Spring naar bijdragen

PvRoessel

Members
 • Aantal bijdragen

  9
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  1

Waardering in de gemeenschap

1 Neutral

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. PvRoessel

  Verstandskiezen trekken

  Dag allemaal! Mijn dochter is vanmorgen naar de tandarts geweest en heeft te horen gekregen dat ze een verstandskies moet laten trekken. Ze is hier best nerveus over, maar helaas kan ik weinig advies geven aangezien ik dit zelf nooit heb moeten laten doen. Misschien dat iemand er hier wel ervaring mee heeft en advies kan geven over de volgende vragen? Is het een optie om volledig onder narcose te gaan? Normaliter is een plaatselijke verdoving prima maar wellicht is dit prettiger. Wat is er nodig qua voorbereiding? Mag er gegeten/gedronken worden etc En natuurlijk het belangrijkste: wat staat haar te wachten qua pijn? Hoelang duurt het ongeveer voordat dit weg is? Waarschijnlijk zal ik zelf een dagje vrij vragen om voor haar te zorgen op de dag maar het is toch fijn om te weten waar ze op kan rekenen.
 2. Jahoor, dit is (gelukkig) absoluut mogelijk! Mijn man heeft dit namelijk ook gedaan. Hij was er zelf ook jaren zeker van dat hij nooit kinderen wilde, maar heeft zich uiteindelijk toch bedacht. Er zijn in principe twee manieren maar de meest voorkomende is een vasovasostomie, waarbij de zaadleiders in principe weer aan elkaar "genaaid" worden. Zo'n ingreep kan onder volledige narcose gedaan worden en duurt meestal tussen de 3 a 4 uur. Je kan dan gewoon dezelfde dag weer naar huis. Je moet er wel rekening mee houden dat je na de ingreep een aantal weken geen seks mag hebben. Na vier tot zes maanden zal vervolgens kunnen onderzoeken of de vasovasostomie geslaagd is. Wat betreft de pijn - tja het zal niet pijnloos zijn. Van wat ik destijds begrepen heb, zou het wel te doen moeten zijn met bepaalde pijnstillers. Mijn man heeft bepaalde pijnstillers meegekregen en dat heeft prima geholpen. Ik zou dus zeggen - als je graag kinderen wilt hebben met deze vrouw dan is het het absoluut waard. Succes!
 3. Zover ik weet is dit niet iets waar je je zorgen over hoeft te maken. Een vriend van me heeft dit in het verleden ook een gescheurd trommelvlies gehad, en deze is ook uit zichzelf genezen. Hij heeft tijdens het genezen nog wel wat last gehad van oorsuizen en wat duizeligheid, maar niets ernstigs. Je zou je in principe alleen zorgen moet maken indien een voorwerp te diep in je oor is gestoken aangezien er dan ook kans is op beschadiging van de gehoorbeentjes. Aangezien het hier gaat om een klap zou je hierdoor geen permanente gehoorschade moeten kunnen oplopen. Als het gaat om een klein scheurtje zou het, zoals je dokter aan heeft gegeven, binnen een paar weken genezen moeten zijn. Ik zou het gewoon goed in de gaten houden en niet te snel schrikken van milde klachten die hand in hand gaan met een trommelvliesscheur. Gewoon over een paar weken terug gaan voor controle, dat is alles wat je kunt doen.
 4. Ik las toevallig pas nog een artikel dat ik heb opgeslagen over verschillende namen die in de voedselindustrie gebruikt worden voor suiker. Op deze manier proberen bedrijven je eigenlijk te "foppen", en te laten denken dat er helemaal niet zoveel suiker in een product zit. Dit waren de voorbeelden: D-Glucose, Galactose, Malt, Demerara, Kokosbloemsuiker, Nectar, Ahornsiroop, Blackstrap Molasses, Muscovado, Barbados suiker, agavesiroop, turbinado, oersuiker, panocha, piloncillo, maisstroop, rijststroop, investstroop, treacle, karamel, dadelstroop en tarwestroop. Dat is dus een behoorlijke waslijst!
 5. PvRoessel

  Mee-eters

  Hoi Noah! Mee-eters zijn super vervelend maar je kunt hier best wat tegen doen gelukkig. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om je huid goed schoon te houden. Was je gezicht minimaal twee keer per dag met een reiniger die geschikt is voor je houdt. Ook 's ochtends is belangrijk - want kussenslopen zitten vaak vol haar producten, zweet, huidschilfers en andere dingen waar je huid geïrriteerd van kan raken. Veel mensen raden aan om te scrubben, maar afhankelijk van je huid kan dit juist averechts werken. Als je een te sterke scrub gebruikt kun je je huid beschadigen en kan deze overtollig talg gaan produceren waarvan je juist weer mee-eters en puistjes krijgt. Je kunt beter dagelijks een milde exfoliant gebruiken die dode huidschilvertjes verwijderd. Daarnaast kan ik altijd aanraden om eens in de maand of 6 weken naar een schoonheidsspecialiste te gaan, die mee-eters professioneel en hygiënisch kan verwijderen zonder je huid te beschadigen. Zelf uitknijpen voor de spiegel kun je beter achterwege laten.
 6. PvRoessel

  Menopauze hulp?

  Help! Mijn menopauze is begonnen en ik weet soms even niet meer wat ik met mezelf aanmoet. Ik met bijna alles wel omgaan, maar opvliegers kunnen af en toe best een negatieve invloed op m'n dag hebben. Zijn er hier andere dames die hier momenteel last van hebben / in het verleden last van hebben gehad - die goede tips hebben? Ik weet dat het onmogelijk is om het helemaal tegen te gaan, maar simpelweg verminderen zou al een enorme opluchting zijn.
 7. Heeft iemand op dit forum ervaring met familieleden/vrienden/kinderen die anorexia hebben? Mijn man en ik maken ons zorgen om onze dochter die met de dag dunner lijkt te worden. Ze is zich bewust van het probleem, en heeft aangegeven hulp te willen gaan zoeken. Nu willen we haar natuurlijk op de best mogelijke manier ondersteunen, maar tegelijkertijd haar de vrijheid geven om hier zelf over heen te komen. Alle tips en advies zouden enorm helpen.
 8. Onlangs is er bij mijn moeder alzheimer vastgesteld. Ik heb niet heel veel ervaring met alzheimer en dementie, en ben op het moment zo veel mogelijk informatie aan het verzamelen. Van wat ik begrijp zijn er in Nederland op dit moment vier soorten medicijnen beschikbaar die de symptomen kunnen onderdrukken en uitstellen. Ik ben erg benieuwd of iemand ervaring heeft met meerdere varianten, evenals de bijwerkingen hiervan. Kunnen ze anders aanslaan bij verschillende personen? Waar ik ook erg benieuwd naar ben zijn tips over hoe ik het mijn moeder zo comfortabel mogelijk kan maken wanneer medicijnen niet meer mogelijk zijn. Zijn er bepaalde dingen die ik, en anderen in onze omgeving, kunnen doen om verwarring te voorkomen? Hoe kan ik het beste reageren wanneer ze een slecht moment heeft? Ik ben dankbaar voor alle hulp en tips!
 9. Onlangs had ik een gesprek met een familie vriend over cholesterol. Hij heeft last van een te hoog cholesterol gehalte en slikt medicijnen (statines) om dit te verlagen. Ik steeds meer verhalen van mensen die beweren dat je enkel met voeding je cholesterol gehalte weer naar een normaal niveau kunt brengen. Aangezien ik hier zelf geen last van heb, vroeg ik me af of iemand hier ervaring mee heeft? Wat kun je het beste eten om dit doel te bereiken, en wat kun je beter laten liggen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.