Spring naar bijdragen

Alle activiteit

Deze tijdlijn wordt automatisch bijgewerkt     

 1. Afgelopen week
 2. Eerder
 3. Dag Noah, Die foto is jouw interpretatie. Wat jij ziet als iets wat jou 'bang' maakt (of unheimlich gevoel geeft) in het donker. Dat kan gaan van een mooie natuurfoto tot een rare donkere foto in een huis. Dat mag donker zijn, bewogen of scherp, of zelfs met een flits genomen zijn. Het angstgevoel gaat er volgens mij automatisch uit komen als je fotografeert volgens hoe het voelt... Als dat logisch klinkt 🙂 Je kan op www.picturesofthedark.com kijken voor al een aantal foto's (hoewel ik hoop dat het aantal zwartwit foto's beperkt blijven omdat dit een beetje de realiteit van de foto verhuld). Verhalen alleen mogen zeker ook, dat kan dan via deze weg of het emailadres helemaal onderaan elke webpagina, maar voorkeur gaat naar verhaal + foto 🙂
 4. Hey Marian, Wat voor foto zou dat moeten zijn dan? In het donker is het een beetje lastig of zoek je graag naar specifieke verhalen zonder foto eventueel?
 5. Vuurwerk

  Bloeduitslag

  Dankjewel voor de update Jess! Ik hoop dat de cardioloog snel een oplossing kan aandragen want dat klinkt niet goed. Fijn dat je in ieder geval een doorverwijzing van de huisarts hebt gekregen deze keer
 6. Bedankt! Ik ben benieuwd naar ieders idee van het donker 🙂
 7. Jess

  Bloeduitslag

  Even een update. Sinds ik in oktober last had van het wakker worden met het gevoel naar adem te moeten happen het benauwd gevoel.... heb ik bijna dagelijks last van hartoverslagen de ene keer al een heftiger gevoel dan de andere keer. Nu ben ik door te sporten al reeds 5 kg afgevallen. Maar nu zit ik op een punt dat sporten niet meer lukt want dan komen de overslagen dus ook. Deze week dan toch nog laar eens langs gegaan bij de huisarts. Bloeddruk 150/100 dus nog hoger als anders. En hartslag 105. Deze keer wel verteld over mijn nonkel en meter. Dus heeft hij me nu doorgestuurd naar de cardioloog. Vind ik wel een fijn gevoel.
 8. Hoi Marian, Omdat het om een afstudeerproject gaat (geen commerciële doeleinden), is deze post geen probleem. Ik hoop dat je met deze post een paar mensen kunt bereiken en succes!
 9. Hoi, Ik ben student Grafische Vormgeving en ik ben hier met een specifieke vraag, gebaseerd op eigen ervaringen... Ik hoop dat dit even mag! Voor mijn afstudeerproject op LUCA School of Arts (België) zoek ik foto’s van wat je (veel of weinig) bang maakt in het donker. Goede of slechte foto's... Alle soorten zijn welkom, zolang ze gaan over iets dat je ‘s nachts bang maakt. Vang je angst met je fototoestel. Ga naar www.picturesofthedark.com en deel je verhaal. Deze student dankt je! 🙂 Marian.
 10. Vuurwerk

  Tekenbeet

  Hoi Tijn! Goed dat jullie de teek direct hebben verwijderd. Hoelang heeft deze teek daar gezeten? Teken kunnen inderdaad de ziekte van Lyme veroorzaken, maar als de teek BINNEN 24 uur is verwijderd en er GEEN rood vlekje ontstaat rond de beet dan hoef je geen contact op te nemen met de huisarts. Mocht je neefje niet aan die punten voldoen dan is het slim om een huisarts in te schakelen (ook als hij binnen een paar maanden grieperig wordt - dan krijgt hij antibiotica voor de zekerheid.).
 11. Tijn

  Tekenbeet

  Hallo, Mijn neefje is gebeten door een teken, nu hebben wij deze verwijderd met een speciaal pincet maar hij is niet langs de huisarts gegaan omdat hij denkt dat het wel prima is. Ik heb tegen hem gezegd dat het beter is om wel even voor de zekerheid te gaan, gezien een teken toch ziektes kan verspreiden enzo? Wat denken jullie?
 12. Amber

  kraakgeluid in oor

  Hai allemaal, Ik heb ook een klein ruisje in mijn oor, hoogswaarschijnlijk ook door oordoppen van mijn telefoon, ik luister zo vaak naar muziek dat het nu fataal wordt. Ik heb er bijna geen last van, alleen als het erg stil om me heen is dan hoor ik wel een vervelend geluid in mijn oor. Naar mate we ouder worden, veranderd er van alles in ons lichaam dus dit zal ook wel één symptoom zijn. Mocht het erger worden dan zal ik zeker even langs een huisarts gaan. Hoe gaat het nu bij jullie? @Jeroen @Noah?
 13. Noah

  kraakgeluid in oor

  Hey Jeroen! Ik heb ook sinds een tijd een soort ruis of ook een kraakachtig geluid in mijn oor en soms ook een piep. Dit geluid hoor ik eigenlijk niet vaak, alleen wanneer ik in een wat stillere omgeving ben of in bed lig. Het is zwaar irritant man want als ik me erop concentreer dan kan ik soms niet eens in slaap vallen. Ik denk eigenlijk dat ik gehoorschade heb omdat ik vaak oordoppen met harde muziek heb op staan. Ik luister vaak muziek en zet de volume dan automatisch wat luider. Ik ga overwegen om binnenkort mijn oren uit te laten spuiten want dit kan misschien helpen. Hoop niet dat het erger wordt of ook naar een KNO arts moet gaan zoals Vuurwerk zegt. @Jeroen
 14. Esther

  Kleur urine

  Ik ben inmiddels langs de dokter geweest omdat ik ook wat krampen kreeg in mijn onderrug. Er is een urinetest gedaan en uit de test kwam uit dat het een zware blaasontsteking bleek te zijn, waar ik volgens de dokter al veel te lang mee loop. Ik heb nu een Penicilline kuur van 10 dagen, waar ik al aan begonnen ben. Als dit niet goed aanslaat dan krijg ik nog een extra behandeling voor 4 extra dagen. Ik ben nu op de helft en ik heb weinig last meer dus ik denk wel dat het goed gaat. Gezien de ontsteking er al even zit, moet ik voor de zekerheid even terug komen bij de dokter zodra ik klaar ben met de kuur om nog een ander testje te doen. Ik ga er zeker vanuit dat de kuur mij zal helpen. Het is dus inderdaad goed om veel water te drinken en een extra check te doen bij een huisarts als je onzeker ben. Ik kreeg een beetje de wind van voren van de huisarts omdat ik niet eerder bij hem was langsgekomen en het zou erg gevaarlijk zijn voor mijn gezondheid.
 15. Vuurwerk

  kraakgeluid in oor

  Hoi Jeroen, ik heb zelf ook even gezocht en ik denk dat het inderdaad geen Hyperacusis is, dan lijkt het niet echt te gaan om Kraken. Misschien een bezoekje brengen aan een KNO arts? Die kan waarschijnlijk vrij snel bepalen waar het aan ligt. Tijdens het uitgaan zie ik steeds meer mensen met oordopjes lopen. Dat kan in ieder geval een tijdelijke oplossing voor het probleem zijn?
 16. Jeroen

  kraakgeluid in oor

  Hallo, Ik ben een 16-jarige jongen en ik ga zo ongeveer een keer in de maand fuiven. Dit doe ik ongeveer al anderhalf jaar en ik amuseer me rot. Alleen sinds februari 2019 heb ik op feestjes telkens een licht gekraak in mijn rechteroor tijdens dat de muziek aanstaat. Als ik naar het toilet ga of naar buiten ga, gaat dit weg. Meestal wen ik er ook aan na een uur en let ik er niet meer op. Toch vind ik het zeer lastig. Ik heb al wat research op het internet gedaan maar toch vind ik niet veel info. Ik denk ook niet dat het Hyperacusis is, vermits het enkel op feestjes is of als iemand luid roept die dicht bij mij staat. Weet iemand raad? Groetjes, Jeroen
 17. Amber

  Kleur urine

  In de ochtend is mijn urine vaak ook wat donkerder dan de gemiddelde kleur op een dag maar hoe meer ik drink, hoe vaker ik naar het toilet moet en het urine is dan ook een stuk lichter van kleur. Veel drinken is inderdaad erg belangrijk. Ik moet zeggen dat ik er zelf soms nog wel eens moeite mee heb, gezien ik dan super vaak naar het toilet moet. Ook al is dit belangrijk, het blijft soms een issue om continue naar het toilet te moeten gaan en al helemaal als er geen toilet in de buurt is. Anyway! Wanneer urine regelmatig donker van kleur is betekent dat het niet vers of vaak ongezond is. @Esther Zit er ook een onaangename geur aan je urine? De geur van je urine kan namelijk ook veel zeggen over de gezondheid of status van je urine en organen.
 18. Jantje en Marietje

  Ziekenhuis

  Precies Amber. Vaak is het nodig om pas te weten wat een ander doorstaat, om het zelf mee te maken helaas. Het is goed om je te omringen met zoveel mogelijk positieve mensen en mensen die je motiveren om niet op te geven! Ik ben daar zelf ook erg dankbaar voor. Fijn weekend!
 19. Jantje en Marietje

  Kleur urine

  Dag Esther, De nieren zijn een belangrijk begrip voor het lichaam, dit zijn namelijk de uitscheidingsorganen. *knip* Ik drink bijna 2 liter op een dag en ik ga wel zeker 2 keer in een uur naar het toilet om te urineren. In de ochtend is het meestal wat donkeren maar dat is normaal als ik een aantal uur niet naar het toilet ben geweest. Gedurende dag is het licht geel en komt er niet veel geur vanaf.
 20. Halo allemaal, Vandaag ontving ik een aantal berichten van gebruikers die vanuit het niks PM's ontvingen. Ik heb de gebruiker die deze berichten heeft gestuurd geblokkeerd en ik heb het maximaal aantal privé berichten op 1 gezet. Ik zoek nog naar een manier om iedereen pas privé berichten te laten plaatsen vanaf 5 posts of meer. Ik raad iedereen aan om de berichten te negeren en niet te Emailen naar het adres die in het bericht staat.
 21. Esther

  Kleur urine

  Hoi! Ik vraag me af welk kleur juist is van je urine? Vaak is mijn urine erg donker van kleur dus donker geel tot bijna oranje. Ik weet niet goed of ik hiermee naar een arts moet gaan of gewoon wat vaker naar het toilet moet gaan maar ik ga natuurlijk gewoon wanneer ik moet en ik kan dat niet gaan forceren toch? Ik drink in het algemeen veel water dus daar zal het volgens mij niet aan moeten liggen. Wat is jullie mening?
 22. Hi @Caro, Ik ben inmiddels weer naar het ziekenhuis geweest voor een tweede injectie. Het was dit keer iets gevoeliger dan de eerste keer maar het valt echt reuze mee hoor. Het zijn de hormonen die het vaak wat zwaarder maken. Blij, droevig, gelukkig en dan weer met niks gelukkig. Ik ben blij dat ik altijd zelf goed open sta voor positiviteit en er altijd wat van probeer te maken. Natuurlijk is dat niet altijd mogelijk want een vrouwenlichaam is nou eenmaal niet altijd even makkelijk qua gevoelens en emoties. Heb er nog niet veel last van gehad van de Goserelin (de maandelijkse injectie). Qua bijwerkingen gaat het nog prima gelukkig. Wel moet ik nu waarschijnlijk in deze periode dat ik dit medicijn gebruik mijn menstruatie missen, wat natuurlijk niet zo erg is maar wel raar omdat ik in een kunstmatige Menopauze zit. Ik ga er maar vanuit dat het allemaal bedoeld is met betere resultaten, dat hoop ik echt.
 23. Marjolijn_89

  Menstruatiecup

  Dag Dames! Dit specifieke onderwerp wordt de laatste paar jaar steeds meer besproken, specifiek of "normale" tampons en maandverband wel veilig zijn aangezien er allerlei chemische troep in zou zitten. Ik heb er zelf wat informatie over gelezen maar zoals iedere discussie zul je hier online veel tegenstrijdige argumenten over lezen. De een zegt - absoluut niet gebruiken, er wordt bleekmiddel gebruikt en er zit dit of dat product in. De ander zegt dat dit allemaal veel te erg wordt opgeblazen en dat er alleen veilige chemicaliën worden gebruikt. Of het nu wel veilig is of niet - ik kan me voorstellen dat de menstruatiecup om verschillende redenen de beste optie is op het moment. (zowel voor je eigen hygiene als voor het milieu). Een vriendin van me gebruikt er een (de diva cup) en is er ontzettend over te spreken! Wel even wennen zei ze, maar wanneer je het eenmaal "onder de knie" hebt wil je nooit meer terug naar andere producten volgend haar. Success ermee!
 24. Ik las toevallig van de week een artikel over verslaafd zijn aan chocolade en er stonden verschillende punten in waarom we soms zo erg maar zoetigheid verlangen (in het speciaal vrouwen). Natuurlijk verlangen we vaak naar zoetigheid wanneer we onze maandstonden hebben of de hormonen weer op springen staan. Ik zelf weet daar ook alles van zeg. Op het moment dat u het gevoel krijgt dat uw energielevel begint te dalen dan is het vaak al een gewoonte om te bedenken wanneer u voor het laatst iets gegeten heeft. Mocht daar een flinke tijd tussen zitten dan kan het zijn dat uw bloedglucosewaarden ook wat lager wordt. Door dit verschijnsel is het dan ook makkelijk om iets zoetigs te eten zodat de energielevel weer stijgt. Wanneer u na het eten veel zin heeft in zoetigheid dan kunt u bijvoorbeeld: de chocolade of ander ongezond zoeitgheid vervangen voor zwarte bessen of een kop kruiden thee maken met een beetje honing. Pepermunt thee is ook goed en ik ben er zelf ook dol op! Pure chocolade is wel niet zo slecht hoor. Het is natuurlijk belangrijk om Magnesium binnen te krijgen daarom zijn noten ook altijd een goed idee zoals Almonds, al wel dit natuurlijk niet zo zoet is maar wel gezond daarnaast vind ik cacaopoeder ook een fantastisch middel en super gezond! Je kan het overal doorheen gooien. Een appel met kaneelpoeder of cacaopoeder is heerlijk óf een banaan met pindakaas. Probeer het eens! @Amber
 25. Tijn

  COPD

  Even een update: met opa gaat het een stuk beter dit is waarschijnlijk omdat de ontsteking volledig is verdwenen. We zijn zelfs even op een korte vakantie geweest om even te relaxen en te genieten van de natuur. Het ging prima, rustig aan gedaan met lopen en hij had niet veel last met ademen. Ik heb het idee dat zijn batterij weer helemaal opgeladen is. Ik hoop echt dat het zo blijft want hij is toch al wel op leeftijd en de COPD is toch niet helemaal te vertrouwen omdat het niet geheel te genezen is.
 26. Ik had het nooit verwacht om dit te zeggen maar ik denk dat ik een suikerverslaving heb. Gelukkig kan ik mezelf goed in bedwang houden maar ik vind het wel lastig. Ik denk vaak aan suikers, dus in de zin dat ik regelmatig denk aan zoetigheid zoals snoep, chocolade maar ook hartig zoals chips of ander ongezonde snacks. Ik word soms zo gek van die gedachten dat ik mijzelf niet kan beheersen en uiteindelijk maar weer iets ongezonds zit te snacken! 😕 Het is ook niet normaal maar mijn vertering verloopt ook erg snel of is dit wel normaal? Het lijkt wel alsof ik altijd honger, naja trek heb. Het is niet dat ik overgewicht heb of niet genoeg beweeg maar ik vind het soms wel irritant want ik eet zo gezond mogelijk met groentes en fruit waar dus inderdaad de fruitsuikers inzitten maar ik vind de verleiding soms zo hoog dat ik dan toch weer zin krijg om te snoepen. Mijn viendin heeft mij aangeraden om zoveel mogelijk water te drinken zodat mijn maag wat voller voelt. Dit heb ik dus geprobeerd maar alsnog snak ik naar een snack. Zit dit allemaal tussen de oren of moet ik nog meer water drinken? Veel water drinken kan me soms ook irriteren, gezien ik dan non-stop moet urnineren en dat is niet altijd even makkelijk voor een vrouw. Iemand nog meer tips?!
 1. Meer activiteit laden
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.