Spring naar bijdragen

Jantje en Marietje

Members
 • Aantal bijdragen

  9
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutral

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Jantje en Marietje

  Ziekenhuis

  Precies Amber. Vaak is het nodig om pas te weten wat een ander doorstaat, om het zelf mee te maken helaas. Het is goed om je te omringen met zoveel mogelijk positieve mensen en mensen die je motiveren om niet op te geven! Ik ben daar zelf ook erg dankbaar voor. Fijn weekend!
 2. Jantje en Marietje

  Kleur urine

  Dag Esther, De nieren zijn een belangrijk begrip voor het lichaam, dit zijn namelijk de uitscheidingsorganen. *knip* Ik drink bijna 2 liter op een dag en ik ga wel zeker 2 keer in een uur naar het toilet om te urineren. In de ochtend is het meestal wat donkeren maar dat is normaal als ik een aantal uur niet naar het toilet ben geweest. Gedurende dag is het licht geel en komt er niet veel geur vanaf.
 3. Jantje en Marietje

  Veranderingen in ogen

  Allereerst zou ik als ik jou was gewoon even langs een oogarts gaan. Als ik dit zo hoor dan komt het mij erg bekend voor. Ik heb zelf een oogontsteking gehad en ik had precies dezelfde symptomen als jij. Bij mij was er Uveïtis geconstateerd. Dit is een inwendig ontsteking van het vaatvlies in het oog. Er zijn verschillende vormen van Uveïtis. Ik had Uveïtis Anterior, dit is de meest voorkomende vorm van Uveïtis. Ik had voornamelijk last van een rood erg geïrriteerd oog, gecombineerd met last hebben van veel licht. Ik heb daarom ook vaak mijn laptop en-telefoonscherm op een laag contrast staan. De arts vertelde mij dat dit veroorzaakt wordt door het afweersysteem die zich tegen eigen weefsel afkeert. Ik werd behandeld met oogdruppels die de pupillen verwijden. Deze oogdruppels voorkomen de verklevingen van de pupillen met de lens en verlichten de pijn. Geen pretje want het regende die dag en ik liep met een zonnebril op. Het kan vergeleken worden wanneer pupillen van weinig licht naar veel licht worden blootgesteld. Ik moet zeggen dat ik er niet veel last meer van heb maar het is niet geheel genezen. Het is dus belangrijk om dit even te laten onderzoeken. In sommige gevallen komt er een inwendige oogoperatie bij kijken en een operatie is altijd fijner om te vermijden lijkt mij.
 4. Jantje en Marietje

  Ziekenhuis

  Graag wil ik wat kwijt over bezoekjes en onderzoeken in ziekenhuizen. Of het nou voor jezelf of iemand anders is, we zijn allemaal wel eens in het ziekenhuis geweest. Ik vind dat we wat vaker kunnen stilstaan bij de mensen die het ziekenhuis courant tot zelfs dagelijks moeten bezoeken. Zodra een geliefd persoon zoals een vriend en of familie op controle moet of diversen vervolgonderzoeken moet ondergaan, dan probeer ik er altijd oprecht voor degene te zijn. We weten namelijk niet wat een ander persoon voelt of denkt. Ook al kunnen we over gevoel praten, het blijft iets wat we niet kunnen zien of voelen van een ander. Ik heb zelf ook vaak genoeg wat bezoekjes aan het ziekenhuis gehad. Onderzoeken, controle’s, operaties en ook andere mensen bezocht of steun gegeven om mee te gaan. Ik weet nu wel zo’n beetje hoe het is alles in en rondom ziekenhuizen. Daarom vind ik het belangrijk om degene die dierbaar voor je is wat extra aandacht te geven in zo’n situatie. Ik heb me vaak alleen gevoeld in het ziekenhuis en dat is geen fijn gevoel. Soms kan je niet meer doen dan te laten weten aan iemand dat je er voor die persoon bent maar ‘het komt wel goed’ is soms ook niet altijd even fijn om te horen.
 5. Jantje en Marietje

  Aankomen

  Mijn nichtje is 1.75 m lang en weegt 54 kg. Vergeleken met haar lengte zou ze graag wat willen aankomen, gezien ze vind dat haar postuur een beetje aan de dunne kant is. De verhouding tussen lengte en gewicht klopt niet helemaal. Heeft iemand hier ervaring mee? Bij overgewicht is afvallen natuurlijk niet altijd even makkelijk maar het lijkt erop dat aankomen ook een grote issue is als je veel kan eten maar soms wat vermagerd eruit kan zien. Dit zijn overigens niet mijn eigen woorden maar echt puur die van mijn nichtje. Ik vind haar mooi zoals ze is maar ik kan me best voorstellen dat ze zich soms onzeker kan voelen. Daarom willen wij graag tips ontvangen om aan te komen op een gezonde manier!
 6. Wat weten we over vitamine pillen en supplementen? Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende varianten te vinden bij de apotheken, sportscholen en winkels. Alle vitamines van A tot Z (bij wijze van spreken) zijn overal verkrijgbaar ook via het internet. Ik slik zelf ook een aantal vitamine pillen, waaronder vitamine C omdat ik niet altijd aan mijn hoeveelheden van groentes en fruit kom. Zoals bv. twee stuks van elk per dag maar hoe weet ik nou zeker of het net zo gezond is als een echt stuk groente of fruit? Of alle belangrijke stoffen ook in die vitamine of voedingspillen zitten? Soms hebben de reclames en advertenties mooie praatjes, die je dan wel eens doen overtuigen om uiteindelijk iets te kopen en het dan uiteraard ook gaat proberen. Wie heeft er ervaring met vitamine pillen en supplementen? Goed of slecht dat maakt me niet uit maar ik ben benieuwd hoe andere mensen hierover denken.
 7. Ik heb juist last van mijn kleine borsten. In mijn jongere tijden heb ik me een tijd niet vrouwelijk gevoeld en ik had het idee dat mensen naar me staarden toen ik in mijn bikini of badpak liep, dit vanwege mijn kleinere cupmaat. Hierdoor voelde ik me erg onzeker. Gelukkig is dit met de jaren verbeterd en ik heb nooit overwogen om een borstvergroting te ondergaan, want daar zat ik wel even over na te denken. Je moet uiteindelijk blij zijn met wat je hebt, want er zijn helaas ook vrouwen die een borst (of misschien wel twee) moeten afstaan. Mijn dochter heeft een wat grotere cupmaat. Zij heeft cupmaat 75 E. Ik hoor haar ook erg vaak erover klagen, wat ik mij kan voorstellen als je een confectiemaat hebt van ongeveer maat 36. Haar cupmaat is best flink maar de omvang een stuk smaller. Zij heeft soms last van haar boven en onderrug. Ook heeft ze af en toe irritaties door de bandjes die wel eens te diep in de schouders zitten. Ze heeft meerdere keren verschillende BH's geprobeerd. De één is te klein en de ander weer té groot. Het is allebei niet goed voor de borsten. Het is belangrijk dat een BH voor wat grotere borsten altijd goed en gepast zit. Mijn dochter gaat meestal naar de Hunkemöller. Wanneer ze dat graag wilt, wordt haar cupmaat opgemeten zodat ze de juiste maat heeft voor haar borsten. Ze heeft meestal veel baat bij deze BH's. Het is wel jammer dat het vaak standaard BH's zijn zoals zwart of wit en niet echt iets sexy's of een gezellig kleurtje. Ze zijn er zeker wel hoor maar dat is net wat makkelijker te vinden voor een wat kleinere cupmaat. Waar ze veel gebruik van maakt is de beugel BH wat goed ondersteund. We hebben allemaal wel eens klachten aan de borsten maar het is wel fijn om goed advies te krijgen over een goede BH want anders worden de klachten alleen maar erger.
 8. Jantje en Marietje

  Iemand ervaring met wratten?

  Nou, ik heb er zelf geen ervaring mee maar een vriendin van mij wel. Zij had een stuk of drie wratjes op haar schaamlip. Deze hadden dezelfde kleur als de huid. Ze vertelde dat het lijkt op een stukje wild vlees. Ze is voor de zekerheid even langs de huisarts gegaan maar in feiten zouden ze vanzelf weg moeten gaan. Mocht je er echt last van hebben dan is het natuurlijk beter om ook even langs de huisarts of GGD te gaan. Zij zullen dan een middeltje geven om de wratjes te laten verdwijnen. Dit heeft mijn vriendin ook gedaan, het was makkelijk maar het aanstippen op de wratjes schijnt wel een beetje te branden maar goed dat hoort er nou eenmaal bij. Hier kan je eventueel meer lezen over genitale wratten: https://www.sense.info/soas/soorten-soas/genitale-wratten Het is wel verstandig om je partner hierover te informeren, zodat je er verder niemand mee besmet.
 9. Hallo Amber, Nergens om je druk om te maken! Ik denk dat je gewoon last hebt van een schimmeltje. Een schimmelinfectie komt erg vaak voor bij vrouwen, wat ook heel normaal is. Vaak denken mensen dan gelijk aan een SOA, wat eventueel ook het geval kan zijn natuurlijk maar gezien een schimmelinfectie regelmatig kan voorkomen, dacht ik meteen daaraan. Ga voor de zekerheid even naar de dokter om te vragen hoe je de schimmel zo goed en snel mogelijk kan bestrijden. Het is ook echt niks om je voor te schamen hoor, joh ik heb het ook vaak genoeg gehad. Wij vrouwen kunnen daar nou eenmaal niks aan doen, of we onszelf nou goed verzorgen of niet, we zijn altijd de pineut! Je geeft wel aan dat je altijd goed wast ook met zeep maar let op met zeep want daar kan het ook van komen. Het beste is om jezelf met water af te spoelen bij de schaamstreken. Succes Amber!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.