Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Eerder
 2. Vuurwerk

  Vaccinaties slecht?

  Zojuist ben ik naar de dokter gegaan voor van standaard vaccinaties voor mijn vakantie naar de Filipijnen. Ze hebben mij een vaccinatie tegen Difterie, Tetanus en polio gegeven (dat moet blijkbaar worden herhaald - deze heb ik als kind ook al gekregen) en 1 voor Hepatitis A. De Hepatitis A injectie moet over een half jaar nog een keer worden gehaald zodat ik levenslang hiervoor ben ingeënt. Normaliter is een BMR vaccinatie (Mazelen) ook aan te raden maar die had ik gelukkig al. Tot mijn verbazing vroeg mijn dokter of ik ook een prik wilde voor Hepatitis B, nu ik op het internet kijk lijkt me dat overdreven (ook op thuisvaccinatie staat om het alleen te doen als je langer dan 3 maanden gaat). Nu had ik het altijd als zekerheidje kunnen nemen omdat ik vaak in het buitenland verblijf maar ik denk dat deze vaccinatie overdreven is omdat alleen bloed of sperma deze ziekte door kan geven. Na deze lange inleiding kom ik op de hoofdvraag, laten jullie je overal voor vaccineren? Tegenwoordig zie je steeds meer mensen (naast de Bijbelbelt) die ervoor kiezen om zich niet te laten vaccineren omdat het ook negatieve bijwerkingen kan hebben. Zo is er zelfs een stichting die zich "Vaccinvrij" noemt. Om zelf van start te gaan: ik zou mezelf enkel laten vaccineren voor ziektes waar ik een redelijk groot risico voor loop.
 3. Noortje

  Uitslag neus

  Hoi Neusman! Graag gedaan! En ja hetzelfde probleem zie ik ook vaak haha. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, maar het is wel zo handig om te weten wat je moet doen wanneer het al "te laat" is! Ik wens je (neus) veel beterschap!
 4. Neusman

  Uitslag neus

  Hallo Noortje! Bedankt voor je hulp! Ja, een koortsneus, dat snijdt hout. Dat lijkt me ook! Verminderde weerstand, drukke periode, kou, klinkt allemaal aannemelijk. Bedankt, ik ga er wat zalf op doen, vitamientjes nemen, enz. Het is handig om te weten wat je moet doen als je het eenmaal hebt. Want ik lees héél veel over voorkomen. Bijna uitsluitend. En dat is is belangrijk, maar daar heb ik nu niet zo veel aan. "Onee, ik ben aangereden door een auto en mijn been is gebroken, wat moet ik doen?" "Beter uitkijken bij het oversteken." "Ja. Dank je, ga ik gelijk proberen."
 5. Noortje

  Uitslag neus

  Hoi Neusman, Om even te beginnen - bedankt voor de foto van de lieve kat! 😃 Wat betreft je probleem, het is moeilijk te zijn vanaf een foto maar zou het koortsuitslag kunnen zijn? (Zit er vloeistof in de bultjes? ) Dit komt meestal voor rondom de mond (koortslip), maar kan ook rondom de neus voorkomen. Wat je zelf beschrijft, voornamelijk iets rodere huid met ietswat wit/geel, komt overeen met de symptonen van koortsuitslag. Dit wordt veroorzaakt door het herpes simplex virus type 1, wat bij 3 op de 4 mensen voorkomt. Mocht dit het zijn dan kun je: - bij de apotheek een zalfje halen of het zelf thuis ontsmetten en creme gebruiken (speciale zalf is natuurlijk wel het beste) - goed op je gezondheid letten! Koortuitslag breekt meestal alleen door bij verlaagde weerstand dus pak voldoende rust en eet gezond. Als het door de kou zou komen zou je huid denk ik wel droog worden, maar meer niet. Het kan natuurlijk ook een reactie zijn om nieuwe middelen zoals shampoo, creme of zelfs neusspray. Hopelijk heb je iets aan deze informatie. Groetjes!
 6. Neusman

  Uitslag neus

  Beste iedereen. U zat vast niet te wachten op een oncharmante neusfoto, maar hier is er dan toch een. Hopelijk weet iemand raad. Ik heb sinds gisteren op één neusrand gekke bultjes. Het voelt semihard, is iets gevoeliger, jeukt niet, ietwat wit of geel, maar voornamelijk iets roder. Ik heb niks anders gegeten of gedaan. Heeft het met de kou te maken misschien? Ik ben niet verkouden of snotterig. Hopelijk bestaat er een zalfje voor, huishoudelijk middeltje, of de kennis dat het razendsnel vanzelf weggaat. Bedankt beste lezer. Om de onsmakelijke neusfoto een beetje goed te maken, is daaronder een foto van een lieve kitten.
 7. Vuurwerk

  Bloedtest bij dokter

  Hoi Noortje! Ik weet nog niet of mijn cholesterol nu lager is. Mijn eerste doel is afvallen door kleinere porties + gezonder te eten. Wanneer ik mijn "afvaldoel" heb behaalt ga ik het nog een keer laten meten bij de dokter. Ik zal hier direct een update plaatsen wanneer ik de nieuwe testresultaten binnen heb.
 8. Noortje

  Bloedtest bij dokter

  Dit is inmiddels al een oud bericht, maar ik vroeg me af of het je is gelukt om je cholesterol te verlagen? Iemand die ik ken heeft hier namelijk ook last van. Zo ja, heb je advies of tips? Overigens is het toch ook best hoog? Er staat onder aangegeven "target LDL-Choresterol for coronary artery disease and equivalents - 2mmol/L or less". Die van jou was 4.71 mmol/L
 9. Noortje

  Steeds last van dezelfde spier

  Ik heb de afgelopen twee jaar steeds last van dezelfde spier. Volgens mij is het de monnikskap spier, voornamelijk het gedeelte boven mijn rechterschouder. Normaal gesproken heb ik er geen last van, maar zodra ik ga sporten merk ik dat het weer "zeurderig" wordt. Echt pijn doet het niet, maar het is zeker gevoelig en voelt zelfs een beetje opgezet. Het is in ieder geval niet prettig. Massage, creme etc heb ik al geprobeerd. Heeft iemand goede tips?
 10. Noortje

  Moeite om 's ochtends wakker te worden

  Bedankt voor de suggesties Vuurwerk! Helaas lijkt het niet veel uit te maken of er nu natuurlijk daglicht naar binnen komt of niet. Zelfs als ik er wakker van wordt, val ik net zo makkelijk vervolgens weer in slaap. Ik heb nog nooit eerder van "slimme wekkers" gehoord maar het ziet er best interessant uit. Heb je hier zelf ook ervaring mee? Zover ik weet snurk ik niet (misschien heel af en toe) en heb ik ook geen vorm van apneu. Ik denk ook niet dat het aan m'n levensstijl ligt, ik eet vrij gezond, zorg ervoor dat ik iedere dag al m'n vitaminen/mineralen binnen krijg en sport regelmatig.
 11. Vuurwerk

  Moeite om 's ochtends wakker te worden

  Ik denk dat er best veel mensen zijn die moeite hebben om wakker te worden, ik word bijvoorbeeld ook heel moeilijk wakker in 99% van de gevallen (geen of wel slaap maakt niet uit). Maakt het uit of het al licht is buiten? Misschien als je natuurlijk wakker kunt worden door de juiste verlichting dat het helpt - in de zomer kun je dit ideaal testen door met de gordijnen open te slapen. Een andere optie is een "slimme wekker", deze kun je op bijna elke moderne telefoon downloaden. Er zijn natuurlijk allerlei andere oplossingen te bedenken zoals een gezonde levensstijl.. Maar mocht echt niks helpen dan zou het kunnen dat je een slaapstoornis hebt. Snurk je bijvoorbeeld of heb je een vorm van apneu?
 12. Noortje

  Moeite om 's ochtends wakker te worden

  Hallo allemaal! Ik weet dat mensen vaak moeite hebben om in slaap te vallen, maar bij mij is het juist omgedraaide wereld. Ik val meestal heel snel in slaap, maar heb erge moeite om 's ochtends wakker te worden. Of ik nu te weinig, te veel of "precies genoeg" slaap, lijkt niet uit te maken. Ik slaap vaak heel diep en droom eigenlijk iedere nacht. Ik moet iedere dag meerdere wekkers zetten om te voorkomen dat ik er niet doorheen slaap en te laat wakker wordt. Vrienden van me zijn "jaloers" omdat ze graag meer zouden willen slapen, maar het is voor mij soms best een probleem om zoveel moeite te hebben om op te staan. Online lees ik van alles en nog wat, maar het is lastig om te zeggen wat waar is en niet. Heeft iemand hier heel toevallig ervaring mee, of kennen jullie iemand die hier moeite mee heeft/heeft gehad? Alle tips / hulp / informatie wordt ontzettend op prijs gesteld!
 13. Noortje

  Indeling Subcategorieën

  Oh super, vriendelijk bedankt!
 14. Vuurwerk

  Indeling Subcategorieën

  Goed nieuws Noortje, we hebben de subcategorieën toegevoegd! Onder Algemene gezondheid: Slaapproblemen Medische Hulp (om professionele vakmensen te bespreken, denk aan fysio, ergo etc.) Overig (alle onderwerpen die nergens inpassen) We hebben nu ook het kopje Seksualiteit toegevoegd op Doktersnel.nl (helemaal onderin).
 15. Vuurwerk

  Indeling Subcategorieën

  Hoi Noortje welkom op DokterSnel.nl! Je hebt helemaal gelijk, stond ook al in het lijstje boven je post maar het was er nog niet van gekomen. We gaan het direct voor je toevoegen.
 16. Noortje

  Indeling Subcategorieën

  Hallo! Ik heb me zojuist aangemeld omdat ik vragen heb over slaapproblemen. Hebben jullie hier al een een categorie voor?
 17. Vuurwerk

  Biotine supplementen bij dun haar?

  Er is nog weinig onderzoek gedaan naar de relatie van Biotine in combinatie met haargroei.. De resultaten die er zijn uit verschillende studies wijzen er wel op dat het KAN helpen, maar dit is medisch niet bewezen. Ik zou bij de Dokter of Apotheek vragen wat de beste dagelijkse dosis is, dit verschilt namelijk per geslacht / leeftijd en de rest van je dieet. De nadelige gevolgen zijn klein: kramp, diarree en duizeligheid die kunnen voorkomen (kleine kans). Ik heb er zelf helaas geen ervaring mee, laat me weten als je hier meer over te weten bent gekomen!
 18. rotterdammer_72

  Gebroken teen, help!

  Ik heb (inmiddels bijna 2 maanden geleden) mijn kleine teen gebroken, en merk dat ik hier regelmatig nog best last van heb. Ik heb over 2 weken een afspraak om nogmaals een röntgenfoto te laten maken om te kijken of het bot goed is genezen. Het duur me toch wat lang en ik heb het heel rustig aan gedaan. Mijn vraag: is het normaal dat het nog steeds zo gevoelig is? Het was maar een lichte breuk dus ik ging er van uit dat het redelijk snel weer normaal zou zijn. Heeft iemand anders hier ervaring mee?
 19. rotterdammer_72

  Biotine supplementen bij dun haar?

  Dag allemaal! Ik zie hier al een aantal topics over haaruitval, maar heeft iemand ook ervaring met dun haar? Haaruitval is bij mij namelijk geen probleem, maar m'n haar is zo dun dat het af en toe niet mooi valt. Ik lees online veel over biotine supplementen wat zou moeten helpen met haargroei. Heeft iemand ervaring met dit soort supplementen? Kan het ook helpen tegen dun haar? Als iemand er ervaring mee heeft hoor ik het graag, en het liefst ook welke supplementen het beste zijn aangezien er behoorlijk wat te verkrijgen zijn.
 20. Hey Vuurwerk, Echt super goed van je dat je niet opgeeft! Al die onderzoeken, het zal allemaal ook echt geen pretje voor je zijn. Ik ben erg benieuwd of die neusspray zal helpen. Betreft het afvallen, daar zal vast een hoop verschil in kunnen maken, gezien snurken vaak wordt veroorzaakt door extra gewicht in de nek en gezicht. Ik vind in ieder geval dat je goed bezig bent! Hopelijk merk je (en je partner) snel verschil! Succes!
 21. Amber

  Vriendin's moeder heeft kanker

  Hi Daphne_11, Vreselijk om te lezen. Het is en blijft altijd erg zwaar om met deze verschrikkelijke ziekte om te kunnen gaan. Ik heb zelf ook een aantal familieleden zien overlijden aan deze ziekte. Ook heb ik een vriendin gehad met dezelfde situatie als jouw vriendin. Zoals @Vuurwerk ook al heeft aangegeven, kan je inderdaad niet veel doen helaas. Natuurlijk wil je er op alle manieren voor haar zijn maar ik denk dat als je haar het gevoel laat geven dat je er altijd voor haar bent, dat al goud kan zijn. Sommige mensen vinden het moeilijk om erover te praten, daarom kan je wellicht om de zoveel tijd vragen of ze behoefte heeft om misschien even haar hart te luchten. Mocht ze hier geen behoefte aan hebben, dan zal ze vast andere behoeftes hebben waar jij deel uit kunt maken. Een dikke knuffel kan ook genoeg doen! Ik wil je veel sterkte wensen ook voor je vriendin. Mocht je er nog graag wat over kwijt willen, laat het maar weten.
 22. Vuurwerk

  Overmatig Snurken - Tips tegen luid snurken

  Korte update: Afgelopen vrijdag ben ik naar de KNO-arts geweest vanwege mijn luidruchtige gesnurk. Deze heeft een kort onderzoek gedaan waarin hij in de neusgaten keek en achterin de keel keek. Ik lijk een allergie te hebben waardoor een gedeelte van het gesnurk wordt veroorzaakt. Ik heb neussprays gekregen om dit op te lossen, dit moet ik voor het slapen sprayen. Verder moet ik 5 tot 10 kg afvallen in het komende half jaar, dit is nu de tweede arts die het aangeeft dus ik ga er maar aan beginnen. Hierdoor wordt het vetlaagje in de keel iets kleiner waardoor de snurkgeluiden drastisch afnemen. Ik ben benieuwd en ik hou jullie op de hoogte!
 23. Vuurwerk

  Vriendin's moeder heeft kanker

  Ah dat klinkt als een nare ervaring voor je vriendin.. En goed dat ze even alles op pauze heeft gezet om er echt voor haar moeder te kunnen zijn. Je kunt niet veel doen behalve door te zeggen dat je er voor haar bent wanneer ze dat nodig heeft. Je kunt haar ook altijd proberen op te vrolijken door wat dingen te gaan doen die haar gedachten even op iets heel anders brengen. Het is ook niet verstandig om te zeggen dat het altijd wel goed komt of iets in die trant, veel mensen proberen het op die manier lichter te maken maar helaas komt zoiets niet goed. Lang verhaal kort, ben er voor haar en ga geen gesprekken forceren
 24. Daphne_11

  Vriendin's moeder heeft kanker

  Ik weet niet of ik hier op de juiste plek zit aangezien dit niet gaat over iemand in mijn omgeving die kanker heeft. Een goede vriendin heeft momenteel echter een hele moeilijke periode. Er is ongeveer 2 jaar geleden kanker bij haar moede geconstateerd, en is recentelijk terminaal verklaard. Na de eerste diagnose hebben ze haar slechts 6 maanden gegeven, dus aan de ene kant is het fijn dat ze toch nog "langer" leeft. Aan de andere kant is het heel moeilijk aangezien haar moeder, in haar eigen woorden, niet meer "echt" haar moeder is. Vaak snapt ze dingen niet meer, of is ze heel impulsief. Mijn vriendin heeft eigenlijk heel haar leven op pauze gezet zodat ze bij haar moeder kan verblijven en voor haar kan zorgen. Haar vader is namelijk al dik in de 70 en heeft tevens wat gezondheidsproblemen. Ik probeer m'n vriendin op de best mogelijke manier te ondersteunen, maar vind het soms moeilijk om de juiste woorden te vinden. Op het moment slikt haar moeder geen medicijnen meer (alleen om het haar zo comfortabel mogelijk te maken), dus het kan nu iedere dag over zijn. Heeft iemand ervaring met het ondersteunen van iemand die zijn/haar moeder aan deze verschrikkelijke ziekte is verloren? Ik weet dat iedereen anders is, maar ik hoop toch wat advies te krijgen over op welke manier ik er voor haar kan zijn.
 25. PvRoessel

  Verstandskiezen trekken

  Dag allemaal! Mijn dochter is vanmorgen naar de tandarts geweest en heeft te horen gekregen dat ze een verstandskies moet laten trekken. Ze is hier best nerveus over, maar helaas kan ik weinig advies geven aangezien ik dit zelf nooit heb moeten laten doen. Misschien dat iemand er hier wel ervaring mee heeft en advies kan geven over de volgende vragen? Is het een optie om volledig onder narcose te gaan? Normaliter is een plaatselijke verdoving prima maar wellicht is dit prettiger. Wat is er nodig qua voorbereiding? Mag er gegeten/gedronken worden etc En natuurlijk het belangrijkste: wat staat haar te wachten qua pijn? Hoelang duurt het ongeveer voordat dit weg is? Waarschijnlijk zal ik zelf een dagje vrij vragen om voor haar te zorgen op de dag maar het is toch fijn om te weten waar ze op kan rekenen.
 26. rotterdammer_72

  Iemand ervaring met gastrocopie?

  Dag allemaal! Ik heb de laatste tijd wat last van mijn maag en heb hier op het moment pillen (Esomeprazole 40mg) voor. Hier moet ik 30 dagen lang iedere dag 1 capsule van slikken. Aangezien er een grote kans is dat het probleem niet simpelweg door maagzuur veroorzaakt wordt, zal ik hoogstwaarschijnlijk naar een gastro-enteroloog moeten voor een gastrocopie. Ze gaan dan met een slangetje met een camera door m'n mond mijn maag bekijken. Dit klinkt natuurlijk niet bepaald prettig. Heeft iemand hier persoonlijk ervaring mee zodat ik weet wat me te wachten staat?
 1. Meer activiteit laden
×

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.