Spring naar bijdragen

Noortje

Members
 • Aantal bijdragen

  11
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutral

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dag zonnetje! Agja dat is helaas iedereen wel eens overkomen. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Qua oorzaak denk ik dat je gelijk hebt. De symptomen die je beschrijft lijkt erg op petechiën. Deze vlekjes worden veroorzaakt door wat bloeding in je huid en kunnen inderdaad vormen nadat er te veel druk is geweest. Overgeven, intens gewichtheffen, op z'n kop hangen, een flinke huilbeurt of hoestaanval kunnen hier dus allemaal voor zorgen. Wanneer dit alleen gebeurt na het overgeven (en ze vanzelf binnen een paar dagen verdwijnen) zou ik me er verder geen zorgen over maken. Mochten ze ook op andere willekeurige momenten tevoorschijn komen dan zou ik toch even een dokter raadplegen. Helaas is er geen wondermiddel om ze direct te laten verdwijnen. Wel zou je kunnen proberen om er wat ijs op te houden om de plekken te kalmeren. Verder zou ik zeggen, drink veel water (altijd goed), smeer een voedende creme onder je ogen, en mocht je deur uit moeten - investeer in een dekkende concealer. Verder heb je maar 1 ding nodig: geduld. Veel succes in de toekomst!
 2. Noortje

  Uitslag neus

  @Neusman, Ik kwam dit topic per abuis weer tegen en vraag me af of je er ooit achter gekomen wat het probleem was met je neus? Groetje!
 3. Noortje

  Vaccinaties slecht?

  Volgens mij is dit een steed vaker voorkomende discussie. Voorkomen is altijd beter genezen maar dat neemt inderdaad niet weg dat er in sommige vaccinaties ook onnodig veel "troep" zit. Ik zou als ik jou was de prik voor Hepatitis B ook gewoon overslaan. Wat betreft de stichting Vaccinvrij en mensen die tegenwoordig hun eigen kinderen niet eens laten inenten denk ik: niet zo slim! Het is zeker zo dat er veel te verbeteren is aan de huidige vaccinaties, maar om kinderen onnodig bloot te stellen aan ziektes waar ze gemakkelijk voor gevaccineerd kunnen worden is ook geen oplossing. Wat betreft ben ik het dus met je eens Vuurwerk - alleen vaccineren wanneer nodig.
 4. Noortje

  Uitslag neus

  Hoi Neusman! Graag gedaan! En ja hetzelfde probleem zie ik ook vaak haha. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, maar het is wel zo handig om te weten wat je moet doen wanneer het al "te laat" is! Ik wens je (neus) veel beterschap!
 5. Noortje

  Uitslag neus

  Hoi Neusman, Om even te beginnen - bedankt voor de foto van de lieve kat! ? Wat betreft je probleem, het is moeilijk te zijn vanaf een foto maar zou het koortsuitslag kunnen zijn? (Zit er vloeistof in de bultjes? ) Dit komt meestal voor rondom de mond (koortslip), maar kan ook rondom de neus voorkomen. Wat je zelf beschrijft, voornamelijk iets rodere huid met ietswat wit/geel, komt overeen met de symptonen van koortsuitslag. Dit wordt veroorzaakt door het herpes simplex virus type 1, wat bij 3 op de 4 mensen voorkomt. Mocht dit het zijn dan kun je: - bij de apotheek een zalfje halen of het zelf thuis ontsmetten en creme gebruiken (speciale zalf is natuurlijk wel het beste) - goed op je gezondheid letten! Koortuitslag breekt meestal alleen door bij verlaagde weerstand dus pak voldoende rust en eet gezond. Als het door de kou zou komen zou je huid denk ik wel droog worden, maar meer niet. Het kan natuurlijk ook een reactie zijn om nieuwe middelen zoals shampoo, creme of zelfs neusspray. Hopelijk heb je iets aan deze informatie. Groetjes!
 6. Dit is inmiddels al een oud bericht, maar ik vroeg me af of het je is gelukt om je cholesterol te verlagen? Iemand die ik ken heeft hier namelijk ook last van. Zo ja, heb je advies of tips? Overigens is het toch ook best hoog? Er staat onder aangegeven "target LDL-Choresterol for coronary artery disease and equivalents - 2mmol/L or less". Die van jou was 4.71 mmol/L
 7. Noortje

  Steeds last van dezelfde spier

  Ik heb de afgelopen twee jaar steeds last van dezelfde spier. Volgens mij is het de monnikskap spier, voornamelijk het gedeelte boven mijn rechterschouder. Normaal gesproken heb ik er geen last van, maar zodra ik ga sporten merk ik dat het weer "zeurderig" wordt. Echt pijn doet het niet, maar het is zeker gevoelig en voelt zelfs een beetje opgezet. Het is in ieder geval niet prettig. Massage, creme etc heb ik al geprobeerd. Heeft iemand goede tips?
 8. Bedankt voor de suggesties Vuurwerk! Helaas lijkt het niet veel uit te maken of er nu natuurlijk daglicht naar binnen komt of niet. Zelfs als ik er wakker van wordt, val ik net zo makkelijk vervolgens weer in slaap. Ik heb nog nooit eerder van "slimme wekkers" gehoord maar het ziet er best interessant uit. Heb je hier zelf ook ervaring mee? Zover ik weet snurk ik niet (misschien heel af en toe) en heb ik ook geen vorm van apneu. Ik denk ook niet dat het aan m'n levensstijl ligt, ik eet vrij gezond, zorg ervoor dat ik iedere dag al m'n vitaminen/mineralen binnen krijg en sport regelmatig.
 9. Hallo allemaal! Ik weet dat mensen vaak moeite hebben om in slaap te vallen, maar bij mij is het juist omgedraaide wereld. Ik val meestal heel snel in slaap, maar heb erge moeite om 's ochtends wakker te worden. Of ik nu te weinig, te veel of "precies genoeg" slaap, lijkt niet uit te maken. Ik slaap vaak heel diep en droom eigenlijk iedere nacht. Ik moet iedere dag meerdere wekkers zetten om te voorkomen dat ik er niet doorheen slaap en te laat wakker wordt. Vrienden van me zijn "jaloers" omdat ze graag meer zouden willen slapen, maar het is voor mij soms best een probleem om zoveel moeite te hebben om op te staan. Online lees ik van alles en nog wat, maar het is lastig om te zeggen wat waar is en niet. Heeft iemand hier heel toevallig ervaring mee, of kennen jullie iemand die hier moeite mee heeft/heeft gehad? Alle tips / hulp / informatie wordt ontzettend op prijs gesteld!
 10. Hallo! Ik heb me zojuist aangemeld omdat ik vragen heb over slaapproblemen. Hebben jullie hier al een een categorie voor?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.