Spring naar bijdragen

Caro

Members
 • Aantal bijdragen

  12
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutral

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Caro

  Menstruatiecup

  Heeft er iemand ervaring met een zogenaamde menstruatiecup? Ik probeer er zelf een beetje achter te komen wat ik nou fijn vind om te gebruiken wanneer ik mijn menstruatie heb. Natuurlijk is maandverband en tampons het meestvoorkomende materiaal om te gebruiken denk ik maar soms twijfel ik wat eigenlijk ook beter voor het lichaam zal zijn. Nu heb ik het één en ander gelezen over de menstruatiecup en het is ook nog eens biologisch. Ik ben hier toch nieuwsgierig naar maar het zou ook zeker handig zijn als er iemand hier al ervaring mee heeft misschien. Ik vind zelf tampons niet altijd even comfortabel en daarentegen maandverband niet altijd even praktisch dus wie weet is de menstruatiecup een ideale uitvinding! Dit is een voorbeeld:
 2. Hey Amber, Sorry voor mijn late reactie. Ik heb de meldingen nu aangezet! Ik ga de Nuvaring eens proberen. Bedankt voor je advies. Hoe gaat het nu @Amber? Ben je inmiddels alweer in het ziekenhuis geweest of niet (hoop ik)?
 3. Caro

  Schimmelinfectie

  Hey Esther, Het is inderdaad super vervelend om een schimmelinfectie te hebben. Je hebt het niet zo letterlijk genoemd maar ik neem aan dat het om een vaginale infectie gaat? Ik heb dit ook vaak genoeg gehad en baal er steeds weer van. Het is gelukkig wel makkelijk te behandelen en ik ga eerlijk gezegd niet eens meer naar een dokter als het zo ver is. Ik ga gewoon langs een drogist of apotheek met de verpakking van de vorige keer en dan krijg ik een gelijksoortig of een ander zalfje/inwendige pil mee. Ik ben wel meer rekening gaan houden met mijn ondergoed. Ik probeer erop te letten dat ik meer kantoenen ondergoed draag i.p.v synthetisch of iets met plastic. Voorheen gebruikte ik ook Lactacyd maar de dokter heeft mij aangeraden om daar mee te stoppen en gewoon te wassen met water en absoluut geen zeep.
 4. Ik was nieuwsgierig dus ik ben even op het internet gaan kijken om wat informatie terug te vinden over de injectie. De injectie zelf ziet er best dik uit, dus ik snap dat je schrok toen je deze zag. Lijkt me toch heftig! Gelukkig viel het volgens jou mee @Amber. Merk je al verschil of zit daar nog te weinig tijd tussen? Ik kan me ook wel ergens voorstellen dat je er tegen op zit om de andere injecties toegediend te krijgen. Het zijn toch niet echt leuke bezigheden maar inderdaad wat moet, dat moet. Ik ben inmiddels ook langs een arts gegaan en hij zei dat ik voorlopig geen zorgen moet maken. We hebben besproken om eventueel over te stappen naar een wat lichtere anticonceptiepil. Ik ben er zelf nog niet helemaal over uit welke dat zal zijn.
 5. Ik slaap ook erg slecht. Of ik nou vroeg of laat naar bed ga, ik slaap nooit voor 1 uur 's nachts. Het is al jaren zo dus ik ben het ergens wel gewend geworden. Het is af en toe zo erg dat ik het wel eens 3 uur zie worden en dan gaat mijn wekker al over een uur of 5/6. Ondanks dat ik niet super veel energie heb gedurende dag, doe ik wel veel activiteiten. Ik heb een drukke baan en in de avond spreek ik vaak met vrienden af. Natuurlijk zou wat meer uurtjes slaap mij veel meer fit laten voelen en ook wat vrolijker maken. Door het tekort aan slaap voel ik mij vaak wel down in de zin dat ik soms nergens zin in heb of mij alleen voel. Wat mij helpt is een pretsigaretje roken voordat ik ga slapen. Dit is in mijn geval een sigaret met wat hasj gemixt. Het is volgens mij nooit bewezen dat het slecht is, het is alleen de tabac wat niet zo gezond is maar ja wat is tegenwoordig wel gezond?
 6. Zo dat is zeker heftig en je zou ook wel erg bang zijn geweest @Amber. Mijn laatste menstruatie was weer erg heftig. Ik ga snel een afspraak maken met een arts om te achterhalen wat er eventueel aan de hand zou kunnen zijn. Ik heb zoals jij zegt @Amber ook veel krampen bij mijn buik, dus meer rondom mijn darmen dan bij mijn baarmoeder eigenlijk. Ik hoor graag hoe de onderzoeken verlopen Amber.
 7. @Amber ik las je verhaal en ik heb het gevoel dat ik vrijwel hetzelfde ervaar af en toe met mijn menstruatie. Het zou wel ernstig zijn geweest in oktober, gezien je in het ziekenhuis was beland. Ik vind je verhaal zeker interessant maar het heeft me ook wel een beetje angstig gemaakt, hoe gaat het nu met je?
 8. Caro

  Chlamydia

  Hey Noah, Ik heb ervaring met Chlamydia. Vaak heb je niet eens door dat je het hebt omdat het weinig symptomen geeft. Het is daarom ook zeer belangrijk om regelmatig een SOA test te doen. Met Chlamydia hoef je er zelf geen last van te hebben maar het is wel makkelijk om het door te geven aan je bedpartner zonder dat je dit dus door kan hebben. Het komt wel eens voor dat het geslachtsdeel een branderig gevoel kan geven maar vaak wordt er weinig tot niks opgevallen bij deze geslachtsziekte. Het is echt van belang om regelmatig een controle te doen als je vaak seksueel actief bent, vooral als je het bed deelt met meerdere partners. De behandelingen zijn vaak gemakkelijk door middel van een injectie in de arm of been óf met een orale pil.
 9. Caro

  Tips voor slecht adem

  Hoi, Ja Listerine helpt prima @Vuurwerk. Nu wil ik inderdaad nog zo'n tongschraper kopen maar zit er al tegenop om het te gaan gebruiken haha.. Ja ik moet al kokhalzen als ik eraan denk maar goed, als het helpt dan moet ik even doorbijten en er niet teveel bij nadenken. Mijn moeder zei dat Orabrush wel een aanrader is. Hopelijk helpt dit optimaal want ik heb altijd een voorraad met kauwgom en pepermuntjes maar als ik dat de hele dag door eet dan krijg ik buikpijn.
 10. Caro

  Tips voor slecht adem

  Daniel, ik zit me ineens te bedenken dat mijn vader ook altijd Listerine gebruikt! Ik ga het vandaag meteen even halen, in de hoop dat het beter gaat. Ik heb er soms ook last van na het ontbijt. Misschien moet ik iets meer eten maar ik ga absoluut even een mondwater proberen. Bedankt
 11. Caro

  Tips voor slecht adem

  Als ik mijn tanden aan het poetsen ben dan poetst ik ook gelijk mijn tong. Vaak zit er zo'n speciaal kantje op de achterkant van de borstel om dus je tong te poetsen. Ik vind dit niet altijd even comfortabel om te doen. Als ik de borstel aan het begin van mijn tong zet, dan krijg ik al kokhals neigingen. Maar goed, om een beter resultaat te krijgen dient de borstel soms wel goed achterin de tong geplaatst te worden. Na deze vrij irritante bewegingen, heb ik het idee dat alles in mijn mond vrij schoon is, althans dat denk ik dan want na 10 minuten heb ik het idee alsof mijn smaak en adem gelijk alweer minder fris is. Ik neem dan ook direct kauwgom of pepermuntje. Zodra ik niks neem wat mijn adem verbeterd, komt hetzelfde effect weer terug. Ik zou wel eens tips willen ontvangen om een beter adem te kunnen ontwikkelen. Ik heb altijd een gezond gebit (volgens de tandarts), dus ik heb geen idee wat het zou kunnen zijn. Ook probeer ik gezond te eten maar wellicht zijn er andere oplossingen die goed kunnen werken voor een frisse adem want soms ben ik er een beetje onzeker door.
 12. Caro

  Nagels

  Heeft er misschien iemand ook ervaring met zulke nagels? Zie de foto hieronder. Ik heb zelf geen idee hoe dit kan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.