Spring naar bijdragen

daniel123

Members
 • Aantal bijdragen

  15
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutral

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. daniel123

  Last van mijn nek en schouder

  Je zegt inderdaad gewoon wat ik niet wil horen, maar wat ik eigenlijk al weet. Ik moet gewoon de 'voorgeschreven houding' aanhouden wanneer ik achter de computer zit. Al ga ik wel eerst even een paar keer langs de fysiotherapeut om m'n nekspieren en m'n schouderspieren te laten masseren. En inderdaad, ik ben linkshandig, en ik hang veel naar voren aan m'n bureau!
 2. daniel123

  Last van mijn nek en schouder

  Hallo allemaal! Ik heb de laatste tijd enorm veel last van mijn nek (aan de linkerkant) en van mijn linker schouder. Het voelt constant stijf aan en het enige dat lijkt te helpen is wanneer ik mijn hoofd flink heen en weer beweeg om mijn nek te kraken. Nu sport ik op zich wel regelmatig, maar ik weet bijna zeker dat ik hiermee geen blessures heb opgelopen. Zou het kunnen dat ik niet goed achter mijn bureau zit? Ik werk op een kantoor van achter de computer en ook wanneer ik thuis ben zit ik veel achter de pc. En als ik heel eerlijk ben volg ik niet altijd de richtlijnen voor de 'ideale positie' met een rechte rug etc...
 3. Ik heb recentelijk een heel erg vervelende sportblessure opgelopen. Hij is eigenlijk best wel ongewoon, maar misschien dat jullie hier meer informatie over hebben. Tijdens het boksen kreeg ik namelijk een klap op mijn oor met een lederen bokshandschoen, welke een vacuum sloeg op mijn oorholte. Nu deed de klap zelf niet echt pijn, maar direct erna hoorde ik een vreemd geruis, een beetje alsof er een vliegtuig laag overvloog! Nu ben ik hiermee naar de dokter geweest en hij zij dat hij er eigenlijk helemaal niets aan kon doen. Er zat namelijk een scheurtje in mijn trommelvlies en schijnbaar komt dat vanzelf goed na een week of twee. Mijn instructies waren om mijn oor droog te houden tijdens het douchen, dus natuurlijk ook niet zwemmen, en een paar weken niets doen met extreem hoogteverschil. Ik mag dus even niet vliegen, duiken of bergbeklimmen, al was ik dat voorlopig toch niet van plan. De instructies van de dokter zijn wat mij betreft glashelder, maar ik maak me stiekem toch wel zorgen over de langdurige gevolgen van mijn gescheurde trommelvlies. Is het mogelijk dat ik hierdoor permanente gehoorschade heb opgelopen?
 4. Ik heb ervaring met dit probleem. In het verleden heb ik een vriendin gehad met anorexia en daardoor heb ik een hoop geleerd over deze vervelende aandoening. Mensen met anorexia zien zichzelf op een compleet andere manier dan andere mensen ze zien, waardoor ze constant het idee houden dat ze dik en onaantrekkelijk zijn. Ongeacht hoeveel ribben ze te zien krijgen en hoe ver de heupbotten uitsteken, het is nooit goed genoeg, wat betekent dat ze er alles aan zullen doen om meer af te vallen. Wanneer andere mensen erop wijzen dat ze een probleem hebben dan wordt dat meestal genegeerd of weggewuifd en daarom is het best wel buitengewoon dat ze zelf aangeeft om er wat aan te willen gaan doen. Je zegt dat ze bewust is van het probleem en dat ze aangeeft zelf hulp te willen zoeken... Weet je zeker dat het hier om anorexia gaat? Voldoet ze aan de omschrijvingen voor een van de verschillende vormen anorexia die bestaan? Bijvoorbeeld, gaat ze na iedere maaltijd opzettelijk overgeven, of gebruikt ze onnodig laxerende middelen? De mogelijkheid bestaat natuurlijk ook dat ze last heeft van een andere lichamelijke aandoening die er voor zorgt dat ze gewicht verliest. Als ze wel normaal eet, maar toch afvalt, dan zou ik eerder een intern onderzoek laten doen door een specialist. Maar als ze opzettelijk niet eet dan moet daar natuurlijk ook wat aan gedaan worden. Hier zijn namelijk ook (gespecialiseerde) therapeuten voor waar je gebruik van kunt maken.
 5. daniel123

  Mee-eters

  Het lijkt me inderdaad vanzelfsprekend dat je je huid lekker schoon moet houden om mee-eters en puistjes te voorkomen. Als je last hebt van een vettige huid dan heb ik trouwens ook nog wel een andere aanrader uit eigen ervaring. Ik heb in het verleden namelijk gemerkt dat mijn huid veel gezonder wordt op het moment dat je vaak buiten komt. Het is dus wellicht de moeite waard om te proberen om wat regelmatiger de deur uit te gaan. Naar het strand gaan werkte nog wel het beste in mijn geval, en dit geldt dubbel wanneer je besluit om een duik in de zee te nemen! Wellicht heeft dat iets te maken met het zoute water in combinatie met de zon.
 6. Voor zo ver ik weet kunnen vitamine pillen sowieso nooit kwaad. Wat mij altijd is verteld is dat je alle vitaminen uit de pillen gebruikt die je nodig hebt en wat er overblijft dat plas je weer gewoon uit. Maar om jezelf dagelijks vol te stoppen met pillen en supplementen lijkt me een beetje onnodig. Tenminste, zo lang ze niet zijn voorgeschreven of aanbevolen door een medische professional natuurlijk! Natuurlijke producten zoals groente en fruit hebben trouwens veel meer te bieden dan alleen maar vitaminen, dus het is het beste om gewoon gezond te blijven eten. Als je dan nog last hebt van een tekort dan kan je daar altijd nog specifieke middelen voor kopen. Bijvoorbeeld een veganistische levensstijl schijnt te zorgen voor een tekort aan vitamine B15 en mensen die gevoelig zijn voor blaasontstekingen kunnen profijt hebben van cranberry pillen. Maar zo lang je over het algemeen nergens last van hebt dan zou ik zeggen: Laat je niet gek maken. Zodra je specifieke klachten hebt (zoals blaasjes op je tandvlees) dan kan je daar altijd nog op reageren. Tot die tijd zou ik lekker rustig aan doen met die pillen.
 7. daniel123

  Tips voor slecht adem

  Ik ben in het verleden op zoek geweest naar een tongschraper, maar die kon ik helaas nergens vinden. Misschien dat ik bij de verkeerde winkels ging kijken, maar de enige manier waarop ik ze kon krijgen was via het internet uit China. In plaats daarvan ben ik gewoon een eetlepel gaan gebruiken. Ja, een gewone eetlepel uit de keuken (wel goed afwassen van tevoren en naderhand). Die kan je met de holle kant tegen je tong zetten en langzaam naar voren schrapen - dat werkt volgens mij gewoon op precies dezelfde manier. Daar heb je er ongetwijfeld wel eentje van liggen, dus het is wellicht de moeite waard! En als je het echt niets vindt dan kan je het altijd laten.
 8. Nooit geweten dat er verschillende soorten cholesterol zijn, zo leer je nog eens wat :). Interessant ook dat de dokter zegt dat je minder eieren en rood vlees moet eten. De rest snap ik wel, want dat zijn natuurlijk vette producten. Maar wat eieren en biefstuk betreft dacht ik juist dat het vetarme voeding is en daarom ging ik er ook automatisch van uit dat het niets dan gezond zou zijn om die veel te eten! Als ik het goed begrijp wordt dat dus vooral veel groente en fruit eten vanaf nu, of niet? En succes met het stoppen of minderen met roken trouwens. Zelf heb ik nooit gerookt, maar wat ik zo om me heen zie is het verschrikkelijk moeilijk om daar vanaf te komen. Vrienden van mij zijn ooit een weddenschap aangegaan toen ze samen wilden stoppen: De eerste die weer ging roken moest zijn kop kaalscheren. Misschien een leuk idee om te proberen?
 9. daniel123

  Tips voor slecht adem

  Daar heb ik ervaring mee! Niet uit de boeken, maar gewoon persoonlijke ervaring en dat deel ik graag even met je. Het poetsen van je tong is inderdaad een goed idee. In Nederland wordt dat schijnbaar zelden aangeleerd, maar dat is wel zo hygiënisch. Zelf poets ik mijn tong zelfs altijd met de borstel (waarop ik hem natuurlijk goed schoonmaak) want dat is wat intenser... Om kokhalsneigingen tegen te gaan kan je proberen om je tong wat verder uit te steken. Dan kom je met je tandenborstel namelijk wat minder in de buurt van je huig. Verder gebruik ik iedere dag mondwater. Gewoon een standaard merk lijkt me prima - ik gebruik Listerine - en dan wel met een sterke muntsmaak. Dan heb je tanden poetsen, tong schoonmaken en mondwater, dus wat hygiëne betreft zit dat wel goed. Maar dan kan het nog steeds gebeuren dat je uit je mond gaat stinken en dat komt dan niet door je gebit maar door je maag! Ik heb namelijk gemerkt dat ik een enorm slechte adem krijg op het moment dat ik niet eet of wanneer ik maagzuur heb. Daarom probeer ik gewoon altijd een schone mond te hebben en in ieder geval iets in mijn maag te hebben. Zo maakt een klein ontbijt bij mij een enorm verschil!
 10. Bedankt voor het delen van deze methode @Dhr_Roos! Een vraagje alleen... Is dit alles niet een beetje extreem? Het lijkt me voor de hand liggend dat je snel afvalt als je gewoon helemaal stopt met snoepen en voor de rest minder gaat eten, terwijl je wel gewoon blijft sporten. Dan doe je tenslotte alles dat algemeen bekend is. Maar dat kan je toch nooit volhouden? En zelfs als je dat wel zou kunnen, dan is dat toch geen leuke manier om te leven? Of misschien dat ik de enige ben die er zo over nadenkt :). Ik moet er persoonlijk niet aan denken om exclusief super gezonde dingen te eten, want dan mis je gewoon een hoop lekkere dingen. En wat dat betreft, hoe sta jij tegenover het drinken van alcohol? Want dat is natuurlijk ook niet goed voor je!
 11. daniel123

  Stoppen met roken

  Ik heb een hoop mensen om me heen gehad die roken of die in het verleden hebben gerookt. Veel van hen hebben geprobeerd om te stoppen, terwijl slechts een klein aantal hier succes mee heeft gehad. Om te beginnen kan ik dus zeggen dat het makkelijker is gezegd dan gedaan! De personen die ik ken die op een gegeven moment zijn gestopt met roken en die dit sindsdien daadwerkelijk hebben volgehouden hebben dit eigenlijk overwegend op twee verschillende manieren gedaan. De eerste groep deed did zogezegd 'cold turkey', wat betekent dat ze gewoon zomaar opeens van de een op de andere dag zijn gestopt. De tweede groep deed dit geleidelijk en zij hebben dit allemaal gedaan door de nicotine intake af te bouwen met een vape. Nu zijn er natuurlijk allerlei verschillende manieren om die nicotine intake geleidelijk te verminderen. Dit kan bijvoorbeeld ook door pleisters of kauwgom te gebruiken of simpelweg door steeds minder te gaan roken. Hierdoor zou je lichaam tenslotte steeds minder afhankelijk worden van de betreffende stoffen. Maar veel mensen die ik ken hebben van alles gebruikt en toch is het ze niet gelukt. Zij kopen allerlei middeltjes en zij denken dat ze daardoor alle behoefte naar een sigaret zullen verliezen. Schijnbaar was dat absoluut niet genoeg, want ze kwamen iedere keer weer terug bij hun oude gewoonte, waardoor ze op een gegeven moment toch weer een sigaret opstaken. Bijvoorbeeld tijdens het uitgaan of wanneer ze in een stressvolle periode belanden. Wat mij betreft is er eigenlijk maar één factor die écht telt. Je moet het gewoon echt willen. Als je op een gegeven moment met volle overtuiging en met enige discipline beslist dat je niet meer gaat roken dan gebeurt het gewoon niet meer, ongeacht de nicotine. Ik denk dus dat het vooral tussen de oren zit en jouw steun als vriendin zal dus enorm belangrijk wezen!
 12. daniel123

  Winterdip

  Goede tips, ik hoop dat het werkt! Ik heb bijna ieder jaar last van een winterdipje en ik denk dat het hoog tijd is dat ik daar wat aan ga doen. Vanaf nu ga ik dus meer fruit eten, meer naar buiten en als ik zo'n lamp voor een goede prijs tegenkom dan zal ik die ook misschien nog wel aanschaffen. Ik ben benieuwd!
 13. Dank u wel voor het snelle antwoord! Het klopt inderdaad wat u zegt - Op financieel gebied is het voor mij in ieder geval geen probleem, want ik heb een streng budget voor mezelf gesteld en daar ga ik absoluut nooit overheen. Wat die andere vragen betreft, bij deze mijn antwoorden: - Ik denk niet constant aan gokken, want ik heb een drukke baan. Maar als ik toevallig een keer vrije tijd heb dan ga ik er alleen wel eens over nadenken, maar dat lijkt me niet meer dan logisch aangezien ik het gewoon leuk vind om te doen. - De enige die kritiek levert op mijn gokken is dus mijn moeder. Ik ben eigenlijk niet kwaad op haar geworden, al is het wel een beetje irritant om op deze manier gezien te worden. Het is eerder dat ik me zorgen maak om wat zij er van denkt. - Het is wel eens gebeurd dat ik in de avond iets langer door blijf spelen dan de bedoeling was. Maar ik zorg wel dat ik altijd op een enigszins normale tijd in bed lig, want ik kan het natuurlijk niet maken om helemaal kapot op mijn werk aan te komen. - Of ik doorspeel dat ligt eraan of ik aan mijn budget zit of niet. Op het moment dat ik mijn van tevoren gestelde limiet heb bereikt dan houd ik er gewoon per direct mee op, als er nog speelruimte is dan waag ik nog wel eens een extra poging. - Ik heb het er niet zo vaak over met andere mensen omdat ik bang ben dat ze mij er anders door gaan bekijken. Maar de paar mensen die weten dat ik dit leuk vind daar heb ik eigenlijk ook nog nooit tegen gelogen. Inclusief mijn kritische moeder.
 14. Hallo allemaal! Ik ben nieuw op het forum, maar ik heb een serieuze vraag welke misschien niet direct te maken heeft met medische zaken. In de afgelopen jaren heb ik me heel veel bezig gehouden met gokken. Dit doe ik bij gokhallen en casino's en als ik heel eerlijk ben is dit gewoon een van mijn favoriete manieren om mijn vrije tijd te besteden. Er zijn tegenwoordig namelijk super veel verschillende gokkasten die je kunt vinden op het internet en die werken allemaal net wat anders. Dit klinkt misschien een beetje raar voor mensen die zich hier niet mee bezig houden, maar het geeft mij gewoon een enorme adrenaline kick om afentoe een avondje te gaan spelen op een slotmachine. Anders dan wat veel mensen zeggen kan je namelijk wel degelijk winnen (dat heb ik zelf meerdere keren meegemaakt, al heb ik tegelijkertijd natuurlijk ook vaak genoeg verloren). Hoe dan ook - voor mij is het spelen in principe geen probleem. Als ik verlies dan zorg ik altijd dat ik niet meer geld verlies dan wat ik kan missen en daarmee blijft het voor mij niet meer dan een recreatieve activiteit. Maar tegelijkertijd krijg ik behoorlijk wat commentaar van mijn oude moeder. Zij vindt het idee van gokken op gokkasten maar niets, want schijnbaar is dat alleen voor losers, en iedere keer dat ze er over begint dan zegt ze dat ik een verslaafde ben. Is dat überhaupt mogelijk? Kan ik gokverslaafd zijn terwijl ik mezelf niet financieel in de problemen werk en verder in principe niemand in de weg loop? Sorry als dit geen gepast onderwerp is voor dit forum, maar deze gedachte begint een beetje aan me te knagen en ik vraag me serieus af wat anderen er van denken.
 15. @Dhr_Roos je verhaal klinkt op zich wel logisch, maar het is misschien wel een beetje kort door de bocht. Het lijkt mij dat je dieet en levenswijze belangrijk zijn, maar dat je cholesterolgehalte ook voor een groot deel afhankelijk zal zijn van het individu. Iedereen steekt nu eenmaal anders in elkaar en daarmee werkt iedereen anders, toch? Zo ken ik verschillende mensen die zich dagelijks volstoppen met allerlei troep, zoals eten van MacDonalds en snoep uit de supermarkt, terwijl zij op een of andere manier superdun blijven. En daar komt nog eens bovenop dat zij eigenlijk helemaal nooit aan sport doen of op een andere manier goed voor hun lichaam zorgen (laat staan dat ze zouden gaan mediteren). Misschien dus even een disclaimer in je bericht zetten dat dit alleen van toepassing is indien je gevoelig bent voor een hoog cholesterol gehalte?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.