Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Eerder
 2. Hallo allemaal, Wij doen een onderzoek naar het gebruik van placebo’s ter vermindering van stress en daarbij ter verbetering van het concentratievermogen. We hebben een aantal vragen over dit gebruik. Misschien zijn er enkelen die op deze vragen kunnen antwoorden of op een deel ervan. - Heeft u ervaring met het gebruiken van placebo’s en hoe was deze ervaring? Ervoer u direct minder stress of duurde dit een tijdje? - Indien u zowel placebo’s als reguliere medicijnen heeft gebruikt, ervaart u verschil tussen beiden? - Was het verminderen van de stress en het verbeteren van de concentratie van voldoende mate en kon u weer naar behoefte functioneren? - Op welk moment besloot u over te gaan tot placebo’s in plaats van de regulieren medicijnen. Speelde uw arts hierbij een rol? Alvast bedankt voor uw reactie. Met vriendelijke groeten, Akkie Bouwmeester en Celeste Tellegen.
 3. Anoniem_m

  Vreemde klacten

  Goedenavond, Ik ben een jongen van 16 jaar en heb last van de volgende klachten: •neus verstopping •bloedneus •licht in hoofd hoofdpijn •grieperig voelen •Zwart zien moeite ademhalen •rare kloppingen hart Mn huisarts zei hooikoorts maar ik ben al heeeeel lang bezig met van alles maar het werkt niet en hooikoorts in het land is over ik heb de laatste tijd ook last van veel bloedneusen en daarna voel ik me raar ook denk ik soms dingen snel te vergeten weet dit niet zeker. Heeft iemand info voor mij wat het mogelijk is en of het haast heeft? Mvg, Max
 4. selin

  fosavence

  hallo daar ik osteoperose heb moet ik fosavense nemen wekelijks een, nu heb ik gehoord dat je tand plantaten kunnen ohoog gedrukt worden geeft iemand daar ervaring mee bedankt
 5. Lloyd1977

  Chlamydia

  Chlamydia symptomen dien je te behandelen met een antibioticakuur. Belangrijk is om deze kuur voor chlamydia behandeling geheel af te maken, zodat de bacterie niet kan overleven. Zorg ervoor dat ook je partner eenzelfde kuur volgt. Zythromax en Erythromycine zijn twee middelen om chlamydia symptomen te behandelen.
 6. An3

  Dubbelzien per oog na lezen

  Hallo, Na al een korte tijd lezen (3-6 boekpag.) zie ik verticaal verschoven bijbeelden van dingen op geringe of grotere afstand. Heel duidelijk aanwezig als ik heb gelezen en vervolgens ondertiteling op TV zie, Dit duurt ca. 5 a 10 minuten. Na langer lezen duurt het tot wel 30 min. voordat alle bijbeelden weer zijn verdwenen. Ik heb al menig oogonderzoek gehad bij 2 oogartsen en ook mijn opticien heeft onderzoek gedaan aan mijn ogen. Met de vaststelling dat ik tegengestelde prisma correctie nodig had voor dichtbij en veraf, en dus voor beide situatie een aparte bril heb, hoopte ik dat het onder controle was. Binnen bepaalde grenzen kan ik zo functioneren maar langer lezen en langer details bekijken kost nog steeds veel moeite en heeft nog steeds dubbelzien per oog tot gevolg. Het hindert me nog steeds behoorlijk in het dagelijks functioneren met vermoeidheid als gevolg en de laatste tijd ook weer hoofdpijn. Ik kan op internet niets vinden wat vergelijkbaar is met mijn situatie. Wel over dubbelzien per oog maar niets over het ontstaan en verdwijnen van dit dubbelzien na b.v. lezen. Ik ben zeer benieuwd of er andere mensen zijn die ook zoiets ervaren en of er iemand is die hier meer over kan vertellen. Ik ben 65 jaar en hoop eigenlijk nog op een verbetering zodat lezen en hobbyen wat aangenamer worden. Ook denk ik dat de slaapdrang die ik door de dag heen steeds heb hiermee verband houd. Wie weer hier meer over?
 7. Casus: Er is sprake van diagnose wondroos. Er is sprake van sepsis i.s.m. streptococcen-a. Patient geeft aan hevige pijn te hebben bij klein wondje san voet. Niet bullaes. Voet is er gezwollen, maar enkel rood. Lies is gezwollen en voelt pijnlijk. Er is geen sprake van koorts, wel heeft patient ibuprofen 500 en paracetamol 500 geslikt. Algehele malaise is lastig waar te nemen, maar extreme pijn wel. Vraag: Kunnen de pijnstillers de symptomen waaronder koorts maskeren? Sepsis bij wondroos is moeilijker waar te nemen? Bij voorbaat dank voor uw reactie.
 8. Halo Paco, is de pijn inmiddels wat minder / het plekje wat kleiner geworden? Zo niet dan zou ik even langs de dokter gaan, die kan hier vast wel wat mee (medicatie voorschrijven of even verder laten behandelen/onderzoeken).
 9. Vuurwerk

  tredelenbrug loop.

  Hallo Remeria,. Zover ik heb kunnen lezen zijn er verschillende oorzaken die een trendelenbrug loop kunnen veroorzaken, je bent hiervoor neem ik aan naar een dokter gegaan die de diagnose heeft gesteld? Artikel waarin je er redelijk wat makkelijk te lezen informatie kunt vinden (wel Engels): https://www.healthline.com/health/trendelenburg-gait
 10. Ik ben 55 jaar en zit mijn 27 ste jaar in rolstoel vanwege hoge incomplete dwarsleasie. Deze morgen had ik ineens een rare zwarte plek op mijn rechter onderbeen. Hij doet pijn en plek is ongeveer 1 cm hoog.
 11. Goedendag, Ben er achter van de week dat ik de trendelenbrug loop heb. Is hier ook ene mogelijkheid dat dit weer goed gaat komen? Wie heeft hier ervaring mee? En kan door langdurig zo lopen een hernia hieruit ontstaan? Bedankt voor het lezen inder geval.
 12. Eerste stap in Nederland is toch wel de huisarts waarvan je een doorverwijzing krijgt naar een dermatoloog. Zeker als het een flinke is dan zullen ze wel een doorverwijzing geven om littekenvorming te voorkomen.. Het kan ook via een zelfstandige kliniek, ik denk dat ze allemaal deze problemen wel langs zien komen: https://dcu.nu/behandeling/acne/ https://www.velthuiskliniek.nl/aandoeningen/acne/ https://mauritskliniek.nl/behandeling/acne-behandeling/ https://www.ceulenklinieken.nl/ Ik heb zelf geen ervaring met de bovenstaande klinieken dus ik kan weinig over de kwaliteit zeggen.
 13. Ha Ik vroeg me af of het in Nederland mogelijk is om (grote/hardnekkige) puisten uit te laten knijpen? Of is dit alleen in landen als de VS zo? En dan bedoel ik niet een gevalletje bij de huisarts, maar net wel een stapje heftiger. Zie daar namelijk altijd filmpjes van op YouTube, maar heb nog niks in Nederland kunnen vinden. Waar zou je dan in Nederland aan moeten kloppen?
 14. Vuurwerk

  Drukkend gevoel achter oog

  Hallo Nele! Gaat het gepaard met andere klachten? (stress, kiespijn, hoofdpijn, misselijkheid, rode ogen etc.) en kun je aangeven wanneer het probleem zich voordoet en hoelang het dan duurt? Zelf heb ik helaas niet veel kennis over de Ogen maar misschien kunnen de volgende bronnen je verder helpen: https://oogfonds.nl/oogklachten/wazig-zien/ Daarmee kun je al veel uitsluiten. Op de Nederlandse site https://www.oogartsen.nl/ kun je ook een berg aan betrouwbare informatie over de ogen vinden. Ik zou zelf even de huisarts bezoeken, zeker omdat het een terugkomend probleem is.
 15. Nele

  Drukkend gevoel achter oog

  Hallo iedereen Ik heb de laatste tijd last van mijn zicht in mijn rechteroog. Ik zie soms heel goed en andere keren dan weer wazig, troebel. Ik heb ook een drukkend gevoel achter mijn rechteroog. Enige info?
 16. Bart_M

  Besmet door bacterie/virus rat?

  @Vuurwerk Bedankt! Ik hou het in de gaten, maar voel me toch al een stuk meer gerustgesteld.
 17. Ik geloof dat ze daar momenteel nog mee bezig zijn. Ik vond het in eerste instantie niet logisch klinken (dacht altijd dat dat gepaard ging met extreme buikpij e.d.), maar als ik dit zo hoor zou het toch mogelijk kunnen zijn. Ik durf dan ook niet te zeggen hoe ik bv reageer op brood. Ik eet bij elk ontbijt wel gluten; havermout en muesli, brood of crackers en beschuit. Heb wel voornamelijk in de ochtend last van de klachten.
 18. Hoi Kim! Je dieet lijkt in ieder geval top te zijn! Hebben ze je nog niet getest op gluten intolerantie? De meeste mensen ontwikkelen dit als ze klein zijn maar het is zeker niet onmogelijk om het op een latere leeftijd te krijgen. Hoe voel je normaal gesproken nadat je brood hebt gegeten? Gluten intolerantie kan je stoelgang veranderen & daarnaast ook nog eens voor gewichtsverlies zorgen indien je darmen aangetast zijn en daardoor voedingsstoffen minder goed opnemen. Vooralsnog kan ik hier geen officiële uitspraak over doen, maar het is misschien wel iets om je in te verdiepen? Stress kan verder ook veel effect hebben op je lichaam, ik denk dat veel mensen dit ontzettend onderschatten. Persoonlijk denk ik dat een goede routine, gezonde levensstijl en meditatie de top 3 dingen zijn die je kunt doen om dit te verminderen.
 19. Ik ben zeker mijn dieet gaan aanpassen! Ik probeer meer koolhydraten binnen te krijgen evenals calorieën en onverzadigde vetten. Probeer ik te halen uit bv noten, vis of avocado. Ik eet wel wat minder vlees. Het enige wat ik nog kan bedenken is dat ik niet goed reageer op gluten, maar dat is dan ook zomaar ontstaan. Daarnaast eet ik ook veel meer eiwitten en probeer ik tegenwoordig minder suikers te nemen, maar dan zoetstoffen (nee ook niet geweldig, maar iets beter). Oja, daarnaast eet ik bijna alleen nog maar volkoren koolhydraten. En ja ik heb last van stress, altijd al gevoelig voor geweest. Ik zit in mijn afstudeerjaar en werk in de horeca. Desalniettemin is mijn privé situatie rustiger geworden en ervaar ik daar veel minder stress van. Depressie kan ik me ook zeker niet voorstellen.
 20. Hoi Kim! Klinkt als een vervelende situatie. Van wat anderen mensen zeggen kun je je beter niets aantrekken. Jij kent je lichaam nu immers het beste en weet wanneer er iets fout is. Daarnaast ligt je BMI met jouw lengte & huidige gewicht op 18.2, wat betekend dat je licht ondergewicht hebt. Er zijn verschillende dingen die gewichtsverlies kunnen verklaren: - Stress / Depressie > sommige mensen komen aan, sommige mensen vallen heel erg af. Is er momenteel iets gaande waar je veel over piekert / wat veel stress veroorzaakt? - Verandering in je eetpatroon > je geeft aan niet meer of minder te eten. Eet je ook nog dezelfde producten als voorheen, of ben je toevallig gestopt of juist begonnen met iets? Wat betreft je stoelgang, haarverlies en het constant koud hebben - dit zou in principe allemaal veroorzaakt kunnen worden door het snelle gewichtsverlies. Dunnere mensen hebben het nu eenmaal vaker koud, en snel gewichtsverlies / stress kan ook haarverlies veroorzaken. Ik heb dit zelf meegemaakt en ben na een periode begonnen met extra voedingssupplementen biotine, ijzer & zinc en zag hier uiteindelijk wel resultaat van. Let wel op dat zoals bij de meeste supplementen het een aantal maanden zal duren voordat je resultaat zult zien. Ben je momenteel nog bezig met meer onderzoeken? Wellicht dat ze ook je maag kunnen bekijken en een röntgenfoto kunnen maken om je rug te bekijken? Voor nu is het in ieder geval belangrijk dat je gezond eet + supplementen inneemt om eventuele tekorten aan te vullen (wat bij snel gewichtsverlies heel vaak het geval is). Een aantal tips: - Ga niet voor vette happen maar juist voor gezond eten waar veel voedingsstoffen inzitten - Eet veel noten en gezonde vetten zoals avocado: een handjevol noten kan je al direct veel calorieën geven zonder dat je jezelf hoeft vol te proppen. Hetzelfde geld voor avocado, wat verder ook vol zit met vitamine A, C, D, Calcium, Magnesium en nog meer goede mineralen - Houdt indien nodig een "voedsel dagboek" bij of download een app zodat je precies bij kunt houden wat je eet. Naast het aantal calorieën is het bij veel apps ook mogelijk om al je mineralen en vitaminen bij te houden - Begin direct met supplementen! Indien je lichaam deze op het moment niet zo goed opneemt heb je deze extra nodig om te verzekeren dat je voldoende binnenkrijgt. - Eet ook voldoende koolhydraten zoals rijst, pasta, brood & (zoete) aardappels. Ik hoop dat je in ieder geval iets aan deze tips hebt, en hoor graag van eventuele updates!
 21. Hallo Kim, dat klinkt inderdaad niet leuk. Heb je al geprobeerd om je dieet te veranderen? Misschien is er iets waar je lichaam niet goed tegen kan OF wat je lichaam juist nodig heeft? Probeer met ondergewicht in ieder geval voldoende vezels, eiwitten en vet in te nemen en eet regelmatig (ochtend, middag & avond met snacks tussendoor).
 22. Vuurwerk

  Besmet door bacterie/virus rat?

  Hoi Bart welkom op Doktersnel! De kans op besmetting lijkt me inderdaad heel erg klein, ik zou me hier niet te druk om maken. Ik zou wel het kleine splintertje uit je vinger proberen te halen met een naald & pincet (eerst goed ontsmetten natuurlijk). Zoals de huisarts zegt, hou het even in de gaten
 23. Sinds een hele lange tijd kamp ik met een flinke lijst met klachten, welke er steeds meer lijken te worden. Niet alleen is het vervelend, maar ik denk persoonlijk ook dat het niet goed is. Wat is er aan de hand? Ik ben een zeer korte periode ongeveer 15 kilo afgevallen. Ik sportte niet (veel) en at niet per definitie meer of minder. Ik ben 1.64 lang en ben van ongeveer 62 kilo naar 47 kilo gegaan. Er is geen ondergewicht in de familie, iedereen kampt eerder met overgewicht. Zelfs na flink sporten (krachttraining) en veel meer eten dan ik nodig heb, kom ik niet aan. Mijn stoelgang is drastisch veranderd. Wat van maximaal 1 maal per dag naar de wc gaan, is nu 3 of zelfs 4 maal per dag. Vaak is mijn ontlasting ook tegen diarree aan. Ook heb ik snel een misselijk of weeïg gevoel in m'n maag, wat wel snel weggaat. Ik heb het bijna altijd koud, pas bij 24 graden en een deken heb ik het warm, desondanks transpireer ik wel veel en ik tril bijna altijd (in m'n handen voornamelijk). Ik heb vaak last van m'n onderrug aan de linkerkant, wat weggaat of minder wordt als ik naar de wc ben geweest. Dit is bijna altijd alleen in de ochtend. Mijn haar valt meer uit en wordt steeds dunner. Ook lijkt het nog amper te groeien. Ik heb inmiddels al een paar keer bloed laten prikken, ontlasting ingeleverd, maar tot nu toe niks. Wat uitgesloten werd is: geen aandoening aan mijn schildklier, niks aan mijn lever, hart lijkt goed, geen gekke dingen in ontlasting zoals bloed. Ik ben inmiddels dus een beetje ten einde raad en zo lijkt het ook bij de artsen. Iedereen zegt dat ik niet moet zeuren, (heerlijk toch alles eten wat je wil??) maar continu ondergewicht hebben en die vreselijke stoelgang is geen pretje.
 24. Hallo allemaal Na het opruimen van een dode rat die in een verluchtingsbuis zat, wilde ik het verluchtingsrooster terug toe doen. Voor ik het plastieken deksel er terug opzette deed ik eerst het ijzerdraad gaas, dat de rat had proberen losmaken, terug goed tegen het deksel. Hierbij heeft er een stukje ijzerdraad door de handschoen in mijn vinger geprikt. Ik zie ook iets zitten in mijn vinger. (Ik heb het er tot nu toe nog niet uitgekregen) Nu maak ik mij een beetje zorgen over eventuele besmetting. Waarschijnlijk heeft dit ijzerdraad in de mond van de rat gezeten (en is het besmet?). Kan ik eventueel besmet zijn met een bacterie of virus? Ik heb al de huisarts gebeld, en die zei dat de kans op besmetting klein is maar dat ik het wel in de gaten moest houden. Wat denken jullie? Alvast bedankt!
 25. Vuurwerk

  Bultjes op handen

  Hoi Hannah welkom op het forum! Zijn de bultjes inmiddels weggetrokken of zijn ze nog op dezelfde manier zichtbaar?
 1. Meer activiteit laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.