Spring naar bijdragen

kim21334

Members
  • Aantal bijdragen

    3
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutral
  1. Ik geloof dat ze daar momenteel nog mee bezig zijn. Ik vond het in eerste instantie niet logisch klinken (dacht altijd dat dat gepaard ging met extreme buikpij e.d.), maar als ik dit zo hoor zou het toch mogelijk kunnen zijn. Ik durf dan ook niet te zeggen hoe ik bv reageer op brood. Ik eet bij elk ontbijt wel gluten; havermout en muesli, brood of crackers en beschuit. Heb wel voornamelijk in de ochtend last van de klachten.
  2. Ik ben zeker mijn dieet gaan aanpassen! Ik probeer meer koolhydraten binnen te krijgen evenals calorieën en onverzadigde vetten. Probeer ik te halen uit bv noten, vis of avocado. Ik eet wel wat minder vlees. Het enige wat ik nog kan bedenken is dat ik niet goed reageer op gluten, maar dat is dan ook zomaar ontstaan. Daarnaast eet ik ook veel meer eiwitten en probeer ik tegenwoordig minder suikers te nemen, maar dan zoetstoffen (nee ook niet geweldig, maar iets beter). Oja, daarnaast eet ik bijna alleen nog maar volkoren koolhydraten. En ja ik heb last van stress, altijd al gevoelig voor geweest. Ik zit in mijn afstudeerjaar en werk in de horeca. Desalniettemin is mijn privé situatie rustiger geworden en ervaar ik daar veel minder stress van. Depressie kan ik me ook zeker niet voorstellen.
  3. Sinds een hele lange tijd kamp ik met een flinke lijst met klachten, welke er steeds meer lijken te worden. Niet alleen is het vervelend, maar ik denk persoonlijk ook dat het niet goed is. Wat is er aan de hand? Ik ben een zeer korte periode ongeveer 15 kilo afgevallen. Ik sportte niet (veel) en at niet per definitie meer of minder. Ik ben 1.64 lang en ben van ongeveer 62 kilo naar 47 kilo gegaan. Er is geen ondergewicht in de familie, iedereen kampt eerder met overgewicht. Zelfs na flink sporten (krachttraining) en veel meer eten dan ik nodig heb, kom ik niet aan. Mijn stoelgang is drastisch veranderd. Wat van maximaal 1 maal per dag naar de wc gaan, is nu 3 of zelfs 4 maal per dag. Vaak is mijn ontlasting ook tegen diarree aan. Ook heb ik snel een misselijk of weeïg gevoel in m'n maag, wat wel snel weggaat. Ik heb het bijna altijd koud, pas bij 24 graden en een deken heb ik het warm, desondanks transpireer ik wel veel en ik tril bijna altijd (in m'n handen voornamelijk). Ik heb vaak last van m'n onderrug aan de linkerkant, wat weggaat of minder wordt als ik naar de wc ben geweest. Dit is bijna altijd alleen in de ochtend. Mijn haar valt meer uit en wordt steeds dunner. Ook lijkt het nog amper te groeien. Ik heb inmiddels al een paar keer bloed laten prikken, ontlasting ingeleverd, maar tot nu toe niks. Wat uitgesloten werd is: geen aandoening aan mijn schildklier, niks aan mijn lever, hart lijkt goed, geen gekke dingen in ontlasting zoals bloed. Ik ben inmiddels dus een beetje ten einde raad en zo lijkt het ook bij de artsen. Iedereen zegt dat ik niet moet zeuren, (heerlijk toch alles eten wat je wil??) maar continu ondergewicht hebben en die vreselijke stoelgang is geen pretje.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.