Spring naar bijdragen

Noortje

Members
 • Aantal bijdragen

  8
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutral

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Noortje

  Uitslag neus

  Hoi Neusman! Graag gedaan! En ja hetzelfde probleem zie ik ook vaak haha. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, maar het is wel zo handig om te weten wat je moet doen wanneer het al "te laat" is! Ik wens je (neus) veel beterschap!
 2. Noortje

  Uitslag neus

  Hoi Neusman, Om even te beginnen - bedankt voor de foto van de lieve kat! šŸ˜ƒ Wat betreft je probleem, het is moeilijk te zijn vanaf een foto maar zou het koortsuitslag kunnen zijn? (Zit er vloeistof in de bultjes? ) Dit komt meestal voor rondom de mond (koortslip), maar kan ook rondom de neus voorkomen. Wat je zelf beschrijft, voornamelijk iets rodere huid met ietswat wit/geel, komt overeen met de symptonen van koortsuitslag. Dit wordt veroorzaakt door het herpes simplex virus type 1, wat bij 3 op de 4 mensen voorkomt. Mocht dit het zijn dan kun je: - bij de apotheek een zalfje halen of het zelf thuis ontsmetten en creme gebruiken (speciale zalf is natuurlijk wel het beste) - goed op je gezondheid letten! Koortuitslag breekt meestal alleen door bij verlaagde weerstand dus pak voldoende rust en eet gezond. Als het door de kou zou komen zou je huid denk ik wel droog worden, maar meer niet. Het kan natuurlijk ook een reactie zijn om nieuwe middelen zoals shampoo, creme of zelfs neusspray. Hopelijk heb je iets aan deze informatie. Groetjes!
 3. Noortje

  Bloedtest bij dokter

  Dit is inmiddels al een oud bericht, maar ik vroeg me af of het je is gelukt om je cholesterol te verlagen? Iemand die ik ken heeft hier namelijk ook last van. Zo ja, heb je advies of tips? Overigens is het toch ook best hoog? Er staat onder aangegeven "target LDL-Choresterol for coronary artery disease and equivalents - 2mmol/L or less". Die van jou was 4.71 mmol/L
 4. Noortje

  Steeds last van dezelfde spier

  Ik heb de afgelopen twee jaar steeds last van dezelfde spier. Volgens mij is het de monnikskap spier, voornamelijk het gedeelte boven mijn rechterschouder. Normaal gesproken heb ik er geen last van, maar zodra ik ga sporten merk ik dat het weer "zeurderig" wordt. Echt pijn doet het niet, maar het is zeker gevoelig en voelt zelfs een beetje opgezet. Het is in ieder geval niet prettig. Massage, creme etc heb ik al geprobeerd. Heeft iemand goede tips?
 5. Noortje

  Moeite om 's ochtends wakker te worden

  Bedankt voor de suggesties Vuurwerk! Helaas lijkt het niet veel uit te maken of er nu natuurlijk daglicht naar binnen komt of niet. Zelfs als ik er wakker van wordt, val ik net zo makkelijk vervolgens weer in slaap. Ik heb nog nooit eerder van "slimme wekkers" gehoord maar het ziet er best interessant uit. Heb je hier zelf ook ervaring mee? Zover ik weet snurk ik niet (misschien heel af en toe) en heb ik ook geen vorm van apneu. Ik denk ook niet dat het aan m'n levensstijl ligt, ik eet vrij gezond, zorg ervoor dat ik iedere dag al m'n vitaminen/mineralen binnen krijg en sport regelmatig.
 6. Noortje

  Moeite om 's ochtends wakker te worden

  Hallo allemaal! Ik weet dat mensen vaak moeite hebben om in slaap te vallen, maar bij mij is het juist omgedraaide wereld. Ik val meestal heel snel in slaap, maar heb erge moeite om 's ochtends wakker te worden. Of ik nu te weinig, te veel of "precies genoeg" slaap, lijkt niet uit te maken. Ik slaap vaak heel diep en droom eigenlijk iedere nacht. Ik moet iedere dag meerdere wekkers zetten om te voorkomen dat ik er niet doorheen slaap en te laat wakker wordt. Vrienden van me zijn "jaloers" omdat ze graag meer zouden willen slapen, maar het is voor mij soms best een probleem om zoveel moeite te hebben om op te staan. Online lees ik van alles en nog wat, maar het is lastig om te zeggen wat waar is en niet. Heeft iemand hier heel toevallig ervaring mee, of kennen jullie iemand die hier moeite mee heeft/heeft gehad? Alle tips / hulp / informatie wordt ontzettend op prijs gesteld!
 7. Noortje

  Indeling Subcategorieƫn

  Hallo! Ik heb me zojuist aangemeld omdat ik vragen heb over slaapproblemen. Hebben jullie hier al een een categorie voor?
×

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.