Spring naar bijdragen

Vuurwerk

Administrators
 • Aantal bijdragen

  60
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutral
 1. Vuurwerk

  Vaccinaties slecht?

  Zojuist ben ik naar de dokter gegaan voor van standaard vaccinaties voor mijn vakantie naar de Filipijnen. Ze hebben mij een vaccinatie tegen Difterie, Tetanus en polio gegeven (dat moet blijkbaar worden herhaald - deze heb ik als kind ook al gekregen) en 1 voor Hepatitis A. De Hepatitis A injectie moet over een half jaar nog een keer worden gehaald zodat ik levenslang hiervoor ben ingeënt. Normaliter is een BMR vaccinatie (Mazelen) ook aan te raden maar die had ik gelukkig al. Tot mijn verbazing vroeg mijn dokter of ik ook een prik wilde voor Hepatitis B, nu ik op het internet kijk lijkt me dat overdreven (ook op thuisvaccinatie staat om het alleen te doen als je langer dan 3 maanden gaat). Nu had ik het altijd als zekerheidje kunnen nemen omdat ik vaak in het buitenland verblijf maar ik denk dat deze vaccinatie overdreven is omdat alleen bloed of sperma deze ziekte door kan geven. Na deze lange inleiding kom ik op de hoofdvraag, laten jullie je overal voor vaccineren? Tegenwoordig zie je steeds meer mensen (naast de Bijbelbelt) die ervoor kiezen om zich niet te laten vaccineren omdat het ook negatieve bijwerkingen kan hebben. Zo is er zelfs een stichting die zich "Vaccinvrij" noemt. Om zelf van start te gaan: ik zou mezelf enkel laten vaccineren voor ziektes waar ik een redelijk groot risico voor loop.
 2. Vuurwerk

  Bloedtest bij dokter

  Hoi Noortje! Ik weet nog niet of mijn cholesterol nu lager is. Mijn eerste doel is afvallen door kleinere porties + gezonder te eten. Wanneer ik mijn "afvaldoel" heb behaalt ga ik het nog een keer laten meten bij de dokter. Ik zal hier direct een update plaatsen wanneer ik de nieuwe testresultaten binnen heb.
 3. Vuurwerk

  Moeite om 's ochtends wakker te worden

  Ik denk dat er best veel mensen zijn die moeite hebben om wakker te worden, ik word bijvoorbeeld ook heel moeilijk wakker in 99% van de gevallen (geen of wel slaap maakt niet uit). Maakt het uit of het al licht is buiten? Misschien als je natuurlijk wakker kunt worden door de juiste verlichting dat het helpt - in de zomer kun je dit ideaal testen door met de gordijnen open te slapen. Een andere optie is een "slimme wekker", deze kun je op bijna elke moderne telefoon downloaden. Er zijn natuurlijk allerlei andere oplossingen te bedenken zoals een gezonde levensstijl.. Maar mocht echt niks helpen dan zou het kunnen dat je een slaapstoornis hebt. Snurk je bijvoorbeeld of heb je een vorm van apneu?
 4. Vuurwerk

  Indeling Subcategorieën

  Goed nieuws Noortje, we hebben de subcategorieën toegevoegd! Onder Algemene gezondheid: Slaapproblemen Medische Hulp (om professionele vakmensen te bespreken, denk aan fysio, ergo etc.) Overig (alle onderwerpen die nergens inpassen) We hebben nu ook het kopje Seksualiteit toegevoegd op Doktersnel.nl (helemaal onderin).
 5. Vuurwerk

  Indeling Subcategorieën

  Hoi Noortje welkom op DokterSnel.nl! Je hebt helemaal gelijk, stond ook al in het lijstje boven je post maar het was er nog niet van gekomen. We gaan het direct voor je toevoegen.
 6. Vuurwerk

  Biotine supplementen bij dun haar?

  Er is nog weinig onderzoek gedaan naar de relatie van Biotine in combinatie met haargroei.. De resultaten die er zijn uit verschillende studies wijzen er wel op dat het KAN helpen, maar dit is medisch niet bewezen. Ik zou bij de Dokter of Apotheek vragen wat de beste dagelijkse dosis is, dit verschilt namelijk per geslacht / leeftijd en de rest van je dieet. De nadelige gevolgen zijn klein: kramp, diarree en duizeligheid die kunnen voorkomen (kleine kans). Ik heb er zelf helaas geen ervaring mee, laat me weten als je hier meer over te weten bent gekomen!
 7. Vuurwerk

  Overmatig Snurken - Tips tegen luid snurken

  Korte update: Afgelopen vrijdag ben ik naar de KNO-arts geweest vanwege mijn luidruchtige gesnurk. Deze heeft een kort onderzoek gedaan waarin hij in de neusgaten keek en achterin de keel keek. Ik lijk een allergie te hebben waardoor een gedeelte van het gesnurk wordt veroorzaakt. Ik heb neussprays gekregen om dit op te lossen, dit moet ik voor het slapen sprayen. Verder moet ik 5 tot 10 kg afvallen in het komende half jaar, dit is nu de tweede arts die het aangeeft dus ik ga er maar aan beginnen. Hierdoor wordt het vetlaagje in de keel iets kleiner waardoor de snurkgeluiden drastisch afnemen. Ik ben benieuwd en ik hou jullie op de hoogte!
 8. Vuurwerk

  Vriendin's moeder heeft kanker

  Ah dat klinkt als een nare ervaring voor je vriendin.. En goed dat ze even alles op pauze heeft gezet om er echt voor haar moeder te kunnen zijn. Je kunt niet veel doen behalve door te zeggen dat je er voor haar bent wanneer ze dat nodig heeft. Je kunt haar ook altijd proberen op te vrolijken door wat dingen te gaan doen die haar gedachten even op iets heel anders brengen. Het is ook niet verstandig om te zeggen dat het altijd wel goed komt of iets in die trant, veel mensen proberen het op die manier lichter te maken maar helaas komt zoiets niet goed. Lang verhaal kort, ben er voor haar en ga geen gesprekken forceren
 9. Vuurwerk

  Kwallen 'beet'

  Haha ik snap niet dat je deze kans hebt laten liggen Amber! (sorry flauw) Van Urine is nog nooit aangetoond dat het daadwerkelijk helpt om de pijn te verzachten. Hoe gaat het nu met de kwallenbeet van je nichtje? Weet je nog wat voor een kwal het is geweest? Azijn kan bijvoorbeeld helpen bij kwallenbeten van kwallen die uit de tropen komen.
 10. Vuurwerk

  Nieuw middel tegen haaruitval

  Bij toeval net op een artikel gestuit met een mogelijk nieuw middel tegen haaruitval. Op dit moment zijn er 2 manieren om haaruitval te voorkomen / genezen: Minoxidil (voor zowel vrouwen als mannen) Finasteride (Alleen voor mannen) Het eerste middel zou altijd mijn voorkeur hebben omdat hier geen hormonen aan te pas komen (speelt wel met je bloeddruk). De BBC bericht nu over een nieuw middel die gemaakt zou zijn om osteoporose te behandelen, een test bij het Universiteit van Manchester heeft al positieve resultaten laten zien. Ze gaan nu een klinische test uitvoeren om te zien of het ook veilig is voor mensen om te gebruiken. Meer erover lezen? Zie http://www.bbc.com/news/health-44038756 Op het forum van Doktersnel.nl zijn er al opvallend veel bezoekers die meelezen over haaruitval. Zo bekijken veel bezoekers het topic over Plantur 39 en Alpecin Shampoo. Ook Alopecia is een veelvoorkomende aandoening die voor haaruitval zorgt op verschillende plaatsen.
 11. Vuurwerk

  Tandvlees verstandskies ontstoken

  De afgelopen dagen heb ik last van tandvlees wat ontstoken is rond mijn verstandskies (rechtsonder). Niks doen is geen optie die ik ben direct gaan Googlen: De ruimtes onder het tandvlees grondig reinigen en alles goed schoonhouden.. Ik zat te denken om met een tandenstoker onder mijn tandvlees te gaan "wroeten".. Mocht dit niet helpen dan ga ik binnen een weekje naar de tandarts. Goed schoonhouden kan met goed poetsen en flossen. Tijdelijk stoppen met roken / alcohol drinken. Antiseptisch mondwater gebruiken. Dit is een mondspoelmiddel die de juiste ingrediënten heeft om goed te spoelen. Masseren van het betreffende tandvlees zodat de bebloeding daar beter is (ok daar geloof ik niet in) De beste manier om het te voorkomen is het gebit goed schoonhouden, nouja daar is het nu helaas te laat voor. Wist je dat dit ook wel gingiva wordt genoemd? (het ophopen van bacteriën onder je tandvlees). Ik ga beginnen met het goed schoonhouden van mijn gebit (zeker op plaats van ontsteking) en ik hoop dat het daarmee over gaat (de pijn is overigens gelukkig minimaal).
 12. Vanaf 25 mei 2018 gaat de nieuwe GDPR regelgeving in. In het kort: we moeten een aantal zaken aanpassen op dit Medisch Forum om te voldoen aan de nieuwste regelgeving, dit is voor de geregistreerde gebruikers een positieve ontwikkeling! Het volgende punt hebben we zojuist aangepast: Privacybeleid toegevoegd aan registratie (deze moet nog worden gemaakt) Gebruikersvoorwaarden in het Nederlands neergezet (dat hoeft niet perse), maar zo zijn alle regels van dit forum duidelijk Tot op heden stond het ontvangen van nieuws en updates automatisch ingeschakeld (een vinkje in de box), deze hebben we zojuist aangepast, dit staat nu standaard uitgeschakeld. In de komende dagen gaan we een aantal extra zaken aanpassen op dit forum. Update: Aanmelden via Facebook en Twitter is niet meer mogelijk om de privacy van gebruikers te garanderen. Update 2: Wij hebben algemene voorwaarden toegevoegd en privacy voorwaarden. Deze moeten door nieuwe gebruikers worden geaccepteerd, bestaande gebruikers zullen deze vernieuwde voorwaarde accepteren bij aanmelding. Bekijk onze voorwaarden / regels. Bekijk ons Privacybeleid. Update 3: Gebruikers hebben de mogelijkheid om alle persoonlijke gegevens die wij hebben verzameld op te vragen - wij kunnen dat nu aanleveren in XML formaat. Update 4: We hebben ons Privacybeleid uitgebreid, hierin hebben we vermeld hoe gebruikers zelf informatie in het profiel makkelijker kunnen aanpassen. Tevens hebben we toegevoegd dat gebruikers onder de 16 jaar oud toestemming moeten hebben van een ouder of voogd om het forum te mogen gebruiken.
 13. Vuurwerk

  Last van mijn nek en schouder

  Het antwoord is al door jezelf en Daniel gegeven maar als extra aanvulling een drietal oefeningen die je kunt volgen vanaf de volgende website: https://www.alwaysfysio.nl/nekpijn/
 14. Vuurwerk

  Kneuzing

  Na 2 maanden nog last hebben van een kneuzing klinkt niet goed! Andere sites raden al aan om na 5 tot 10 dagen medische hulp in te schakelen, ik zou even je dokter bellen om ernaar te kijken.
 15. Vuurwerk

  Tips om te minderen met suiker?

  Er schijnt een groot verschil te zijn tussen goede en slechte suikers, slecht zijn sowieso: Witte suiker en Basterdsuiker (hier worden je suikerklontjes en normale Cola van gemaakt) Aspartaam (vervanger die bijvoorbeeld in cola light zit) Goede suikers kun je vinden in Kaneel en vanille maar ook in palm en kokosbloesemsuiker. In principe krijg je met een normale voeding wel de normale hoeveelheid suikers mee. Probeer frisdrank en zoete hapjes te laten staan dan kom je al een heel eind!
×

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.