Spring naar bijdragen

rotterdammer_72

Members
 • Aantal bijdragen

  7
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutral

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik heb (inmiddels bijna 2 maanden geleden) mijn kleine teen gebroken, en merk dat ik hier regelmatig nog best last van heb. Ik heb over 2 weken een afspraak om nogmaals een röntgenfoto te laten maken om te kijken of het bot goed is genezen. Het duur me toch wat lang en ik heb het heel rustig aan gedaan. Mijn vraag: is het normaal dat het nog steeds zo gevoelig is? Het was maar een lichte breuk dus ik ging er van uit dat het redelijk snel weer normaal zou zijn. Heeft iemand anders hier ervaring mee?
 2. Dag allemaal! Ik zie hier al een aantal topics over haaruitval, maar heeft iemand ook ervaring met dun haar? Haaruitval is bij mij namelijk geen probleem, maar m'n haar is zo dun dat het af en toe niet mooi valt. Ik lees online veel over biotine supplementen wat zou moeten helpen met haargroei. Heeft iemand ervaring met dit soort supplementen? Kan het ook helpen tegen dun haar? Als iemand er ervaring mee heeft hoor ik het graag, en het liefst ook welke supplementen het beste zijn aangezien er behoorlijk wat te verkrijgen zijn.
 3. Dag allemaal! Ik heb de laatste tijd wat last van mijn maag en heb hier op het moment pillen (Esomeprazole 40mg) voor. Hier moet ik 30 dagen lang iedere dag 1 capsule van slikken. Aangezien er een grote kans is dat het probleem niet simpelweg door maagzuur veroorzaakt wordt, zal ik hoogstwaarschijnlijk naar een gastro-enteroloog moeten voor een gastrocopie. Ze gaan dan met een slangetje met een camera door m'n mond mijn maag bekijken. Dit klinkt natuurlijk niet bepaald prettig. Heeft iemand hier persoonlijk ervaring mee zodat ik weet wat me te wachten staat?
 4. Dag allemaal. Er is pas geleden ADHD bij een kind in mijn familie geconstateerd. Gisteren hadden we het er met een aantal mensen over, en toen kwam naar boven wat voor medicijnen opties waren. Ik heb hier zelf niet veel verstand van en heb geen flauw idee of het "verplicht" is voor een kind met ADHD om medicijnen te slikken, maar ik vroeg me af of iemand hier ervaring mee heeft? Na het lezen van de bijwerkingen van bv Methylfenidaat schrok ik toch wel even. Mogelijke bijwerkingen zijn o.a. hartkloppingen, minder eetlust, moeite met slapen, en zelfs achterblijvende groei en negative invloed op de ontwikkeling van de hersenen. Dit wil je toch niet aan een kind geven? Heeft iemand hier ooit wel eens andere opties, zoals natuurlijke supplementen etc, overwogen? Ik ben niet echt iemand die "geloofd" in homeopathische geneesmiddelen maar ik zou zelf alles proberen voordat ik m'n kind aan zware medicatie zet.
 5. Op aanraden van mijn dokter probeer ik minder suiker te eten. Maar ik blijf constant berichten lezen dat er eigenlijk overal teveel suiker in zit, en dat dit soms ook onder verschillende namen op verpakkingen kan staan. Ik heb eigenlijk nooit op dit soort dingen gelet en moet zeggen dat ik door de bomen van informatie het bos niet meer helemaal zie. Heeft iemand handige tips om te minderen met suiker of goede info? Dank!
 6. Ik las zojuist een artikel op NRC waarin werd besproken of bijsluiters op het moment duidelijk genoeg zijn. Ton de Boer is hoogleraar farmacotherapie, en sinds deze zomer baas van het CBG (College ter Beoordeling van Geneesmiddelen). Hij vind dat bijsluiters niet duidelijk genoeg zijn, tenzij je een geneeskundige opleiding hebt. Hij gaf daarbij aan dat bijsluiters op het moment meer als juridische documenten worden beschouwt, om zo te voorkomen dat gebruikers schadevergoeding kunnen ontvangen mocht er iets fout gaan. Verder geeft hij aan dat ook de gunstige effecten beter aangekaart moeten worden, en dat er beter onderzocht moet worden welke bijwerkingen echt voor kunnen komen. Een voorbeeld van een verandering die toegepast zou kunnen worden is een uitlegdocument bij medicijnen ontwerpen. Als voorbeeld wordt hart- en vaatziekte genoemd. Hier zou d.m.v. tekeningen met poppetjes uitgelegd kunnen worden hoeveel mensen in de komende 10 jaar een hartinfarct zouden krijgen zonder het middel. Met eenzelfde soort tekening zou vervolgens ook aangegeven worden hoeveel mensen er een hartinfarct zouden krijgen wanneer dit middel wel gebruikt wordt, minder dus. Wat vinden jullie hiervan? Zijn bijsluiters te ingewikkeld of is het zo prima?
 7. Ik las een paar dagen geleden in de telegraaf dat wetenschappers bezig zijn met het ontwikkelen van een nieuwe opsporingsmethode van kanker. Het gaat hier om een urinetest, die binnen enkele minuten maar liefst 15 verschillende vormen van kanker zou moeten kunnen ontdekken, zelfs in een vroeg stadium. De methode wordt ontwikkeld door Bob Pinedo, in samenwerking met de Universiteit Twente en het VU Medisch Centrum. Het doel van deze methode zal uiteindelijk zijn om kanker al in vroege stadia te ontdekken, en zo preventief te werk kunnen gaan door uitzaaiingen te voorkomen. Ik heb helaas geen extra informatie kunnen vinden over de exacte werking van de methode. Heeft iemand hier enig idee van?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.