Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Gisteren
 2. Caro

  Lage bloeddruk/endometriose/parasiet? Hulp graag

  Hey Amber, Sorry voor mijn late reactie. Ik heb de meldingen nu aangezet! Ik ga de Nuvaring eens proberen. Bedankt voor je advies. Hoe gaat het nu @Amber? Ben je inmiddels alweer in het ziekenhuis geweest of niet (hoop ik)?
 3. Caro

  Schimmelinfectie

  Hey Esther, Het is inderdaad super vervelend om een schimmelinfectie te hebben. Je hebt het niet zo letterlijk genoemd maar ik neem aan dat het om een vaginale infectie gaat? Ik heb dit ook vaak genoeg gehad en baal er steeds weer van. Het is gelukkig wel makkelijk te behandelen en ik ga eerlijk gezegd niet eens meer naar een dokter als het zo ver is. Ik ga gewoon langs een drogist of apotheek met de verpakking van de vorige keer en dan krijg ik een gelijksoortig of een ander zalfje/inwendige pil mee. Ik ben wel meer rekening gaan houden met mijn ondergoed. Ik probeer erop te letten dat ik meer kantoenen ondergoed draag i.p.v synthetisch of iets met plastic. Voorheen gebruikte ik ook Lactacyd maar de dokter heeft mij aangeraden om daar mee te stoppen en gewoon te wassen met water en absoluut geen zeep.
 4. Afgelopen week
 5. Esther

  Schimmelinfectie

  Het is echt niet leuk meer maar ik heb zo vaak last van een schimmelinfectie. Ik wil er ook echt niet meer voor langs de huisarts gaan want ik begin me bijna te schamen. Het maakt niet uit hoe schoon ik mijzelf hou, ik heb het soms wel twee keer per maand. Het is echt geen pretje en zo kan ik niet optimaal genieten van het leven. Het is misschien wat overdreven dat ik dat zo zeg maar soms voelt het gewoon zo omdat ik steeds met alles rekening moet houden vanwege de schimmelinfectie. Ik zwem graag, dit doe ik een paar keer per week. Misschien heeft het daarmee te maken. Ik gebruik Lactacyd maar ook dit schijnt niet te werken. Niet te bedenken dat ik soms tussendoor of zelfs tijdens de schimmelinfectie ook nog eens mijn menstruatie heb. Wie heeft er ervaring met schimmelinfecties? En ook zo vaak?
 6. Amber

  Koud!

  Hi Marjolijn, Heb jij ook het idee dat je sneller verkouden bent dan de mensen die het sneller warmer of minder koud hebben? Ik heb best regelmatig een snotneus. Nu heb ik al een gevoelige neus maar als ik al in een kamer zit waar het koud is dan begin ik gelijk te snotteren, zwaar irritant. Ik kwam wel een leuke artikel tegen over een Whisky dat verkoudheid kan verlichten. Het is wel in het Engels maar je kan de pagina eventueel vetalen. Zie onderstaand: https://www.healthyfoodhouse.com/drinking-a-little-whiskey-might-actually-help-relieve-cold-symptoms/?fbclid=IwAR0bAzmvXEh54rSuwfgDlFR6orf1VOvxh9Dxi7ivIT7SnIKCa4zssGQ1Nno Ik wil het best wel een keer proberen maar ik weer zeker dat een extra vest of- paar sokken ook goed werken en ook wat gezonder is maar toch leuk nieuwe weetjes. Gezien ik soms veel nies en al van alles heb geprobeerd is het altijd interessant om wat anders te proberen.
 7. Amber

  Nierstenen

  Hi Sonja, Het is erg verstandig dat je een afspraak hebt gemaakt bij een arts. Bloed in de urine is natuurlijk abnormaal. Het is altijd wel spannend om langs een dokter te gaan gezien het niet één van de leukste bezigheid is die er bestaat. Het is wel zo dat we dankbaar moeten zijn met doktoren anders liepen we met de gekste ziektes of aandoeningen rond zonder dat we er ook iets van af weten. Ieder heeft zijn of haar angsten maar soms moeten we ons er overheen zetten om resultaten te behalen. Ik heb zelf best wel wat bezoekjes aan dokters en ziekenhuis ervaring dus ik weet wel een beetje wat die angst is maar ik ben vrijwel een relaxt persoon als het daar om gaat. Ik denk altijd: er zijn altijd ergere dingen en wat moet gebeuren dat moet nou eenmaal. Deze gedachtes helpen mij altijd goed. Wellicht heb je last van een blaasontsteking wat makkelijk opgelost kan worden met een antibioticakuur. Succes @Sonja
 8. Sonja

  Nierstenen

  Goedemiddag wat vriendelijk al die berichtjes. Ik heb helaas wel eens wat bloed bij mijn urine zitten en ik weet dat het een slecht teken is. Zelf ben ik altijd een beetje een wat zenuwachtig persoon als het om een doktersbezoek gaat. Het zal wel een angst zijn waar ik mij wel een tikkeltje voor schaam. Ik heb al wel een afspraak staan deze week bij een arts om een testje te doen, waar ik een beetje nerveus voor ben. Ik kan er echt niks aan doen maar als ik met mijn benen wijd moet bij een dokter dan ben ik super angstig. Sommige mensen zullen wel denken; die is gek en overdrijft maar dat ben ik. @Kim hoe gaat het nu met je opa? Ik zal wel laten weten als ik wat meer weet. Bedankt voor jullie reacties.
 9. Kim

  Nierstenen

  Hey Sonja, Heeft u al lang last die pijn? Mijn opa begon pijn te krijgen, wel ook onderin zijn rug. Omdat hij altijd erg eigenwijs is liep hij hier wel maanden mee. De pijn begon steeds erger te worden dat hij ten alle tijden wel pijn had, zelfs bij het zitten of liggen. Wel zeg, niet overdreven maar ook bij het urineren begin het pijn te doen. Het was dus noodzakelijk om naar een dokter gaan, wat hij ook uiteindelijk heeft gedaan en daar hadden ze hem naar het ziekenhuis doorverwezen. Het bleek dat hij een niersteen had die veel te kolossaal was geworden en operatief verwijderd moest worden. Dus in uw geval zal ik toch wel tijdig maa een dokter gaan. Hoeft bij u natuurlijk geen niersteen te zijn maar bekijk het even aan met de pijn.
 10. Eerder
 11. Vuurwerk

  Nierstenen

  Hoi Sonja welkom op Doktersnel! De meeste Nierstenen plas je gelukkig zelf uit omdat ze klein zijn. Pijn in je onderrug kan een teken zijn dat er een steentje is vast komen te zitten.. Heb je ook andere symptonen die kunnen duiden op nierstenen? Denk aan vaak de wc bezoeken of zit er bloed in je urine?
 12. Sonja

  Nierstenen

  Hoi, ik ben nieuw op dit forum. Ik wil graag een nieuwe discussie beginnen over nierstenen. Heeft er iemand hier ervaring mee? Sinds een tijdje heb ik last van mijn onderrug, wat niet per se iets te maken hoeft te hebben met nierstenen. Ik denk dat ik toch eens langs een dokter ga om een controle te doen want ik maak me een beetje zorgen.
 13. Amber

  Koud!

  Hey Marjolijn, Hoe gaat het? Ik moest om je berichtje lachen omdat ik ook zo een koukleum ben. Vreselijk! Ik ben ook totaal geen winter persoon. Ja naja, het heeft wel wat. Het vroege donker worden en dan veel kaarsjes aan maar de kou zelf vind ik echt niks. Ben toch echt wel meer een lente/zomer persoon maar goed, wie niet?! Ja er zijn er een aantal mensen bij die het nooit echt koud hebben. Hoe ze het doen? Alle tips zijn welkom! In de winter heb ik altijd een extra paar sokken aan, soms zelfs thermosokken want mijn voeten voelen vaak aan als ijsklonten. Die worden meestal pas warm wanneer ik een tijdje onder de dekens in bed lig. Een elektrische deken of een lekkere warme waterkruik helpt best goed of zo een zak met ‘kersenpitten’ kan ook goed helpen. Ik vind kou echt vreselijk en ik ben dan vaak ook niet te genieten wanneer ik het absoluut niet warm heb. Verder doe ik veel kaarsjes aan, dat is wel niet zo super gezond in verband met het wegnemen van het zuurstof maar het geeft wel warmte en ik heb ik daar alles voor over. Ieder doet het op zijn eigen manier. Veel succes @Marjolijn_89, laat maar weten als je een beetje bent opgewarmd!
 14. Amber

  Brandwonden

  Dat ziet er nog best wel gevoelig uit @Jess. De kleur van de wondjes zeggen iets over de fase van de wondgenezing. Zoals je zegt is het niet vochtig want dat kan voor infecties zorgen maar gelukkig hoef je daar momenteel geen zorgen om te maken als de wondjes maar droog zijn en blijven.
 15. Jantje en Marietje

  Veranderingen in ogen

  Allereerst zou ik als ik jou was gewoon even langs een oogarts gaan. Als ik dit zo hoor dan komt het mij erg bekend voor. Ik heb zelf een oogontsteking gehad en ik had precies dezelfde symptomen als jij. Bij mij was er Uveïtis geconstateerd. Dit is een inwendig ontsteking van het vaatvlies in het oog. Er zijn verschillende vormen van Uveïtis. Ik had Uveïtis Anterior, dit is de meest voorkomende vorm van Uveïtis. Ik had voornamelijk last van een rood erg geïrriteerd oog, gecombineerd met last hebben van veel licht. Ik heb daarom ook vaak mijn laptop en-telefoonscherm op een laag contrast staan. De arts vertelde mij dat dit veroorzaakt wordt door het afweersysteem die zich tegen eigen weefsel afkeert. Ik werd behandeld met oogdruppels die de pupillen verwijden. Deze oogdruppels voorkomen de verklevingen van de pupillen met de lens en verlichten de pijn. Geen pretje want het regende die dag en ik liep met een zonnebril op. Het kan vergeleken worden wanneer pupillen van weinig licht naar veel licht worden blootgesteld. Ik moet zeggen dat ik er niet veel last meer van heb maar het is niet geheel genezen. Het is dus belangrijk om dit even te laten onderzoeken. In sommige gevallen komt er een inwendige oogoperatie bij kijken en een operatie is altijd fijner om te vermijden lijkt mij.
 16. Jess

  Brandwonden

  Zo ziet het er nu uit
 17. Jess

  Brandwonden

  Er staan gewoon droge korsten op nu helemaal niet vochtig.
 18. Amber

  Brandwonden

  Dat ziet er inderdaad niet zo fijn uit @Jess. Hoe gaat het nu inmiddels? Ik las dat @Marjolijn_89 al veel informatie heeft gegeven en dat bij eerste graad brandwonden niet veel zorgen gemaakt hoeft te worden. Dit hersteld meestal vanzelf en zonder littekenvorming. Bij tweede graad brandwond kan de huid vochtig zijn. De huid zal na twee á drie weken weer hersteld zijn. Bij een derde graad brandwonden is de gehele huid verbrand, waar dus de zenuwen ook zijn beschadigd. Hierdoor zullen dus altijd littekens bevinden. Mijn vader heeft een keer frituurvet over zijn hand gekregen en gelukkig viel dat nog mee maar hij is voor de zekerheid wel naar een arts gegaan, gezien de huid vochtig bleef de volgende dag. Het ligt natuurlijk wel aan de temperatuur waar de huid is aan blootgesteld, zo kan je een bepalen om welke graad het gaat. Hou het even in de gaten en succes!
 19. Mar

  Veranderingen in ogen

  Ik heb sinds kort last van mijn ogen. Ik zie soms wazig en ook wel eens zwarte vlekjes of sliertjes voor mijn ogen. Of ik ze nou open of dicht heb, die sliertjes zijn altijd wel aanwezig. Het is soms zo erg dat dit gepaard gaat met een rood geïrriteerd oog. Ik denk zelf dat het beschadiging kan zijn of misschien moet ik een nieuwe bril of een test laten doen. Nou, nu ik dit zelf zo opnoem zal ik dit maar eens gaan doen. Ik vraag me dus af of iemand hier ook wel eens last van heeft of ervaring mee heeft?
 20. Marjolijn_89

  Brandwonden

  Jeetje, je hebt er maar geen geluk mee! Als er blaren bij de brandwonden zijn kunnen het tweedegraads brandwonden zijn. In dat geval zou ik zeggen - toch even langs de huisarts voor de zekerheid! Wellicht dat hij/zij je ook zal aanraden om gaasjes / pleister op de open wondjes (open blaren) te doen om te voorkomen dat er bacteriën inkomen. Ik wens je in ieder geval heel veel succes!
 21. Amber

  Lage bloeddruk/endometriose/parasiet? Hulp graag

  Hi! Wat lief je berichtje @Caro. Je zou wel een beetje zorgen hebben door mijn verhaal maar gelukkig hoef jij je dus geen zorgen te maken om jezelf en hopelijk blijft dat ook zo. Gezien het nog maar 5 dagen is geleden dat ik die injectie heb gekregen, heb ik nog geen idee of het zijn werk doet. Ik heb geen last gehad van pijn of bijwerkingen maar dat kan nog komen natuurlijk na de volgende behandelingen, hopelijk niet. Wat ik toch interessant vind aan deze injectie is dat ze deze ook gebruiken voor mannen met prostaat kanker. Ik zou je menstruatie alsnog goed in de gaten houden @Caro want vaak gaan we ervan uit dat artsen alles goed weten en de juiste adviezen geven maar dat hoeft absoluut niet altijd zo te zijn. Alle vrouwen hebben last qua pijn of andere vervelende kwaaltjes bij de menstruatie maar extreme pijn is altijd een teken van een waarschuwing vind ik. Dit heb ik zelf ervaren met een arts. Uiteraard zijn sommige dingen niet met het blote oog te zien maar wel met een kijkoperatie of ander inwendig apparatuur. Ik ben nu langer dan 2 jaar gestopt met anticonceptie om te zien hoe mijn lichaam zou reageren en wat voor resultaten hier zouden uitkomen. Ik ben er verder zelf geen grote fan van om een anticonceptie te gebruiken maar waar ik de meest positieve berichtje over heb gehoord is de NuvaRing. Dit is een vaginale ring. Je zou hier even onderzoek naar kunnen doen en dan wellicht kunnen proberen.
 22. Jess

  Brandwonden

  Ja de pkekjes due er nu zitten waren idd blaren. Eentje heeft mijn dochtertje open gekrabt ze is 1 dus was met grijpen. De rest is vanzelf open gegaan en die op mijn gezicht is opgedroogd. Ik heb er al iedere dag wondzalf op gedaan maar zal deze dan maar niet meer gebruiken. Bedankt
 23. Marjolijn_89

  Brandwonden

  au, dat ziet er pijnlijk uit! Op de foto's lijkt het er op dat het 1e of 2e graad brandwonden zijn. Ik kan het niet heel goed zien, maar klopt het dat je ook blaren hebt? Als het 1e graad brandwonden zijn zou dit binnen 1 week ongeveer moeten genezen, en is de kans op littekens vrij klein. Een aantal dingen waar je wel rekening mee kunt houden: indien je blaren hebt - niet aan zitten! Gewoon vanzelf weg laten gaan. Houd alle wondjes goed schoon, en zit er overdag niet aan met vieze vingers. Probeer geen kleding te dragen die strak over de wondjes op je nek valt (kan irritatie veroorzaken) Ik zou zelf niet zomaar zalf gaan smeren. De wondjes lijken me erg vervelend, maar meestal veroorzaken 1e graad brandwonden geen littekens. Je kunt natuurlijk altijd voor de zekerheid even langs de huisarts om advies te vragen, maar normaal gesproken dien je voor "oppervlakkige" brandwonden geen creme te gebruiken. Heel veel succes & ik hoop dat je zus de volgende keer voorzichtiger is! :-)
 24. Jess

  Brandwonden

  Hoi hoi Ik heb dit weekend enkele brandwondjes opgelopen doordat mojn zus haar vlees in de pan smeet. Nu zou ik graag willen weten hoe je het best de wondjes verzorgd om en zo klein mogelijk litteken er aan over te houden.
 25. Caro

  Lage bloeddruk/endometriose/parasiet? Hulp graag

  Ik was nieuwsgierig dus ik ben even op het internet gaan kijken om wat informatie terug te vinden over de injectie. De injectie zelf ziet er best dik uit, dus ik snap dat je schrok toen je deze zag. Lijkt me toch heftig! Gelukkig viel het volgens jou mee @Amber. Merk je al verschil of zit daar nog te weinig tijd tussen? Ik kan me ook wel ergens voorstellen dat je er tegen op zit om de andere injecties toegediend te krijgen. Het zijn toch niet echt leuke bezigheden maar inderdaad wat moet, dat moet. Ik ben inmiddels ook langs een arts gegaan en hij zei dat ik voorlopig geen zorgen moet maken. We hebben besproken om eventueel over te stappen naar een wat lichtere anticonceptiepil. Ik ben er zelf nog niet helemaal over uit welke dat zal zijn.
 26. Amber

  Lage bloeddruk/endometriose/parasiet? Hulp graag

  Mijn vervolgafspraken zijn inmiddels geweest in het ziekenhuis. Ik moest afgelopen week 3 keer langskomen. Ik moest voornamelijk bij de afdeling gynaecologie langskomen, hier werd besproken over vervolg onderzoek en behandelingen wat betreft de Endometriose. De artsen hadden besloten om mij elke 4 weken, 6 maanden lang een injectie te geven (genaamd Zoladex). Deze injectie zou dus de hoeveelheid verminderen van de baarmoederslijmvlies op de Endometriose plekken. Toen ik de injectie zag schrok ik wel even en de eerste keer is altijd spannend maar gelukkig viel het erg mee. Het is vrijwel een dikke naald met een implantatiestaafje. Omdat deze onder de huid moet worden aangebracht is het alleen mogelijk om dit door een arts of verpleegkundige te laten doen. Ik ben blij dat de eerste keer erop zit en ik voel me best prima! Nog 5 te gaan en hopen dat het deugd doet.
 27. Marjolijn_89

  Koud!

  Daar ben ik weer met het, volgens mij, zoveelste mankement! Mijn probleem is dat ik het heel snel, en redelijk vaak, erg koud heb. Terwijl anderen het wel "fris vinden" kan ik er echt erg last van hebben. Natuurlijk kan ik wel iets meer sporten (sport nu gemiddeld 1-2 keer per week), maar ik ben ook niet geheel inactief. Hiernaast eet ik vrij gezond, maar zoals ieder mens hou ik wel af en toe van iets lekkers. Verder ben ik niet erg lang (1.62m). Iemand een idee met wat dit zou kunnen veroorzaken en wat ik kan doen om het eens een keer niet koud te hebben? Alvast bedankt!
 28. Marjolijn_89

  Rare smaak na antibiotica

  Gelukkig inmiddels klaar met de antibiotica kuur! Naast maag problemen had ik ook een ontsteking bij m'n verstandskies en daar werkte de medicijnen ook voor. Ik liet het toevallig vallen bij de tandarts tijdens controle, en die zei dat een "metalen" smaak een bijwerking kan zijn, en dat dit te maken heeft met de bacteriën die in je maag zitten. Het blijkt niet vaak voor te komen. Voorlopig maar even geen antibiotica dus!
 1. Meer activiteit laden
×

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.