Spring naar bijdragen

Amber

Members
 • Aantal bijdragen

  28
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutral

Recente profielbezoeken

167 profielweergaven
 1. Hey Vuurwerk, Echt super goed van je dat je niet opgeeft! Al die onderzoeken, het zal allemaal ook echt geen pretje voor je zijn. Ik ben erg benieuwd of die neusspray zal helpen. Betreft het afvallen, daar zal vast een hoop verschil in kunnen maken, gezien snurken vaak wordt veroorzaakt door extra gewicht in de nek en gezicht. Ik vind in ieder geval dat je goed bezig bent! Hopelijk merk je (en je partner) snel verschil! Succes!
 2. Amber

  Vriendin's moeder heeft kanker

  Hi Daphne_11, Vreselijk om te lezen. Het is en blijft altijd erg zwaar om met deze verschrikkelijke ziekte om te kunnen gaan. Ik heb zelf ook een aantal familieleden zien overlijden aan deze ziekte. Ook heb ik een vriendin gehad met dezelfde situatie als jouw vriendin. Zoals @Vuurwerk ook al heeft aangegeven, kan je inderdaad niet veel doen helaas. Natuurlijk wil je er op alle manieren voor haar zijn maar ik denk dat als je haar het gevoel laat geven dat je er altijd voor haar bent, dat al goud kan zijn. Sommige mensen vinden het moeilijk om erover te praten, daarom kan je wellicht om de zoveel tijd vragen of ze behoefte heeft om misschien even haar hart te luchten. Mocht ze hier geen behoefte aan hebben, dan zal ze vast andere behoeftes hebben waar jij deel uit kunt maken. Een dikke knuffel kan ook genoeg doen! Ik wil je veel sterkte wensen ook voor je vriendin. Mocht je er nog graag wat over kwijt willen, laat het maar weten.
 3. Amber

  Kneuzing

  Hi @Vuurwerk en @Dhr_Roos, Bedankt voor jullie tips. Ik ben inderdaad nog niet naar de dokter geweest. Ik ren niet voor alles meteen naar een dokter ;-) Maar in dit geval is het misschien wel verstandig om even een check te doen. Ik dacht dat een kneuzing soms gewoon erg lang kan duren vandaar. Ik kan me het niet meer goed herinneren eigenlijk of ik er wel of geen ijs op heb gedaan, ik denk eerlijk gezegd van niet. Stom!
 4. Amber

  Kwallen 'beet'

  Hi, Mijn nichtje is gisteren gestoken door een kwal. We wisten niet zo goed wat we ermee moesten doen maar een man gaf als tip om er menselijk urine overheen te gooien. Zij wilde dit niet, wat ik kan begrijpen maar wat zou eigenlijk echt een goede en juiste behandeling zijn om de pijn te verzachten? Wat denken jullie, zou het verstandig zijn om naar de dokter te gaan? Misschien voor de zekerheid..
 5. Amber

  Kneuzing

  Hi, Heeft er iemand ervaring met kneuzingen van de vingers? Ik heb bijna 2 maanden geleden mijn vinger goed belast, waar ik nu nog steeds last van heb. Ik ben overigens niet naar de dokter gegaan maar ik weet bijna wel zeker dat het om een kneuzing gaat. Ik kan hem wel bewegen maar de pijn is nog goed aanwezig. Mocht iemand tips hebben om de genezing sneller te laten verlopen, ik hoor het graag!
 6. Amber

  Oren dicht - hoevaak uitspuiten

  Ik heb ook altijd ontzettend veel last van mijn oren wanneer het vliegtuig gaat landen. Verschrikkelijk! De pijn is soms zo erg dat de tranen in mijn ogen springen. Het lijkt alsof er iemand met een mes aan het steken is in mijn oren. Echt een hel! Het ligt er vaak wel aan hoe snel/langzaam het vliegtuig land. Ik ben gek op reizen maar dit krijg ik er gratis bij en ik heb al heel veel verschillende behandelingen geprobeerd. Wat ik wel echt ook eens moet doen is mijn oren uit laten spuiten. Bedankt voor de tip! @Vuurwerk
 7. Hi Vuurwerk, Super vervelend dat je zoveel snurkt! Het is voor niemand leuk die een rustige nachtrust wilt hebben maar dan verstoord wordt door het gesnurk van zijn of haar partner. We moeten natuurlijk ook even stilstaan bij het feit dat degene die last heeft van 'extreme' snurk gedrag, dit ook erg vervelend voor die persoon zelf is. Ik heb wel eens verschillende artikelen gelezen over snurken en slaapapneu. Wat je ook kan proberen is een Bromelia-ananasplant naast je bed zetten. Ik heb werkelijk geen idee of dit kan helpen maar volgens bepaalde bronnen zou het wel eens kunnen werken. Probeer het eens uit! Soms kunnen de gekste ideeën een oplossing zijn. Als je het niet probeert dan weet je het ook niet. Ik hoor graag terug van je. Succes en sterkte!
 8. Amber

  Kramp borst

  Hey vuurwerk, Nee niet in het bijzonder. Soms voel ik het wanneer ik gewoon loop of zit.
 9. Amber

  Kramp borst

  Heeft er iemand ervaring met steken in de borst? Ik heb dit voornamelijk als ik mezelf inspan maar ook als ik stress heb. Het voelt als een soort kramp bij mijn linker borst.
 10. Amber

  Geïrriteerd tandvlees

  Hi Noah, Het is inderdaad erg vervelend om geïrriteerd tandvlees te hebben. Ik heb er zelf ook ervaring mee. Soms ging het bloeden bij het eten van bepaalde voedsel. De tandarts heeft me geadviseerd om veel tandenstokers te gebruiken, die houten stokers. Niet om in je stukje kaas te steken maar die puur voor het gebit zijn. Ze zijn vaak half rond en te vinden in verschillende diktes van diverse merken. Zo 'masseer' je in feiten je tandvlees en ook hou je zo je tanden beter schoon. Daarnaast is flosdraad ook goed en makkelijk te gebruiken om het vuil tussen tanden die wat meer ruimte bevatten, beter te reinigen. Flosdraad wordt ook wel eens tandzijde genoemd en is verkrijgbaar in zijden of nylon. Ik heb zelf gezien dat het erg veel verschil maakt door het gebruik van de tandenstokers en dat ik veel minder last heb van geïrriteerd tandvlees. Ik heb veel ruimte tussen mijn tanden dus ik moet het echt dagelijks bijhouden. Zo blijft mijn tandvlees gezond en schoon. Het is erg belangrijk om het tandvlees gezond te houden, om verdere problemen van de gezondheid te voorkomen. Ik kan me voorstellen dat het niet altijd een pretje is om naar de tandarts te gaan en al helemaal als je een angst hebt maar het is echt van belang om een consult bij te houden. Ik ben zelf altijd erg blij als ik bij de tandarts ben geweest. Alles voelt schoon en ik heb het idee dat ik net wat meer lach. Tegenwoordig hebben de tandartsen goed apparatuur en hele goede verdovingen. Natuurlijk kan je ook eens kijken bij een speciale tandarts die gespecialiseerd is voor patiënten met een angst. Er bestaat zelfs een Narcose tandarts. Succes!
 11. Amber

  Endometriose

  Eén op de drie vrouwen heeft te maken met ernstige menstruatieproblemen. Het blijkt dat er nog steeds een taboe rust op menstruatie, veel vrouwen lopen vaak veel te lang rond met pijnlijke klachten. Endometriose is een ziekte waarbij het bloed en de weefsel (dat lijkt op baarmoederslijmvlies), buiten de baarmoederholte vrijkomt. Dit weefsel hoort normaliter in de baarmoeder te blijven maar door een afwijking komt het weefsel en bloed ook op het buikvlies en andere organen in de onderbuik terecht. Doordat het weefsel groeit, kan het ook uitlopen tot een chronische ontsteking. Deze ontsteking kan voor nog meer problemen zorgen, zoals vergroeiingen en verklevingen van de eileiders en de eierstokken. Helaas is er nog geen duidelijk oorzaak gevonden hoe dit wordt veroorzaakt. Vrouwen die veel tot ondraaglijke klachten hebben bij de menstruatie zouden niet te lang moeten blijven lopen met deze klachten. Vaak nemen huisartsen deze klachten niet zo serieus als dat ze zouden moeten doen. 'Een menstruatie hoort bij het vrouw zijn dus moeten vrouwen daar maar mee leren leven'. Dat is natuurlijk niet helemaal waar want als het erop neer komt dan mogen we best even klagen. Gelukkig wordt deze aandoening nu steeds meer serieuzer genomen, gezien er veel vrouwen onder lijden. De meest voorkomende symptomen van Endometriose zijn: Menstruatiepijn Heftig buik- en rugpijn Darm- en blaasproblemen Pijnlijke geslachtsgemeenschap (zowel tijdens als na de gemeenschap) Onvruchtbaarheid Dus mocht je veel pijn en/of problemen ondervinden bij de menstruatie, wacht niet te lang om naar de huisarts te gaan en overtuig hem/haar om een onderzoek te doen.
 12. Amber

  Steun en ervaring met Kanker

  Ik denk dat we allemaal wel ervaring hebben met de ziekte Kanker. Niet iedereen heeft hier ervaring mee maar de meesten mensen waarschijnlijk wel. Gezien de percentage helaas erg hoog is, waaronder het feit dat 1 op de 3 mensen te maken krijgt met deze ziekte. Gelukkig heb ik zelf nog niet te maken gehad met deze vreselijke ziekte maar wel al genoeg ervaring met familie en vrienden. Ik vind het belangrijk om af en toe even stil te staan bij deze ziekte. Vaak genoeg hebben we totaal geen besef van wat mensen meemaken of wat het inhoud. Nu kan ik me absoluut niet voorstellen hoe het is om te leven met de diagnose 'Kanker'. Dat kan je pas weten als je het zelf ondergaat. Ondanks dat ik het zelf niet weet, weet ik dat het een intensieve ziekte kan zijn met veel vermoeide, emotionele, fysiek en mentaal erg zware tijden. Voor de mensen die een familielid, vriend of kennis steunen met deze ziekte is het ook fijn en goed om er over te praten. Enkel een ervaring delen of je hart luchten is voor iedereen goed. Natuurlijk verwerken we allemaal op een andere manier maar ik denk dat er niks mis mee is om je ervaring te delen. Het is voor een naaste ook niet altijd even makkelijk om iemand te steunen met deze ziekte. Ik weet hoe het is om zelf ook even niet te weten hoe je moet reageren of hoe je er het beste voor iemand kan zijn. Soms is dat niet altijd even makkelijk daarom vind ik het fijn om jullie reacties en/of ervaring te lezen. Ik zal er wellicht wat van kunnen leren..
 13. Amber

  Stoppen met roken

  Mijn vriend is erg verslaafd aan sigaretten. Hij rookt gemiddeld een pakje per dag, soms zelfs meer. Nu weet ik dat Nicotine de boosdoener is, gezien dit erg verslavend werkt. Het zorgt ervoor dat de hersenen adrenaline afgeven, waardoor een golf van plezier en energie ontstaat. Dit is natuurlijk wat we allemaal graag willen. Ondanks die stof weet ik bijna zeker dat het ook een kwestie van 'tussen de oren' is. Het is dus ook min of meer een gewoonte. Ikzelf rook niet maar ik heb wel gerookt, af en toe. Ik weet niet hoe het is om verslaafd te zijn aan sigaretten. Ik deed het puur omdat ik er soms trek in had maar het gevoel hebben om het nodig te hebben omdat ik anders misschien zou gaan stressen of het gevoel hebben om eventueel meer energie te krijgen met roken, nee dat had ik gelukkig niet. Ik vraag me af wie er ervaring heeft met het stoppen of proberen met roken? Mijn vriend zou echt wel graag willen stoppen maar hij heeft er heel veel moeite mee. Natuurlijk steun ik hem, daarom hoor ik graag jullie advies, ervaring en/of tips over stoppen met roken. Uiteindelijk moet hij het zelf doen maar extra support is altijd fijn.
 14. Amber

  Wie heeft er ervaring met aften?

  Ik heb ook vaak last van aften en\of blaasjes in mijn mond. Soms kan het erg vervelend zijn inderdaad. Wanneer ik aan het eten ben en ik bijt hard op mij wang, dan verschijnt er meestal ook een aften de volgende dag maar soms komen ze ook zichtbaar zonder dat ik op mijn wang heb gebeten. Ik heb er zelfs een keer 6 in één keer geteld. Geen pretje moet ik zeggen! Ik ben er zelf nog nooit specifiek voor naar de dokter gegaan, dat lijkt mij een beetje overdreven omdat er genoeg middeltjes in de winkel verkrijgbaar zijn. Meestal zijn ze binnen een paar dagen weer weg. Het langste dat ik er ooit last van heb gehad is een week. Wanneer ik er last van heb denk ik dat het aan mijn immuunsysteem ligt, die op dat moment dan even niet helemaal zijn werk kan doen. Hieronder zal ik wat oorzaken noemen van aften: Het bijten van delen in de mond zoals wangen, lippen en tong. Slechte verzorging van mondhygiëne Herpes simplex-infectie in de mond Verstoring van het immuunsysteem Dit geldt natuurlijk niet voor iedereen en er zijn er nog heel wat meer. Er zijn genoeg zalfjes voor het bestrijden van de aften te vinden bij de apotheek of drogist. Ik gebruik wat er op dat moment beschikbaar is.
 15. Amber

  Cholesterol verlagen met voeding

  Mijn moeder heeft een te hoge cholesterol. Dit heeft zij ontdekt toen ze een bloedtest ging laten afnemen. Ze doen dan een testje met cijfers tussen de één en de vijf. Het cholesterol kan bestaan uit een goede of slechte cholesterol gehalte. De artsen meten dan het gemiddelde door middel van een cijfer van het bloed te geven. Dit wordt gemeten tussen de één en de vijf. Alles onder de vijf is prima maar boven de vijf worden er wel medicijnen voorgesteld. Mijn moeder had laatst 2.6, wat dus best gunstig is. Gezien het af en toe schommelt, neemt ze voor de zekerheid een medicijn in elke dag. Ze begon met Slimvastine 40mg maar dit was niet een super een groot succes voor haar omdat ze er erg spierpijn van kreeg. Nu is ze overgestapt naar Atorvastatin 40mg, dit helpt wat beter maar ook hier komt spierpijn bij kijken, dit is één van de bijwerkingen. Ze is dus eigenlijk nog opzoek naar een medicijn wat het beste resultaat geeft wanneer ze een te hoge cholesterol heeft. Ze doet haar best met voeding maar het blijkt dat ze het soms niet kan bepalen. Om een hoge cholesterol te voorkomen is gezond eten belangrijk, roken vermijden, geen alcohol drinken, een goede nachtrust , veel beweging en weinig eten van slechte vetten. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan want wie houdt er nou niet van genieten? Steeds moeten nadenken over je voeding en alle andere dingen die je graag doet blijft een issue maar een beetje opletten met slechte gewoontes is natuurlijk niks mis mee.
×

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.