Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen week
 2. Tijn

  Tekenbeet

  Hallo, Mijn neefje is gebeten door een teken, nu hebben wij deze verwijderd met een speciaal pincet maar hij is niet langs de huisarts gegaan omdat hij denkt dat het wel prima is. Ik heb tegen hem gezegd dat het beter is om wel even voor de zekerheid te gaan, gezien een teken toch ziektes kan verspreiden enzo? Wat denken jullie?
 3. Amber

  kraakgeluid in oor

  Hai allemaal, Ik heb ook een klein ruisje in mijn oor, hoogswaarschijnlijk ook door oordoppen van mijn telefoon, ik luister zo vaak naar muziek dat het nu fataal wordt. Ik heb er bijna geen last van, alleen als het erg stil om me heen is dan hoor ik wel een vervelend geluid in mijn oor. Naar mate we ouder worden, veranderd er van alles in ons lichaam dus dit zal ook wel één symptoom zijn. Mocht het erger worden dan zal ik zeker even langs een huisarts gaan. Hoe gaat het nu bij jullie? @Jeroen @Noah?
 4. Eerder
 5. Noah

  kraakgeluid in oor

  Hey Jeroen! Ik heb ook sinds een tijd een soort ruis of ook een kraakachtig geluid in mijn oor en soms ook een piep. Dit geluid hoor ik eigenlijk niet vaak, alleen wanneer ik in een wat stillere omgeving ben of in bed lig. Het is zwaar irritant man want als ik me erop concentreer dan kan ik soms niet eens in slaap vallen. Ik denk eigenlijk dat ik gehoorschade heb omdat ik vaak oordoppen met harde muziek heb op staan. Ik luister vaak muziek en zet de volume dan automatisch wat luider. Ik ga overwegen om binnenkort mijn oren uit te laten spuiten want dit kan misschien helpen. Hoop niet dat het erger wordt of ook naar een KNO arts moet gaan zoals Vuurwerk zegt. @Jeroen
 6. Esther

  Kleur urine

  Ik ben inmiddels langs de dokter geweest omdat ik ook wat krampen kreeg in mijn onderrug. Er is een urinetest gedaan en uit de test kwam uit dat het een zware blaasontsteking bleek te zijn, waar ik volgens de dokter al veel te lang mee loop. Ik heb nu een Penicilline kuur van 10 dagen, waar ik al aan begonnen ben. Als dit niet goed aanslaat dan krijg ik nog een extra behandeling voor 4 extra dagen. Ik ben nu op de helft en ik heb weinig last meer dus ik denk wel dat het goed gaat. Gezien de ontsteking er al even zit, moet ik voor de zekerheid even terug komen bij de dokter zodra ik klaar ben met de kuur om nog een ander testje te doen. Ik ga er zeker vanuit dat de kuur mij zal helpen. Het is dus inderdaad goed om veel water te drinken en een extra check te doen bij een huisarts als je onzeker ben. Ik kreeg een beetje de wind van voren van de huisarts omdat ik niet eerder bij hem was langsgekomen en het zou erg gevaarlijk zijn voor mijn gezondheid.
 7. Vuurwerk

  kraakgeluid in oor

  Hoi Jeroen, ik heb zelf ook even gezocht en ik denk dat het inderdaad geen Hyperacusis is, dan lijkt het niet echt te gaan om Kraken. Misschien een bezoekje brengen aan een KNO arts? Die kan waarschijnlijk vrij snel bepalen waar het aan ligt. Tijdens het uitgaan zie ik steeds meer mensen met oordopjes lopen. Dat kan in ieder geval een tijdelijke oplossing voor het probleem zijn?
 8. Jeroen

  kraakgeluid in oor

  Hallo, Ik ben een 16-jarige jongen en ik ga zo ongeveer een keer in de maand fuiven. Dit doe ik ongeveer al anderhalf jaar en ik amuseer me rot. Alleen sinds februari 2019 heb ik op feestjes telkens een licht gekraak in mijn rechteroor tijdens dat de muziek aanstaat. Als ik naar het toilet ga of naar buiten ga, gaat dit weg. Meestal wen ik er ook aan na een uur en let ik er niet meer op. Toch vind ik het zeer lastig. Ik heb al wat research op het internet gedaan maar toch vind ik niet veel info. Ik denk ook niet dat het Hyperacusis is, vermits het enkel op feestjes is of als iemand luid roept die dicht bij mij staat. Weet iemand raad? Groetjes, Jeroen
 9. Amber

  Kleur urine

  In de ochtend is mijn urine vaak ook wat donkerder dan de gemiddelde kleur op een dag maar hoe meer ik drink, hoe vaker ik naar het toilet moet en het urine is dan ook een stuk lichter van kleur. Veel drinken is inderdaad erg belangrijk. Ik moet zeggen dat ik er zelf soms nog wel eens moeite mee heb, gezien ik dan super vaak naar het toilet moet. Ook al is dit belangrijk, het blijft soms een issue om continue naar het toilet te moeten gaan en al helemaal als er geen toilet in de buurt is. Anyway! Wanneer urine regelmatig donker van kleur is betekent dat het niet vers of vaak ongezond is. @Esther Zit er ook een onaangename geur aan je urine? De geur van je urine kan namelijk ook veel zeggen over de gezondheid of status van je urine en organen.
 10. Jantje en Marietje

  Ziekenhuis

  Precies Amber. Vaak is het nodig om pas te weten wat een ander doorstaat, om het zelf mee te maken helaas. Het is goed om je te omringen met zoveel mogelijk positieve mensen en mensen die je motiveren om niet op te geven! Ik ben daar zelf ook erg dankbaar voor. Fijn weekend!
 11. Jantje en Marietje

  Kleur urine

  Dag Esther, De nieren zijn een belangrijk begrip voor het lichaam, dit zijn namelijk de uitscheidingsorganen. *knip* Ik drink bijna 2 liter op een dag en ik ga wel zeker 2 keer in een uur naar het toilet om te urineren. In de ochtend is het meestal wat donkeren maar dat is normaal als ik een aantal uur niet naar het toilet ben geweest. Gedurende dag is het licht geel en komt er niet veel geur vanaf.
 12. Halo allemaal, Vandaag ontving ik een aantal berichten van gebruikers die vanuit het niks PM's ontvingen. Ik heb de gebruiker die deze berichten heeft gestuurd geblokkeerd en ik heb het maximaal aantal privé berichten op 1 gezet. Ik zoek nog naar een manier om iedereen pas privé berichten te laten plaatsen vanaf 5 posts of meer. Ik raad iedereen aan om de berichten te negeren en niet te Emailen naar het adres die in het bericht staat.
 13. Esther

  Kleur urine

  Hoi! Ik vraag me af welk kleur juist is van je urine? Vaak is mijn urine erg donker van kleur dus donker geel tot bijna oranje. Ik weet niet goed of ik hiermee naar een arts moet gaan of gewoon wat vaker naar het toilet moet gaan maar ik ga natuurlijk gewoon wanneer ik moet en ik kan dat niet gaan forceren toch? Ik drink in het algemeen veel water dus daar zal het volgens mij niet aan moeten liggen. Wat is jullie mening?
 14. Hi @Caro, Ik ben inmiddels weer naar het ziekenhuis geweest voor een tweede injectie. Het was dit keer iets gevoeliger dan de eerste keer maar het valt echt reuze mee hoor. Het zijn de hormonen die het vaak wat zwaarder maken. Blij, droevig, gelukkig en dan weer met niks gelukkig. Ik ben blij dat ik altijd zelf goed open sta voor positiviteit en er altijd wat van probeer te maken. Natuurlijk is dat niet altijd mogelijk want een vrouwenlichaam is nou eenmaal niet altijd even makkelijk qua gevoelens en emoties. Heb er nog niet veel last van gehad van de Goserelin (de maandelijkse injectie). Qua bijwerkingen gaat het nog prima gelukkig. Wel moet ik nu waarschijnlijk in deze periode dat ik dit medicijn gebruik mijn menstruatie missen, wat natuurlijk niet zo erg is maar wel raar omdat ik in een kunstmatige Menopauze zit. Ik ga er maar vanuit dat het allemaal bedoeld is met betere resultaten, dat hoop ik echt.
 15. Marjolijn_89

  Menstruatiecup

  Dag Dames! Dit specifieke onderwerp wordt de laatste paar jaar steeds meer besproken, specifiek of "normale" tampons en maandverband wel veilig zijn aangezien er allerlei chemische troep in zou zitten. Ik heb er zelf wat informatie over gelezen maar zoals iedere discussie zul je hier online veel tegenstrijdige argumenten over lezen. De een zegt - absoluut niet gebruiken, er wordt bleekmiddel gebruikt en er zit dit of dat product in. De ander zegt dat dit allemaal veel te erg wordt opgeblazen en dat er alleen veilige chemicaliën worden gebruikt. Of het nu wel veilig is of niet - ik kan me voorstellen dat de menstruatiecup om verschillende redenen de beste optie is op het moment. (zowel voor je eigen hygiene als voor het milieu). Een vriendin van me gebruikt er een (de diva cup) en is er ontzettend over te spreken! Wel even wennen zei ze, maar wanneer je het eenmaal "onder de knie" hebt wil je nooit meer terug naar andere producten volgend haar. Success ermee!
 16. Ik las toevallig van de week een artikel over verslaafd zijn aan chocolade en er stonden verschillende punten in waarom we soms zo erg maar zoetigheid verlangen (in het speciaal vrouwen). Natuurlijk verlangen we vaak naar zoetigheid wanneer we onze maandstonden hebben of de hormonen weer op springen staan. Ik zelf weet daar ook alles van zeg. Op het moment dat u het gevoel krijgt dat uw energielevel begint te dalen dan is het vaak al een gewoonte om te bedenken wanneer u voor het laatst iets gegeten heeft. Mocht daar een flinke tijd tussen zitten dan kan het zijn dat uw bloedglucosewaarden ook wat lager wordt. Door dit verschijnsel is het dan ook makkelijk om iets zoetigs te eten zodat de energielevel weer stijgt. Wanneer u na het eten veel zin heeft in zoetigheid dan kunt u bijvoorbeeld: de chocolade of ander ongezond zoeitgheid vervangen voor zwarte bessen of een kop kruiden thee maken met een beetje honing. Pepermunt thee is ook goed en ik ben er zelf ook dol op! Pure chocolade is wel niet zo slecht hoor. Het is natuurlijk belangrijk om Magnesium binnen te krijgen daarom zijn noten ook altijd een goed idee zoals Almonds, al wel dit natuurlijk niet zo zoet is maar wel gezond daarnaast vind ik cacaopoeder ook een fantastisch middel en super gezond! Je kan het overal doorheen gooien. Een appel met kaneelpoeder of cacaopoeder is heerlijk óf een banaan met pindakaas. Probeer het eens! @Amber
 17. Tijn

  COPD

  Even een update: met opa gaat het een stuk beter dit is waarschijnlijk omdat de ontsteking volledig is verdwenen. We zijn zelfs even op een korte vakantie geweest om even te relaxen en te genieten van de natuur. Het ging prima, rustig aan gedaan met lopen en hij had niet veel last met ademen. Ik heb het idee dat zijn batterij weer helemaal opgeladen is. Ik hoop echt dat het zo blijft want hij is toch al wel op leeftijd en de COPD is toch niet helemaal te vertrouwen omdat het niet geheel te genezen is.
 18. Ik had het nooit verwacht om dit te zeggen maar ik denk dat ik een suikerverslaving heb. Gelukkig kan ik mezelf goed in bedwang houden maar ik vind het wel lastig. Ik denk vaak aan suikers, dus in de zin dat ik regelmatig denk aan zoetigheid zoals snoep, chocolade maar ook hartig zoals chips of ander ongezonde snacks. Ik word soms zo gek van die gedachten dat ik mijzelf niet kan beheersen en uiteindelijk maar weer iets ongezonds zit te snacken! 😕 Het is ook niet normaal maar mijn vertering verloopt ook erg snel of is dit wel normaal? Het lijkt wel alsof ik altijd honger, naja trek heb. Het is niet dat ik overgewicht heb of niet genoeg beweeg maar ik vind het soms wel irritant want ik eet zo gezond mogelijk met groentes en fruit waar dus inderdaad de fruitsuikers inzitten maar ik vind de verleiding soms zo hoog dat ik dan toch weer zin krijg om te snoepen. Mijn viendin heeft mij aangeraden om zoveel mogelijk water te drinken zodat mijn maag wat voller voelt. Dit heb ik dus geprobeerd maar alsnog snak ik naar een snack. Zit dit allemaal tussen de oren of moet ik nog meer water drinken? Veel water drinken kan me soms ook irriteren, gezien ik dan non-stop moet urnineren en dat is niet altijd even makkelijk voor een vrouw. Iemand nog meer tips?!
 19. Kim

  Verandering van merk medicijnen

  Hey Amber, Ik heb hetzelfde hoor. Verandering van product of een afwisseling van iets wat u gewend bent is altijd even omschakelen maar het is ook wat u zegt hè, zolang het product hetzelfde effect heeft en geeft als wat u gewend bent, dat is belangrijk. Het is toch wel hetzelfde als een shampoo die altijd wordt gekocht en ineens veranderd het logo of het gehele product in een andere productnaam. Ik snap wel dat dit frusterend is maar ik weet zeker dat u zich geen zorgen hoeft te maken hoor. Misschien kunt u uw arts even navragen voor de zekerheid?
 20. Kim

  Menstruatiecup

  Hey Caro, Hoe gaat het met u? Ik heb precies dezelfde gedachtes zeg. Ik ben al wel begonnen met informatie verzamelen over de Menstruatiecup omdat ik zeer geïnteresseerd ben. Ik ben zelf veganist of naja ik probeer zo goed mogelijk te denken om geen dierlijke producten en voedingsmiddelen te gebruiken, daarnaast vind ik het ook belangrijk om zo goed mogelijk organisch te leven. De menstruatiecup lijkt mij daarom een super oplossing. De menstruatiecup is dus organisch en blijkt zeer veilig te zijn. De cup is gemaakt van 100% medische kwaliteit waaronder silicone en gifvrij is. Ik ben zeker overtuigd en ik ga het zeker uitproberen. Wanneer dit is verlopen, zal ik zeer zeker op u terug komen @Caro
 21. Ik ben momenteel in behandeling van elke 4 weken. Ik moet dan naar het ziekenhuis om daar een injectie geïnjecteerd te krijgen. Nu moet ik dus deze injectie (medicatie) zelf elke maand ophalen bij de apotheek met een voorschrift van een dokter. Dat vind ik allemaal helemaal niet erg maar wat ik soms wel vervelend vind is dat wanneer je denkt iets te weten over een product van een merk, dan krijg je een medicatie van een ander merk mee. Ik kan dat wel eens vervelend vinden, ten eerste omdat het niet om een tandpasta gaat ofzo maar toch iets wat mijn lichaam moet helpen te verbeteren tegen een ziekte. De apotheker overtuigd je dan dat het om hetzelfde medicijn gaat maar een ander merk. Ik kan me niet voorstellen dat het anders zou zijn maar toch ga je ergens twijfelen ook omdat een dokter een bepaald merk genoemd heeft, wat volgens haar goed is. Misschien wel beter zelfs of misschien niet. Prima, je gaat er vanuit dat het allemaal wel goed zal zijn en hopen dat het inderdaad hetzelfde effect zal heeft. Natuurlijk is het zo dat het belangrijk is dat dezelfde ingrediënten zijn gebruikt maar toch voel ik me niet 100% ontspannen bij deze gedachte. Ben ik misschien een beetje paranoia met dit? Wat denken jullie?
 22. Om er even op terug te komen met betrekking tot spit in de onderrug. Mijn dochter doet aan Yoga en Pilates. Dit schijnt goed te werken om flexibiliteit te ondersteunen. Mijn dochter heeft ook een zwakke rug en met bepaalde oefeningen die zij hier leert, heeft ze een stuk minder problemen met haar rug. Ik zit te overwegen om ook een lesje te nemen, zodat ik kan zien of ik het wat vind of niet. Volgens mijn dochter is het een levend geneesmiddel en zij is er zo weg van omdat het de lichaam en geest stimuleert. Misschien zou dat ook wat voor jou zijn @Zonnetje. Als ik een lesje heb gehad dan zal ik er zeker informatie over geven.
 23. Caro

  Menstruatiecup

  Heeft er iemand ervaring met een zogenaamde menstruatiecup? Ik probeer er zelf een beetje achter te komen wat ik nou fijn vind om te gebruiken wanneer ik mijn menstruatie heb. Natuurlijk is maandverband en tampons het meestvoorkomende materiaal om te gebruiken denk ik maar soms twijfel ik wat eigenlijk ook beter voor het lichaam zal zijn. Nu heb ik het één en ander gelezen over de menstruatiecup en het is ook nog eens biologisch. Ik ben hier toch nieuwsgierig naar maar het zou ook zeker handig zijn als er iemand hier al ervaring mee heeft misschien. Ik vind zelf tampons niet altijd even comfortabel en daarentegen maandverband niet altijd even praktisch dus wie weet is de menstruatiecup een ideale uitvinding! Dit is een voorbeeld:
 24. Hoi, Heeft er iemand tips voor een gezichtscrème? Ik weet dat we allemaal een andere huid hebben maar wanneer weet ik nou wanneer iets goed is? Ik bedoel wanneer een crème doet wat er op de verpakking of een bijsluiter staat? Ik kan toch moeilijk elk doosje in de winkel open doen en uitproberen? Mijn huid is wat droog de laatste tijd. Ik denk dat ik wel wat advies kan gebruiken. Of moet ik naar zo'n mevrouw gaan die een testje doet ofzo? Ik heb dit nog nooit gedaan dus graag wat hulp!
 25. Amber

  Schimmelinfectie

  Alle vrouwen hebben wel eens een schimmelinfectie gehad, het kan bijna niet zo zijn dat het niet zo is. Ik heb het zelf ook een aantal keer gehad helaas. Mijn dokter heeft inderdaad hetzelfde aangeraden qua het schoonhouden van de vagina. Gewoon wassen met alleen water en zeep vermijden dus Lactacyd lijkt me ook geen goed idee. Het is ook belangrijk om na het vrijen even te gaan plassen. Dit om schimmelinfecties te voorkomen en ook blaasontstekingen. Zo een infectie is zeker vervelend en wij vrouwen hebben al veel te dealen met ons lichaam. Succes.
 26. Hey Vuurwerk, Wat goed en fijn! Ik als trouwe bezoeker, vind dit echt een fijn en leuk forum! Bedankt voor het harde en goede werk die je erin steekt!
 27. Duurde langer dan de bedoeling maar de update is doorgevoerd, het Doktersnel forum is nu veiliger en sneller! De belangrijkste veranderingen: Lazy Loading, plaatjes die op dit forum worden pas geladen wanneer je naar het plaatje gaat Plaatjes worden automatisch geoptimaliseerd zodat gebruikers niet teveel downloaden Er zijn Emoji-One plaatjes verwijderd vanwege licentierechten, hiervoor in de plaats hebben we een behoorlijk aantal nieuwe emoticons toegevoegd 😎😎 Hogere PHP versie voor een snellere laadtijd (we draaien nu op 7.3) Mocht er iets niet goed werken, laat het me weten en ik los het zo snel mogelijk op!
 1. Meer activiteit laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.