpelweg door maagzuur veroorzaakt wordt, zal ik hoogstwaarschijnlijk naar een gastro-enteroloog moeten voor een gastrocopie. Ze gaan dan met een slangetje met een camera door m'n mond mijn maag bekijken. Dit klinkt natuurlijk niet bepaald prettig. Heeft iemand hier persoonlijk ervaring mee zodat ik weet wat me te wachten staat?
 22. Vuurwerk

  Kwallen 'beet'

  Haha ik snap niet dat je deze kans hebt laten liggen Amber! (sorry flauw) Van Urine is nog nooit aangetoond dat het daadwerkelijk helpt om de pijn te verzachten. Hoe gaat het nu met de kwallenbeet van je nichtje? Weet je nog wat voor een kwal het is geweest? Azijn kan bijvoorbeeld helpen bij kwallenbeten van kwallen die uit de tropen komen.
 23. Vuurwerk

  Nieuw middel tegen haaruitval

  Bij toeval net op een artikel gestuit met een mogelijk nieuw middel tegen haaruitval. Op dit moment zijn er 2 manieren om haaruitval te voorkomen / genezen: Minoxidil (voor zowel vrouwen als mannen) Finasteride (Alleen voor mannen) Het eerste middel zou altijd mijn voorkeur hebben omdat hier geen hormonen aan te pas komen (speelt wel met je bloeddruk). De BBC bericht nu over een nieuw middel die gemaakt zou zijn om osteoporose te behandelen, een test bij het Universiteit van Manchester heeft al positieve resultaten laten zien. Ze gaan nu een klinische test uitvoeren om te zien of het ook veilig is voor mensen om te gebruiken. Meer erover lezen? Zie http://www.bbc.com/news/health-44038756 Op het forum van Doktersnel.nl zijn er al opvallend veel bezoekers die meelezen over haaruitval. Zo bekijken veel bezoekers het topic over Plantur 39 en Alpecin Shampoo. Ook Alopecia is een veelvoorkomende aandoening die voor haaruitval zorgt op verschillende plaatsen.
 24. Vuurwerk

  Tandvlees verstandskies ontstoken

  De afgelopen dagen heb ik last van tandvlees wat ontstoken is rond mijn verstandskies (rechtsonder). Niks doen is geen optie die ik ben direct gaan Googlen: De ruimtes onder het tandvlees grondig reinigen en alles goed schoonhouden.. Ik zat te denken om met een tandenstoker onder mijn tandvlees te gaan "wroeten".. Mocht dit niet helpen dan ga ik binnen een weekje naar de tandarts. Goed schoonhouden kan met goed poetsen en flossen. Tijdelijk stoppen met roken / alcohol drinken. Antiseptisch mondwater gebruiken. Dit is een mondspoelmiddel die de juiste ingrediënten heeft om goed te spoelen. Masseren van het betreffende tandvlees zodat de bebloeding daar beter is (ok daar geloof ik niet in) De beste manier om het te voorkomen is het gebit goed schoonhouden, nouja daar is het nu helaas te laat voor. Wist je dat dit ook wel gingiva wordt genoemd? (het ophopen van bacteriën onder je tandvlees). Ik ga beginnen met het goed schoonhouden van mijn gebit (zeker op plaats van ontsteking) en ik hoop dat het daarmee over gaat (de pijn is overigens gelukkig minimaal).
 25. Vanaf 25 mei 2018 gaat de nieuwe GDPR regelgeving in. In het kort: we moeten een aantal zaken aanpassen op dit Medisch Forum om te voldoen aan de nieuwste regelgeving, dit is voor de geregistreerde gebruikers een positieve ontwikkeling! Het volgende punt hebben we zojuist aangepast: Privacybeleid toegevoegd aan registratie (deze moet nog worden gemaakt) Gebruikersvoorwaarden in het Nederlands neergezet (dat hoeft niet perse), maar zo zijn alle regels van dit forum duidelijk Tot op heden stond het ontvangen van nieuws en updates automatisch ingeschakeld (een vinkje in de box), deze hebben we zojuist aangepast, dit staat nu standaard uitgeschakeld. In de komende dagen gaan we een aantal extra zaken aanpassen op dit forum. Update: Aanmelden via Facebook en Twitter is niet meer mogelijk om de privacy van gebruikers te garanderen. Update 2: Wij hebben algemene voorwaarden toegevoegd en privacy voorwaarden. Deze moeten door nieuwe gebruikers worden geaccepteerd, bestaande gebruikers zullen deze vernieuwde voorwaarde accepteren bij aanmelding. Bekijk onze voorwaarden / regels. Bekijk ons Privacybeleid. Update 3: Gebruikers hebben de mogelijkheid om alle persoonlijke gegevens die wij hebben verzameld op te vragen - wij kunnen dat nu aanleveren in XML formaat. Update 4: We hebben ons Privacybeleid uitgebreid, hierin hebben we vermeld hoe gebruikers zelf informatie in het profiel makkelijker kunnen aanpassen. Tevens hebben we toegevoegd dat gebruikers onder de 16 jaar oud toestemming moeten hebben van een ouder of voogd om het forum te mogen gebruiken.
 26. Amber

  Kneuzing

  Hi @Vuurwerk en @Dhr_Roos, Bedankt voor jullie tips. Ik ben inderdaad nog niet naar de dokter geweest. Ik ren niet voor alles meteen naar een dokter ;-) Maar in dit geval is het misschien wel verstandig om even een check te doen. Ik dacht dat een kneuzing soms gewoon erg lang kan duren vandaar. Ik kan me het niet meer goed herinneren eigenlijk of ik er wel of geen ijs op heb gedaan, ik denk eerlijk gezegd van niet. Stom!
 1. Meer activiteit laden
×

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.