Spring naar bijdragen

Vuurwerk

Administrators
 • Aantal bijdragen

  87
 • Geregistreerd

Alles door Vuurwerk geplaatst

 1. Vuurwerk

  Goede Thermometer?

  Goedemiddag Dirk, 2 graden verschil is inderdaad behoorlijk, die afwijking is te groot. Op Bol.com staan nog behoorlijk wat thermometers te koop via derde partijen: https://www.bol.com/nl/l/thermometers/N/10837/ - prijzen zullen iets hoger zijn maar het ziet er nog redelijk "normaal" uit. Amazon heeft meer keuze als het op oorthermometers aankomt, bijvoorbeeld: https://www.amazon.nl/Braun-ThermoScan-oorthermometer-Precision-IRT6520B/dp/B07KVNC3SW/ In de meeste gevallen zal een simpele thermometer een prima oplossing zijn.
 2. Vuurwerk

  Tong aandoening

  Hallo pietjepuk! Is het inmiddels al wat beter / minder? Ik zou even langs de huisarts gaan, dit lijkt me vrij makkelijk te diagnosticeren. Hopelijk ben je met wat medicijnen er snel vanaf!
 3. Hallo Daan, welkom op Doktersnel. Wat is je doelgroep voor de enquete?
 4. Vuurwerk

  Pijn

  Zojuist heb ik je telefoonnummer verwijderd uit privacy overwegingen. Mocht iemand je persoonlijk willen contacteren dan kan dit via de interne berichtenbox (ik zou hierbij geen privégegevens delen). Ik neem aan dat de gynacoloog een goede test heeft gedaan om te kijken of je zwanger bent. Als dit al even geleden is dan zou ik langs de drogist / apotheek gaan om een test te halen, dan weet je het direct.
 5. Halo Paco, is de pijn inmiddels wat minder / het plekje wat kleiner geworden? Zo niet dan zou ik even langs de dokter gaan, die kan hier vast wel wat mee (medicatie voorschrijven of even verder laten behandelen/onderzoeken).
 6. Vuurwerk

  tredelenbrug loop.

  Hallo Remeria,. Zover ik heb kunnen lezen zijn er verschillende oorzaken die een trendelenbrug loop kunnen veroorzaken, je bent hiervoor neem ik aan naar een dokter gegaan die de diagnose heeft gesteld? Artikel waarin je er redelijk wat makkelijk te lezen informatie kunt vinden (wel Engels): https://www.healthline.com/health/trendelenburg-gait
 7. Eerste stap in Nederland is toch wel de huisarts waarvan je een doorverwijzing krijgt naar een dermatoloog. Zeker als het een flinke is dan zullen ze wel een doorverwijzing geven om littekenvorming te voorkomen.. Het kan ook via een zelfstandige kliniek, ik denk dat ze allemaal deze problemen wel langs zien komen: https://dcu.nu/behandeling/acne/ https://www.velthuiskliniek.nl/aandoeningen/acne/ https://mauritskliniek.nl/behandeling/acne-behandeling/ https://www.ceulenklinieken.nl/ Ik heb zelf geen ervaring met de bovenstaande klinieken dus ik kan weinig over de kwaliteit zeggen.
 8. Vuurwerk

  Drukkend gevoel achter oog

  Hallo Nele! Gaat het gepaard met andere klachten? (stress, kiespijn, hoofdpijn, misselijkheid, rode ogen etc.) en kun je aangeven wanneer het probleem zich voordoet en hoelang het dan duurt? Zelf heb ik helaas niet veel kennis over de Ogen maar misschien kunnen de volgende bronnen je verder helpen: https://oogfonds.nl/oogklachten/wazig-zien/ Daarmee kun je al veel uitsluiten. Op de Nederlandse site https://www.oogartsen.nl/ kun je ook een berg aan betrouwbare informatie over de ogen vinden. Ik zou zelf even de huisarts bezoeken, zeker omdat het een terugkomend probleem is.
 9. Hallo Kim, dat klinkt inderdaad niet leuk. Heb je al geprobeerd om je dieet te veranderen? Misschien is er iets waar je lichaam niet goed tegen kan OF wat je lichaam juist nodig heeft? Probeer met ondergewicht in ieder geval voldoende vezels, eiwitten en vet in te nemen en eet regelmatig (ochtend, middag & avond met snacks tussendoor).
 10. Vuurwerk

  Besmet door bacterie/virus rat?

  Hoi Bart welkom op Doktersnel! De kans op besmetting lijkt me inderdaad heel erg klein, ik zou me hier niet te druk om maken. Ik zou wel het kleine splintertje uit je vinger proberen te halen met een naald & pincet (eerst goed ontsmetten natuurlijk). Zoals de huisarts zegt, hou het even in de gaten
 11. Vuurwerk

  Bultjes op handen

  Hoi Hannah welkom op het forum! Zijn de bultjes inmiddels weggetrokken of zijn ze nog op dezelfde manier zichtbaar?
 12. Vuurwerk

  Bloeduitslag

  Dankjewel voor de update Jess! Ik hoop dat de cardioloog snel een oplossing kan aandragen want dat klinkt niet goed. Fijn dat je in ieder geval een doorverwijzing van de huisarts hebt gekregen deze keer
 13. Hoi Marian, Omdat het om een afstudeerproject gaat (geen commerciële doeleinden), is deze post geen probleem. Ik hoop dat je met deze post een paar mensen kunt bereiken en succes!
 14. Vuurwerk

  Tekenbeet

  Hoi Tijn! Goed dat jullie de teek direct hebben verwijderd. Hoelang heeft deze teek daar gezeten? Teken kunnen inderdaad de ziekte van Lyme veroorzaken, maar als de teek BINNEN 24 uur is verwijderd en er GEEN rood vlekje ontstaat rond de beet dan hoef je geen contact op te nemen met de huisarts. Mocht je neefje niet aan die punten voldoen dan is het slim om een huisarts in te schakelen (ook als hij binnen een paar maanden grieperig wordt - dan krijgt hij antibiotica voor de zekerheid.).
 15. Vuurwerk

  kraakgeluid in oor

  Hoi Jeroen, ik heb zelf ook even gezocht en ik denk dat het inderdaad geen Hyperacusis is, dan lijkt het niet echt te gaan om Kraken. Misschien een bezoekje brengen aan een KNO arts? Die kan waarschijnlijk vrij snel bepalen waar het aan ligt. Tijdens het uitgaan zie ik steeds meer mensen met oordopjes lopen. Dat kan in ieder geval een tijdelijke oplossing voor het probleem zijn?
 16. Halo allemaal, Vandaag ontving ik een aantal berichten van gebruikers die vanuit het niks PM's ontvingen. Ik heb de gebruiker die deze berichten heeft gestuurd geblokkeerd en ik heb het maximaal aantal privé berichten op 1 gezet. Ik zoek nog naar een manier om iedereen pas privé berichten te laten plaatsen vanaf 5 posts of meer. Ik raad iedereen aan om de berichten te negeren en niet te Emailen naar het adres die in het bericht staat.
 17. Duurde langer dan de bedoeling maar de update is doorgevoerd, het Doktersnel forum is nu veiliger en sneller! De belangrijkste veranderingen: Lazy Loading, plaatjes die op dit forum worden pas geladen wanneer je naar het plaatje gaat Plaatjes worden automatisch geoptimaliseerd zodat gebruikers niet teveel downloaden Er zijn Emoji-One plaatjes verwijderd vanwege licentierechten, hiervoor in de plaats hebben we een behoorlijk aantal nieuwe emoticons toegevoegd ?? Hogere PHP versie voor een snellere laadtijd (we draaien nu op 7.3) Mocht er iets niet goed werken, laat het me weten en ik los het zo snel mogelijk op!
 18. Al een aantal jaar hebben we Doktersnel.nl online staan met als doel om een groter forum te worden op Medisch gebied. Vandaag gaan we een flinke update uitvoeren rond 11 uur, het forum zal dan voor maximaal een half uur niet toegankelijk zijn voor bezoekers. Buiten een aantal veiligheidsupdates zal de snelheid voor gebruikers flink verbeteren, ik zal in dit forum aangeven wanneer de update is voltooid en wat we precies hebben doorgevoerd.
 19. Hoi Sonja welkom op Doktersnel! De meeste Nierstenen plas je gelukkig zelf uit omdat ze klein zijn. Pijn in je onderrug kan een teken zijn dat er een steentje is vast komen te zitten.. Heb je ook andere symptonen die kunnen duiden op nierstenen? Denk aan vaak de wc bezoeken of zit er bloed in je urine?
 20. Vuurwerk

  Borstkanker

  Hallo @Amber, dankjewel voor je de vele topics en reacties op dit forum, dat stel ik zeker op prijs! Persoonlijk denk ik dat het altijd goed is om voor je 50e een aantal keer een hele "body-check" te doen. Er zijn diverse medische instanties die deze checks kunnen uitvoeren. We laten een auto elk jaar een keer keuren dus het is ook vreemd dat we minder checks voor het allerbelangrijkste doen: je gezondheid! Zelf ga ik eind dit jaar een complete test doen waarbij ze diverse scans / x-rays / ultrasounds en andere testen uitvoeren. Bij mannen is Bortkanker wel heel erg zeldzaam (ongeveer 1 op de 150 gevallen), prostaatkanker is een (veel) groter probleem.
 21. Vuurwerk

  Bloeduitslag

  Ik zou niet direct van het ergste uitgaan maar compleet informeren kan nooit kwaad Omdat je aangaf dat je bijna dagelijks aan de paracetamol zit en het al 6 maanden duurt zou ik er wel werk van maken omdat het geen leuke situatie is, dit heb je ook duidelijk gemaakt? Zo ja dan kun je altijd een weekje heel gezond eten en veel drinken om te kijken of je IETS van verandering ziet.
 22. Vuurwerk

  Te kort CCK hormoon

  Hallo Daphne, Met wat Googlen kwam ik tot het volgende: Gezonde vetten eten Voldoende vezels eten (onderzoek met bonen) Ook lees ik dat CCK en de sfincter van oddi direct met elkaar te maken hebben volgens dit verslag van studenten (Let op, groot bestand, wel met bronnen onderbouwd): Als de arts heeft aangegeven dat het CCK gehalte te laag is dan zou ik direct aan hem/haar vragen hoe je dit kunt verhogen. Kwam het probleem met je galblaas en het niet goed functioneren van de sfincter van Oddi door het CCK tekort? Helaas heb ik zelf de kennis niet om een goed onderbouwd antwoord te kunnen geven op je vraag. Ps. Ik had je vorige topig over het opereren van de sfincter van Oddi gelezen, ik hoop dat iemand met ervaring daar antwoord op kan geven.
 23. Vuurwerk

  Bloeduitslag

  Op basis van je laatste reactie zou ik toch voor verder onderzoek gaan. Ik zou er zelf geen vertrouwen in hebben dat een kleine aanpassing in de voeding / meer drinken het probleem gaat verhelpen (tenzij je echt slecht eet / veel te weinig drinkt).
 24. Vuurwerk

  Bloeduitslag

  Voor cholesterol wil je alleen de LDL waarden omlaag hebben, dat kun je op meerdere manieren doen, zie ook een topic van vorig jaar: Ik zou de komende tijd goed op je gezondheid letten door voldoende te bewegen en veel water te drinken in combinatie met een gezonde voeding, dat kan in ieder geval nooit kwaad. Een second opinion of een doorverwijzing naar een specialist zou ik alleen aanvragen als de pijn/benauwdheid te erg is of als er geen verbetering in komt.
 25. Vuurwerk

  Bloeduitslag

  Hallo Jess, dat klinkt als een vervelend probleem! Ik neem aan dat de dokter ook heeft aangegeven wat je aan de verhoogde hemoglobine waarde moet doen? (bijvoorbeeld dieet aanpassen / verandering levensstijl). Als ik op andere websites kijk dan lijkt 9,7 aan de hoge kant te zijn voor vrouwen maar is het wel "normaal" zolang het onder de 10-11 zit.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.