Spring naar bijdragen

Amber

Members
 • Aantal bijdragen

  50
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutral

Recente profielbezoeken

1957 profielweergaven
 1. Amber

  kraakgeluid in oor

  Hai allemaal, Ik heb ook een klein ruisje in mijn oor, hoogswaarschijnlijk ook door oordoppen van mijn telefoon, ik luister zo vaak naar muziek dat het nu fataal wordt. Ik heb er bijna geen last van, alleen als het erg stil om me heen is dan hoor ik wel een vervelend geluid in mijn oor. Naar mate we ouder worden, veranderd er van alles in ons lichaam dus dit zal ook wel één symptoom zijn. Mocht het erger worden dan zal ik zeker even langs een huisarts gaan. Hoe gaat het nu bij jullie? @Jeroen @Noah?
 2. Amber

  Kleur urine

  In de ochtend is mijn urine vaak ook wat donkerder dan de gemiddelde kleur op een dag maar hoe meer ik drink, hoe vaker ik naar het toilet moet en het urine is dan ook een stuk lichter van kleur. Veel drinken is inderdaad erg belangrijk. Ik moet zeggen dat ik er zelf soms nog wel eens moeite mee heb, gezien ik dan super vaak naar het toilet moet. Ook al is dit belangrijk, het blijft soms een issue om continue naar het toilet te moeten gaan en al helemaal als er geen toilet in de buurt is. Anyway! Wanneer urine regelmatig donker van kleur is betekent dat het niet vers of vaak ongezond is. @Esther Zit er ook een onaangename geur aan je urine? De geur van je urine kan namelijk ook veel zeggen over de gezondheid of status van je urine en organen.
 3. Hi @Caro, Ik ben inmiddels weer naar het ziekenhuis geweest voor een tweede injectie. Het was dit keer iets gevoeliger dan de eerste keer maar het valt echt reuze mee hoor. Het zijn de hormonen die het vaak wat zwaarder maken. Blij, droevig, gelukkig en dan weer met niks gelukkig. Ik ben blij dat ik altijd zelf goed open sta voor positiviteit en er altijd wat van probeer te maken. Natuurlijk is dat niet altijd mogelijk want een vrouwenlichaam is nou eenmaal niet altijd even makkelijk qua gevoelens en emoties. Heb er nog niet veel last van gehad van de Goserelin (de maandelijkse injectie). Qua bijwerkingen gaat het nog prima gelukkig. Wel moet ik nu waarschijnlijk in deze periode dat ik dit medicijn gebruik mijn menstruatie missen, wat natuurlijk niet zo erg is maar wel raar omdat ik in een kunstmatige Menopauze zit. Ik ga er maar vanuit dat het allemaal bedoeld is met betere resultaten, dat hoop ik echt.
 4. Ik had het nooit verwacht om dit te zeggen maar ik denk dat ik een suikerverslaving heb. Gelukkig kan ik mezelf goed in bedwang houden maar ik vind het wel lastig. Ik denk vaak aan suikers, dus in de zin dat ik regelmatig denk aan zoetigheid zoals snoep, chocolade maar ook hartig zoals chips of ander ongezonde snacks. Ik word soms zo gek van die gedachten dat ik mijzelf niet kan beheersen en uiteindelijk maar weer iets ongezonds zit te snacken! ? Het is ook niet normaal maar mijn vertering verloopt ook erg snel of is dit wel normaal? Het lijkt wel alsof ik altijd honger, naja trek heb. Het is niet dat ik overgewicht heb of niet genoeg beweeg maar ik vind het soms wel irritant want ik eet zo gezond mogelijk met groentes en fruit waar dus inderdaad de fruitsuikers inzitten maar ik vind de verleiding soms zo hoog dat ik dan toch weer zin krijg om te snoepen. Mijn viendin heeft mij aangeraden om zoveel mogelijk water te drinken zodat mijn maag wat voller voelt. Dit heb ik dus geprobeerd maar alsnog snak ik naar een snack. Zit dit allemaal tussen de oren of moet ik nog meer water drinken? Veel water drinken kan me soms ook irriteren, gezien ik dan non-stop moet urnineren en dat is niet altijd even makkelijk voor een vrouw. Iemand nog meer tips?!
 5. Ik ben momenteel in behandeling van elke 4 weken. Ik moet dan naar het ziekenhuis om daar een injectie geïnjecteerd te krijgen. Nu moet ik dus deze injectie (medicatie) zelf elke maand ophalen bij de apotheek met een voorschrift van een dokter. Dat vind ik allemaal helemaal niet erg maar wat ik soms wel vervelend vind is dat wanneer je denkt iets te weten over een product van een merk, dan krijg je een medicatie van een ander merk mee. Ik kan dat wel eens vervelend vinden, ten eerste omdat het niet om een tandpasta gaat ofzo maar toch iets wat mijn lichaam moet helpen te verbeteren tegen een ziekte. De apotheker overtuigd je dan dat het om hetzelfde medicijn gaat maar een ander merk. Ik kan me niet voorstellen dat het anders zou zijn maar toch ga je ergens twijfelen ook omdat een dokter een bepaald merk genoemd heeft, wat volgens haar goed is. Misschien wel beter zelfs of misschien niet. Prima, je gaat er vanuit dat het allemaal wel goed zal zijn en hopen dat het inderdaad hetzelfde effect zal heeft. Natuurlijk is het zo dat het belangrijk is dat dezelfde ingrediënten zijn gebruikt maar toch voel ik me niet 100% ontspannen bij deze gedachte. Ben ik misschien een beetje paranoia met dit? Wat denken jullie?
 6. Amber

  Schimmelinfectie

  Alle vrouwen hebben wel eens een schimmelinfectie gehad, het kan bijna niet zo zijn dat het niet zo is. Ik heb het zelf ook een aantal keer gehad helaas. Mijn dokter heeft inderdaad hetzelfde aangeraden qua het schoonhouden van de vagina. Gewoon wassen met alleen water en zeep vermijden dus Lactacyd lijkt me ook geen goed idee. Het is ook belangrijk om na het vrijen even te gaan plassen. Dit om schimmelinfecties te voorkomen en ook blaasontstekingen. Zo een infectie is zeker vervelend en wij vrouwen hebben al veel te dealen met ons lichaam. Succes.
 7. Hey Vuurwerk, Wat goed en fijn! Ik als trouwe bezoeker, vind dit echt een fijn en leuk forum! Bedankt voor het harde en goede werk die je erin steekt!
 8. Amber

  Ziekenhuis

  Bedankt voor dit bericht @Jantje en Marietje, Het is precies zo wat je schrijft, vind ik. Ik heb zelf ook veel ziekenhuis bezoekjes ervaren en ik loop er momenteel nog voor een aantal onderzoeken. Vorig jaar heb ik een paar nachten voor het eerst in het ziekenhuis gelegen en dat heeft me wel doen denken dat alleen zijn echt niet altijd even fijn of leuk is. We hebben allemaal wel eens een moment dat we op ons zelf willen zijn of even van de stilte willen genieten. Nou, in het ziekenhuis is support echt heel belangrijk. Vaak als ik een controle of onderzoek heb dan doe ik dat alleen want ik denk altijd; steun is fijn maar fysieke steun is niet altijd van toepassing. Ik wil niemand tot last zijn en bepaalde dingen moeten gewoon afgehandeld worden door jezelf. Dat is mijn mening. Hoe meer je alleen doet, hoe sterker je wordt. Om terug te komen op het feit dat een bepaalde steun wel erg fijn kan zijn wanneer je die erg nodig hebt, dat is super fijn natuurlijk. Ik denk dat familie en beste vrienden je wel begrijpen wanneer je uitlegt wat er gaande is en zij je ook onvoorwaardelijk willen steunen. Ik snap wat je bedoeld betreft: ''het komt wel goed'', mensen bedoelen dit dus wel goed maar het komt soms zo makkelijk over want ze staan niet in jouw schoenen. De één is wat beter met het uiten van gevoel dan een ander maar hoe dan ook we moeten altijd respect hebben voor elkaar. Ik denk dat uiteindelijk goed luisteren en iemand de juiste aandacht geven meer dan voldoende is. Vaak willen we ons gewoon gewaardeerd en begrepen voelen.
 9. Amber

  Koud!

  Hi Marjolijn, Heb jij ook het idee dat je sneller verkouden bent dan de mensen die het sneller warmer of minder koud hebben? Ik heb best regelmatig een snotneus. Nu heb ik al een gevoelige neus maar als ik al in een kamer zit waar het koud is dan begin ik gelijk te snotteren, zwaar irritant. Ik kwam wel een leuke artikel tegen over een Whisky dat verkoudheid kan verlichten. Het is wel in het Engels maar je kan de pagina eventueel vetalen. Zie onderstaand: https://www.healthyfoodhouse.com/drinking-a-little-whiskey-might-actually-help-relieve-cold-symptoms/?fbclid=IwAR0bAzmvXEh54rSuwfgDlFR6orf1VOvxh9Dxi7ivIT7SnIKCa4zssGQ1Nno Ik wil het best wel een keer proberen maar ik weer zeker dat een extra vest of- paar sokken ook goed werken en ook wat gezonder is maar toch leuk nieuwe weetjes. Gezien ik soms veel nies en al van alles heb geprobeerd is het altijd interessant om wat anders te proberen.
 10. Hi Sonja, Het is erg verstandig dat je een afspraak hebt gemaakt bij een arts. Bloed in de urine is natuurlijk abnormaal. Het is altijd wel spannend om langs een dokter te gaan gezien het niet één van de leukste bezigheid is die er bestaat. Het is wel zo dat we dankbaar moeten zijn met doktoren anders liepen we met de gekste ziektes of aandoeningen rond zonder dat we er ook iets van af weten. Ieder heeft zijn of haar angsten maar soms moeten we ons er overheen zetten om resultaten te behalen. Ik heb zelf best wel wat bezoekjes aan dokters en ziekenhuis ervaring dus ik weet wel een beetje wat die angst is maar ik ben vrijwel een relaxt persoon als het daar om gaat. Ik denk altijd: er zijn altijd ergere dingen en wat moet gebeuren dat moet nou eenmaal. Deze gedachtes helpen mij altijd goed. Wellicht heb je last van een blaasontsteking wat makkelijk opgelost kan worden met een antibioticakuur. Succes @Sonja
 11. Amber

  Koud!

  Hey Marjolijn, Hoe gaat het? Ik moest om je berichtje lachen omdat ik ook zo een koukleum ben. Vreselijk! Ik ben ook totaal geen winter persoon. Ja naja, het heeft wel wat. Het vroege donker worden en dan veel kaarsjes aan maar de kou zelf vind ik echt niks. Ben toch echt wel meer een lente/zomer persoon maar goed, wie niet?! Ja er zijn er een aantal mensen bij die het nooit echt koud hebben. Hoe ze het doen? Alle tips zijn welkom! In de winter heb ik altijd een extra paar sokken aan, soms zelfs thermosokken want mijn voeten voelen vaak aan als ijsklonten. Die worden meestal pas warm wanneer ik een tijdje onder de dekens in bed lig. Een elektrische deken of een lekkere warme waterkruik helpt best goed of zo een zak met ‘kersenpitten’ kan ook goed helpen. Ik vind kou echt vreselijk en ik ben dan vaak ook niet te genieten wanneer ik het absoluut niet warm heb. Verder doe ik veel kaarsjes aan, dat is wel niet zo super gezond in verband met het wegnemen van het zuurstof maar het geeft wel warmte en ik heb ik daar alles voor over. Ieder doet het op zijn eigen manier. Veel succes @Marjolijn_89, laat maar weten als je een beetje bent opgewarmd!
 12. Amber

  Brandwonden

  Dat ziet er nog best wel gevoelig uit @Jess. De kleur van de wondjes zeggen iets over de fase van de wondgenezing. Zoals je zegt is het niet vochtig want dat kan voor infecties zorgen maar gelukkig hoef je daar momenteel geen zorgen om te maken als de wondjes maar droog zijn en blijven.
 13. Amber

  Brandwonden

  Dat ziet er inderdaad niet zo fijn uit @Jess. Hoe gaat het nu inmiddels? Ik las dat @Marjolijn_89 al veel informatie heeft gegeven en dat bij eerste graad brandwonden niet veel zorgen gemaakt hoeft te worden. Dit hersteld meestal vanzelf en zonder littekenvorming. Bij tweede graad brandwond kan de huid vochtig zijn. De huid zal na twee á drie weken weer hersteld zijn. Bij een derde graad brandwonden is de gehele huid verbrand, waar dus de zenuwen ook zijn beschadigd. Hierdoor zullen dus altijd littekens bevinden. Mijn vader heeft een keer frituurvet over zijn hand gekregen en gelukkig viel dat nog mee maar hij is voor de zekerheid wel naar een arts gegaan, gezien de huid vochtig bleef de volgende dag. Het ligt natuurlijk wel aan de temperatuur waar de huid is aan blootgesteld, zo kan je een bepalen om welke graad het gaat. Hou het even in de gaten en succes!
 14. Hi! Wat lief je berichtje @Caro. Je zou wel een beetje zorgen hebben door mijn verhaal maar gelukkig hoef jij je dus geen zorgen te maken om jezelf en hopelijk blijft dat ook zo. Gezien het nog maar 5 dagen is geleden dat ik die injectie heb gekregen, heb ik nog geen idee of het zijn werk doet. Ik heb geen last gehad van pijn of bijwerkingen maar dat kan nog komen natuurlijk na de volgende behandelingen, hopelijk niet. Wat ik toch interessant vind aan deze injectie is dat ze deze ook gebruiken voor mannen met prostaat kanker. Ik zou je menstruatie alsnog goed in de gaten houden @Caro want vaak gaan we ervan uit dat artsen alles goed weten en de juiste adviezen geven maar dat hoeft absoluut niet altijd zo te zijn. Alle vrouwen hebben last qua pijn of andere vervelende kwaaltjes bij de menstruatie maar extreme pijn is altijd een teken van een waarschuwing vind ik. Dit heb ik zelf ervaren met een arts. Uiteraard zijn sommige dingen niet met het blote oog te zien maar wel met een kijkoperatie of ander inwendig apparatuur. Ik ben nu langer dan 2 jaar gestopt met anticonceptie om te zien hoe mijn lichaam zou reageren en wat voor resultaten hier zouden uitkomen. Ik ben er verder zelf geen grote fan van om een anticonceptie te gebruiken maar waar ik de meest positieve berichtje over heb gehoord is de NuvaRing. Dit is een vaginale ring. Je zou hier even onderzoek naar kunnen doen en dan wellicht kunnen proberen.
 15. Mijn vervolgafspraken zijn inmiddels geweest in het ziekenhuis. Ik moest afgelopen week 3 keer langskomen. Ik moest voornamelijk bij de afdeling gynaecologie langskomen, hier werd besproken over vervolg onderzoek en behandelingen wat betreft de Endometriose. De artsen hadden besloten om mij elke 4 weken, 6 maanden lang een injectie te geven (genaamd Zoladex). Deze injectie zou dus de hoeveelheid verminderen van de baarmoederslijmvlies op de Endometriose plekken. Toen ik de injectie zag schrok ik wel even en de eerste keer is altijd spannend maar gelukkig viel het erg mee. Het is vrijwel een dikke naald met een implantatiestaafje. Omdat deze onder de huid moet worden aangebracht is het alleen mogelijk om dit door een arts of verpleegkundige te laten doen. Ik ben blij dat de eerste keer erop zit en ik voel me best prima! Nog 5 te gaan en hopen dat het deugd doet.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.