Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen week
 2. Nele

  Drukkend gevoel achter oog

  Hallo iedereen Ik heb de laatste tijd last van mijn zicht in mijn rechteroog. Ik zie soms heel goed en andere keren dan weer wazig, troebel. Ik heb ook een drukkend gevoel achter mijn rechteroog. Enige info?
 3. Eerder
 4. Bart_M

  Besmet door bacterie/virus rat?

  @Vuurwerk Bedankt! Ik hou het in de gaten, maar voel me toch al een stuk meer gerustgesteld.
 5. Ik geloof dat ze daar momenteel nog mee bezig zijn. Ik vond het in eerste instantie niet logisch klinken (dacht altijd dat dat gepaard ging met extreme buikpij e.d.), maar als ik dit zo hoor zou het toch mogelijk kunnen zijn. Ik durf dan ook niet te zeggen hoe ik bv reageer op brood. Ik eet bij elk ontbijt wel gluten; havermout en muesli, brood of crackers en beschuit. Heb wel voornamelijk in de ochtend last van de klachten.
 6. Hoi Kim! Je dieet lijkt in ieder geval top te zijn! Hebben ze je nog niet getest op gluten intolerantie? De meeste mensen ontwikkelen dit als ze klein zijn maar het is zeker niet onmogelijk om het op een latere leeftijd te krijgen. Hoe voel je normaal gesproken nadat je brood hebt gegeten? Gluten intolerantie kan je stoelgang veranderen & daarnaast ook nog eens voor gewichtsverlies zorgen indien je darmen aangetast zijn en daardoor voedingsstoffen minder goed opnemen. Vooralsnog kan ik hier geen officiële uitspraak over doen, maar het is misschien wel iets om je in te verdiepen? Stress kan verder ook veel effect hebben op je lichaam, ik denk dat veel mensen dit ontzettend onderschatten. Persoonlijk denk ik dat een goede routine, gezonde levensstijl en meditatie de top 3 dingen zijn die je kunt doen om dit te verminderen.
 7. Ik ben zeker mijn dieet gaan aanpassen! Ik probeer meer koolhydraten binnen te krijgen evenals calorieën en onverzadigde vetten. Probeer ik te halen uit bv noten, vis of avocado. Ik eet wel wat minder vlees. Het enige wat ik nog kan bedenken is dat ik niet goed reageer op gluten, maar dat is dan ook zomaar ontstaan. Daarnaast eet ik ook veel meer eiwitten en probeer ik tegenwoordig minder suikers te nemen, maar dan zoetstoffen (nee ook niet geweldig, maar iets beter). Oja, daarnaast eet ik bijna alleen nog maar volkoren koolhydraten. En ja ik heb last van stress, altijd al gevoelig voor geweest. Ik zit in mijn afstudeerjaar en werk in de horeca. Desalniettemin is mijn privé situatie rustiger geworden en ervaar ik daar veel minder stress van. Depressie kan ik me ook zeker niet voorstellen.
 8. Hoi Kim! Klinkt als een vervelende situatie. Van wat anderen mensen zeggen kun je je beter niets aantrekken. Jij kent je lichaam nu immers het beste en weet wanneer er iets fout is. Daarnaast ligt je BMI met jouw lengte & huidige gewicht op 18.2, wat betekend dat je licht ondergewicht hebt. Er zijn verschillende dingen die gewichtsverlies kunnen verklaren: - Stress / Depressie > sommige mensen komen aan, sommige mensen vallen heel erg af. Is er momenteel iets gaande waar je veel over piekert / wat veel stress veroorzaakt? - Verandering in je eetpatroon > je geeft aan niet meer of minder te eten. Eet je ook nog dezelfde producten als voorheen, of ben je toevallig gestopt of juist begonnen met iets? Wat betreft je stoelgang, haarverlies en het constant koud hebben - dit zou in principe allemaal veroorzaakt kunnen worden door het snelle gewichtsverlies. Dunnere mensen hebben het nu eenmaal vaker koud, en snel gewichtsverlies / stress kan ook haarverlies veroorzaken. Ik heb dit zelf meegemaakt en ben na een periode begonnen met extra voedingssupplementen biotine, ijzer & zinc en zag hier uiteindelijk wel resultaat van. Let wel op dat zoals bij de meeste supplementen het een aantal maanden zal duren voordat je resultaat zult zien. Ben je momenteel nog bezig met meer onderzoeken? Wellicht dat ze ook je maag kunnen bekijken en een röntgenfoto kunnen maken om je rug te bekijken? Voor nu is het in ieder geval belangrijk dat je gezond eet + supplementen inneemt om eventuele tekorten aan te vullen (wat bij snel gewichtsverlies heel vaak het geval is). Een aantal tips: - Ga niet voor vette happen maar juist voor gezond eten waar veel voedingsstoffen inzitten - Eet veel noten en gezonde vetten zoals avocado: een handjevol noten kan je al direct veel calorieën geven zonder dat je jezelf hoeft vol te proppen. Hetzelfde geld voor avocado, wat verder ook vol zit met vitamine A, C, D, Calcium, Magnesium en nog meer goede mineralen - Houdt indien nodig een "voedsel dagboek" bij of download een app zodat je precies bij kunt houden wat je eet. Naast het aantal calorieën is het bij veel apps ook mogelijk om al je mineralen en vitaminen bij te houden - Begin direct met supplementen! Indien je lichaam deze op het moment niet zo goed opneemt heb je deze extra nodig om te verzekeren dat je voldoende binnenkrijgt. - Eet ook voldoende koolhydraten zoals rijst, pasta, brood & (zoete) aardappels. Ik hoop dat je in ieder geval iets aan deze tips hebt, en hoor graag van eventuele updates!
 9. Hallo Kim, dat klinkt inderdaad niet leuk. Heb je al geprobeerd om je dieet te veranderen? Misschien is er iets waar je lichaam niet goed tegen kan OF wat je lichaam juist nodig heeft? Probeer met ondergewicht in ieder geval voldoende vezels, eiwitten en vet in te nemen en eet regelmatig (ochtend, middag & avond met snacks tussendoor).
 10. Vuurwerk

  Besmet door bacterie/virus rat?

  Hoi Bart welkom op Doktersnel! De kans op besmetting lijkt me inderdaad heel erg klein, ik zou me hier niet te druk om maken. Ik zou wel het kleine splintertje uit je vinger proberen te halen met een naald & pincet (eerst goed ontsmetten natuurlijk). Zoals de huisarts zegt, hou het even in de gaten
 11. Sinds een hele lange tijd kamp ik met een flinke lijst met klachten, welke er steeds meer lijken te worden. Niet alleen is het vervelend, maar ik denk persoonlijk ook dat het niet goed is. Wat is er aan de hand? Ik ben een zeer korte periode ongeveer 15 kilo afgevallen. Ik sportte niet (veel) en at niet per definitie meer of minder. Ik ben 1.64 lang en ben van ongeveer 62 kilo naar 47 kilo gegaan. Er is geen ondergewicht in de familie, iedereen kampt eerder met overgewicht. Zelfs na flink sporten (krachttraining) en veel meer eten dan ik nodig heb, kom ik niet aan. Mijn stoelgang is drastisch veranderd. Wat van maximaal 1 maal per dag naar de wc gaan, is nu 3 of zelfs 4 maal per dag. Vaak is mijn ontlasting ook tegen diarree aan. Ook heb ik snel een misselijk of weeïg gevoel in m'n maag, wat wel snel weggaat. Ik heb het bijna altijd koud, pas bij 24 graden en een deken heb ik het warm, desondanks transpireer ik wel veel en ik tril bijna altijd (in m'n handen voornamelijk). Ik heb vaak last van m'n onderrug aan de linkerkant, wat weggaat of minder wordt als ik naar de wc ben geweest. Dit is bijna altijd alleen in de ochtend. Mijn haar valt meer uit en wordt steeds dunner. Ook lijkt het nog amper te groeien. Ik heb inmiddels al een paar keer bloed laten prikken, ontlasting ingeleverd, maar tot nu toe niks. Wat uitgesloten werd is: geen aandoening aan mijn schildklier, niks aan mijn lever, hart lijkt goed, geen gekke dingen in ontlasting zoals bloed. Ik ben inmiddels dus een beetje ten einde raad en zo lijkt het ook bij de artsen. Iedereen zegt dat ik niet moet zeuren, (heerlijk toch alles eten wat je wil??) maar continu ondergewicht hebben en die vreselijke stoelgang is geen pretje.
 12. Hallo allemaal Na het opruimen van een dode rat die in een verluchtingsbuis zat, wilde ik het verluchtingsrooster terug toe doen. Voor ik het plastieken deksel er terug opzette deed ik eerst het ijzerdraad gaas, dat de rat had proberen losmaken, terug goed tegen het deksel. Hierbij heeft er een stukje ijzerdraad door de handschoen in mijn vinger geprikt. Ik zie ook iets zitten in mijn vinger. (Ik heb het er tot nu toe nog niet uitgekregen) Nu maak ik mij een beetje zorgen over eventuele besmetting. Waarschijnlijk heeft dit ijzerdraad in de mond van de rat gezeten (en is het besmet?). Kan ik eventueel besmet zijn met een bacterie of virus? Ik heb al de huisarts gebeld, en die zei dat de kans op besmetting klein is maar dat ik het wel in de gaten moest houden. Wat denken jullie? Alvast bedankt!
 13. Vuurwerk

  Bultjes op handen

  Hoi Hannah welkom op het forum! Zijn de bultjes inmiddels weggetrokken of zijn ze nog op dezelfde manier zichtbaar?
 14. Hoi Anoniem, Sorry, ik heb helemaal over het hoofd gezien dat je nog had gereageerd op mijn vorige bericht. Of je na een doorbraakbloeding nog "volledig" ongesteld wordt is ook afhankelijk van je lichaam. Helaas is hier geen 1 antwoord op, aangezien iedereen anders is. Het is inmiddels alweer een paar dagen later, is alles "normaal" verlopen tijdens je stop week?
 15. Hannah

  Bultjes op handen

  Bedankt voor het reageren Marjolijn! ik heb mijn lichaam wel goed ingesmeerd, maar mijn handen misschien niet zo heel goed.. Het zijn wel echt bultjes (lijken zo ophopingen van vel precies haha, weet niet zo goed hoe ik het moet opschrijven). Maar dus niet echt vocht in maar eerder harde bultjes.. Tot slot heb Ik ook niet echt jeuk eraan..
 16. Marjolijn_89

  Bultjes op handen

  Hoi Hannah! Het zou simpelweg een reactie op de zon kunnen zijn. Heb je je goed ingesmeerd? Op de foto zijn de bultjes niet ontzettend goed te zien. Zin het echt bultjes of witte vlekjes? Ook belangrijk om te weten, zit er vocht in en heb je jeuk?
 17. Hannah

  Bultjes op handen

  Weet iemand wat deze bultjes zijn? Ik heb ze plots op mijn handen gekregen ter hoogte van mijn knokels (ik heb wel afgelopen 2 dagen in de zon gelegen)
 18. Hoi Marjolijn, bedankt! Ja ik kom net uit mijn examenperiode.. erg stressvol allemaal dus misschien zou dat het wel geweest zijn? Zou ik dan deze stopweek (die vandaag begint) wel nog ongesteld worden of is dit niet van toepassing door die doorbraakbloeding? Sorry heb hier niet zo verstand van
 19. Hoi Anoniem! Ik heb in het verleden (na jaren consequent de pil te hebben geslikt) ook wel eens een doorbraakbloeding gehad, en slikte toen geen antibiotica. Je ongesteldheid kan door allerlei dingen (stress, eetpatroon, slaaptekort, etc.) beïnvloed worden, en dit hoeft dus niet perse door de Doxycycline te komen. Indien er niets in de bijsluiter van je pil / antibiotica staat over eventuele bijwerkingen zullen deze twee denk ik geen verband met elkaar hebben. Vooralsnog kun je altijd even je huisdokter raadplegen, of na je stopweek toch even voor de zekerheid een zwangerschapstest doen.
 20. Hallo Marjolijn, ik slik de pil al 2 jaar consuquent. Echter nog nooit een doorbraakbloeding gehad. Deze leek alsof ik gewoon ongesteld was. Kan het zijn dat door de antibiotica mijn “period” een week eerder is gekomen ondanks de pil? Normaal heb ik ook altijd onveilige seks met mijn vriend en dit is tot nu toe altijd goed gegaan (ook als we seks hadden tijdens de stopweek)
 21. Hallo Anoniem, Tijdens je ongesteldheid is er ook een kans (wel een kleine) om zwanger te worden wanneer je de pil niet consequent slikt. Voor 2012 werd nog aangenomen dat alle antibiotica invloed hebben, nu wordt Doxycycline als "veilig" gezien. Het zou dus geen verhoogde kans mogen geven op zwangerschap, maar die kans is er wel altijd. Ik zou even wachten tot je ongesteld wordt in deze stopweek? Mocht je er toch niet gerust op zijn dan kun je altijd een zwangerschapstest halen?
 22. Ik heb van de dokter een antibiotica gekregen (doxycycline). Deze begon ik te slikken een paar dagen voor mijn strip eindigde. Nu heb ik de 4e dag van mijn ongesteldheid onveilige seks gehad. Vorige week kreeg ik een doorbraakbloeding die waarschijnlijk door de antibiotica is ontstaan. Gisteren slike ik de laatste pil van mijn nieuwe strip. Is er een kans dat ik zwanger ben?!! Ondanks dat de onveilige seks tijdens mijn ongesteldheid was
 23. Dag Noah, Die foto is jouw interpretatie. Wat jij ziet als iets wat jou 'bang' maakt (of unheimlich gevoel geeft) in het donker. Dat kan gaan van een mooie natuurfoto tot een rare donkere foto in een huis. Dat mag donker zijn, bewogen of scherp, of zelfs met een flits genomen zijn. Het angstgevoel gaat er volgens mij automatisch uit komen als je fotografeert volgens hoe het voelt... Als dat logisch klinkt 🙂 Je kan op www.picturesofthedark.com kijken voor al een aantal foto's (hoewel ik hoop dat het aantal zwartwit foto's beperkt blijven omdat dit een beetje de realiteit van de foto verhuld). Verhalen alleen mogen zeker ook, dat kan dan via deze weg of het emailadres helemaal onderaan elke webpagina, maar voorkeur gaat naar verhaal + foto 🙂
 24. Hey Marian, Wat voor foto zou dat moeten zijn dan? In het donker is het een beetje lastig of zoek je graag naar specifieke verhalen zonder foto eventueel?
 25. Vuurwerk

  Bloeduitslag

  Dankjewel voor de update Jess! Ik hoop dat de cardioloog snel een oplossing kan aandragen want dat klinkt niet goed. Fijn dat je in ieder geval een doorverwijzing van de huisarts hebt gekregen deze keer
 26. Bedankt! Ik ben benieuwd naar ieders idee van het donker 🙂
 1. Meer activiteit laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.