Spring naar bijdragen

Vuurwerk

Administrators
 • Aantal bijdragen

  73
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutral
 1. Vuurwerk

  kraakgeluid in oor

  Hoi Jeroen, ik heb zelf ook even gezocht en ik denk dat het inderdaad geen Hyperacusis is, dan lijkt het niet echt te gaan om Kraken. Misschien een bezoekje brengen aan een KNO arts? Die kan waarschijnlijk vrij snel bepalen waar het aan ligt. Tijdens het uitgaan zie ik steeds meer mensen met oordopjes lopen. Dat kan in ieder geval een tijdelijke oplossing voor het probleem zijn?
 2. Halo allemaal, Vandaag ontving ik een aantal berichten van gebruikers die vanuit het niks PM's ontvingen. Ik heb de gebruiker die deze berichten heeft gestuurd geblokkeerd en ik heb het maximaal aantal privé berichten op 1 gezet. Ik zoek nog naar een manier om iedereen pas privé berichten te laten plaatsen vanaf 5 posts of meer. Ik raad iedereen aan om de berichten te negeren en niet te Emailen naar het adres die in het bericht staat.
 3. Duurde langer dan de bedoeling maar de update is doorgevoerd, het Doktersnel forum is nu veiliger en sneller! De belangrijkste veranderingen: Lazy Loading, plaatjes die op dit forum worden pas geladen wanneer je naar het plaatje gaat Plaatjes worden automatisch geoptimaliseerd zodat gebruikers niet teveel downloaden Er zijn Emoji-One plaatjes verwijderd vanwege licentierechten, hiervoor in de plaats hebben we een behoorlijk aantal nieuwe emoticons toegevoegd 😎😎 Hogere PHP versie voor een snellere laadtijd (we draaien nu op 7.3) Mocht er iets niet goed werken, laat het me weten en ik los het zo snel mogelijk op!
 4. Al een aantal jaar hebben we Doktersnel.nl online staan met als doel om een groter forum te worden op Medisch gebied. Vandaag gaan we een flinke update uitvoeren rond 11 uur, het forum zal dan voor maximaal een half uur niet toegankelijk zijn voor bezoekers. Buiten een aantal veiligheidsupdates zal de snelheid voor gebruikers flink verbeteren, ik zal in dit forum aangeven wanneer de update is voltooid en wat we precies hebben doorgevoerd.
 5. Hoi Sonja welkom op Doktersnel! De meeste Nierstenen plas je gelukkig zelf uit omdat ze klein zijn. Pijn in je onderrug kan een teken zijn dat er een steentje is vast komen te zitten.. Heb je ook andere symptonen die kunnen duiden op nierstenen? Denk aan vaak de wc bezoeken of zit er bloed in je urine?
 6. Vuurwerk

  Borstkanker

  Hallo @Amber, dankjewel voor je de vele topics en reacties op dit forum, dat stel ik zeker op prijs! Persoonlijk denk ik dat het altijd goed is om voor je 50e een aantal keer een hele "body-check" te doen. Er zijn diverse medische instanties die deze checks kunnen uitvoeren. We laten een auto elk jaar een keer keuren dus het is ook vreemd dat we minder checks voor het allerbelangrijkste doen: je gezondheid! Zelf ga ik eind dit jaar een complete test doen waarbij ze diverse scans / x-rays / ultrasounds en andere testen uitvoeren. Bij mannen is Bortkanker wel heel erg zeldzaam (ongeveer 1 op de 150 gevallen), prostaatkanker is een (veel) groter probleem.
 7. Vuurwerk

  Bloeduitslag

  Ik zou niet direct van het ergste uitgaan maar compleet informeren kan nooit kwaad Omdat je aangaf dat je bijna dagelijks aan de paracetamol zit en het al 6 maanden duurt zou ik er wel werk van maken omdat het geen leuke situatie is, dit heb je ook duidelijk gemaakt? Zo ja dan kun je altijd een weekje heel gezond eten en veel drinken om te kijken of je IETS van verandering ziet.
 8. Vuurwerk

  Te kort CCK hormoon

  Hallo Daphne, Met wat Googlen kwam ik tot het volgende: Gezonde vetten eten Voldoende vezels eten (onderzoek met bonen) Ook lees ik dat CCK en de sfincter van oddi direct met elkaar te maken hebben volgens dit verslag van studenten (Let op, groot bestand, wel met bronnen onderbouwd): Als de arts heeft aangegeven dat het CCK gehalte te laag is dan zou ik direct aan hem/haar vragen hoe je dit kunt verhogen. Kwam het probleem met je galblaas en het niet goed functioneren van de sfincter van Oddi door het CCK tekort? Helaas heb ik zelf de kennis niet om een goed onderbouwd antwoord te kunnen geven op je vraag. Ps. Ik had je vorige topig over het opereren van de sfincter van Oddi gelezen, ik hoop dat iemand met ervaring daar antwoord op kan geven.
 9. Vuurwerk

  Bloeduitslag

  Op basis van je laatste reactie zou ik toch voor verder onderzoek gaan. Ik zou er zelf geen vertrouwen in hebben dat een kleine aanpassing in de voeding / meer drinken het probleem gaat verhelpen (tenzij je echt slecht eet / veel te weinig drinkt).
 10. Vuurwerk

  Bloeduitslag

  Voor cholesterol wil je alleen de LDL waarden omlaag hebben, dat kun je op meerdere manieren doen, zie ook een topic van vorig jaar: Ik zou de komende tijd goed op je gezondheid letten door voldoende te bewegen en veel water te drinken in combinatie met een gezonde voeding, dat kan in ieder geval nooit kwaad. Een second opinion of een doorverwijzing naar een specialist zou ik alleen aanvragen als de pijn/benauwdheid te erg is of als er geen verbetering in komt.
 11. Vuurwerk

  Bloeduitslag

  Hallo Jess, dat klinkt als een vervelend probleem! Ik neem aan dat de dokter ook heeft aangegeven wat je aan de verhoogde hemoglobine waarde moet doen? (bijvoorbeeld dieet aanpassen / verandering levensstijl). Als ik op andere websites kijk dan lijkt 9,7 aan de hoge kant te zijn voor vrouwen maar is het wel "normaal" zolang het onder de 10-11 zit.
 12. Hoi FlowerCarolina, welkom op het forum! Goed dat je vandaag naar de dokter gaat - ik zou alle bovenstaande punten opsommen en dat de situatie niet te houden is. Hopelijk maakt hij er dan een urgent geval van.. hij kan sowieso beter bepalen of je zorgen terecht of voor niks zijn als dokter. ik heb zelf geen ervaring met de bovenstaande punten maar hopelijk kan iemand anders op dit forum wel meer zeggen. Probeer in ieder geval niet teveel te googlen naar mogelijke problemen, daar worden problemen vaak overdreven wat de angsten niet ten goede komt. Deel vandaag in ieder geval alles met je dokter zodat hij direct de juiste antwoorden / doorverwijzingen kan geven Succes vandaag!
 13. Hoi Susantje! Dat klinkt als een vervelend probleem. Na wat Googlen kwam ik ook uit op probiotica maar dit was niet van bronnen die een echte medische achtergrond hebben (of in ieder geval niet genoemd). Misschien even een E-mail sturen naar je dokter om hierachter te komen? Ik ben wel benieuwd wat de dokter hierover zegt, kun je ons op de hoogte houden?
 14. Vuurwerk

  Vaccinaties slecht?

  Zojuist ben ik naar de dokter gegaan voor van standaard vaccinaties voor mijn vakantie naar de Filipijnen. Ze hebben mij een vaccinatie tegen Difterie, Tetanus en polio gegeven (dat moet blijkbaar worden herhaald - deze heb ik als kind ook al gekregen) en 1 voor Hepatitis A. De Hepatitis A injectie moet over een half jaar nog een keer worden gehaald zodat ik levenslang hiervoor ben ingeënt. Normaliter is een BMR vaccinatie (Mazelen) ook aan te raden maar die had ik gelukkig al. Tot mijn verbazing vroeg mijn dokter of ik ook een prik wilde voor Hepatitis B, nu ik op het internet kijk lijkt me dat overdreven (ook op thuisvaccinatie staat om het alleen te doen als je langer dan 3 maanden gaat). Nu had ik het altijd als zekerheidje kunnen nemen omdat ik vaak in het buitenland verblijf maar ik denk dat deze vaccinatie overdreven is omdat alleen bloed of sperma deze ziekte door kan geven. Na deze lange inleiding kom ik op de hoofdvraag, laten jullie je overal voor vaccineren? Tegenwoordig zie je steeds meer mensen (naast de Bijbelbelt) die ervoor kiezen om zich niet te laten vaccineren omdat het ook negatieve bijwerkingen kan hebben. Zo is er zelfs een stichting die zich "Vaccinvrij" noemt. Om zelf van start te gaan: ik zou mezelf enkel laten vaccineren voor ziektes waar ik een redelijk groot risico voor loop.
 15. Hoi Noortje! Ik weet nog niet of mijn cholesterol nu lager is. Mijn eerste doel is afvallen door kleinere porties + gezonder te eten. Wanneer ik mijn "afvaldoel" heb behaalt ga ik het nog een keer laten meten bij de dokter. Ik zal hier direct een update plaatsen wanneer ik de nieuwe testresultaten binnen heb.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.