Spring naar bijdragen

Dhr_Roos

Members
 • Aantal bijdragen

  29
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutral

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Dhr_Roos

  Last van mijn nek en schouder

  Het klinkt alsof je je eigen vraag al hebt beantwoord. Het lijkt me inderdaad heel goed mogelijk dat je nekpijn en je schouderpijn worden veroorzaakt door een verkeerde positie achter je bureau. Ben je heel toevallig linkshandig? En hang je vaak naar voren over je toetsenbord met je muis in je linkerhand, met je hoofd dichter bij je computerscherm? In dat geval komen je nek en je linker schouder namelijk in een rare positie te staan, wat allerlei problemen kan opleveren. Als ik het goed begrijp ben je allang op de hoogte van hoe je eigenlijk achter je bureau zou moeten zitten. Ik zou je ten strengste willen aanraden om dat voortaan te doen, want op deze manier kan je serieuze en langdurige probremen krijgen met je nek, schouders en je rug!
 2. Suikers zitten inderdaad overal in, maar zoals @Vuurwerk al aangeeft zijn die lang niet allemaal hetzelfde. Simpel gezegd zit er nogal een verschil tussen een zak snoep en een mandarijntje (want ja, in fruit zit ook een hoop suiker... fruitsuiker wel te verstaan). In de eerste instantie zou ik ophouden met het eten van snoepgoed en het drinken van frisdrank. Hieronder vallen trouwens ook de zogenaamde fruitsapjes die overwegend bestaan uit concentraat. Als je nog een stukje verder wilt gaan dan zou ik ook ophouden of in ieder geval minderen met het eten van brood en pasta. Je zou het niet denken, maar daar zitten ook enorm veel verkeerde suikers in. Succes!
 3. Hoi! Heb je wel direct ijs op je vingers gedaan? Dat zou een hoop uit moeten maken wanneer je een kneuzing hebt. Zoals @Vuurwerk al aangeeft is het wellicht een goed idee om hier even mee naar de dokter te gaan, want dit is natuurlijk moeilijk bepalen van een afstand. Het zou in principe zelfs kunnen dat je wat gebroken hebt en je wilt natuurlijk niet dat je vingers verkeerd helen.
 4. Een aantal jaar geleden had ik het idee dat ik absoluut nooit kinderen wilde. Ik zat hier absoluut niet op te wachten en ik had er dus ook absoluut geen zin in om risico te lopen. Vandaar dus dat ik een vasectomie heb genomen, waardoor seksuele partners ook niet zomaar zwanger zouden kunnen worden. Dat werkte dus allemaal precies zoals de bedoeling was, alleen was er een ding waar ik geen rekening mee had gehouden... Op een gegeven moment kwam ik een vrouw tegen die ik niet meer kwijt wil en nu ben ik serieus aan het twijfelen over die vasectomie. Kan ik hem ook ongedaan maken? En zo ja, is dat pijnlijk en ingrijpend, en zitten daar dan nog andere gevolgen aan verbonden?
 5. Hoi @rotterdammer_72! Tegenwoordig worden bijna alle kinderen met een of andere aandoening bestempeld. Ga maar eens naar een schoolklas, dan heeft minimaal de helft een of andere afkorting welke aangeeft dat het kind niet optimaal functioneert. Het lijkt me sterk dat het verplicht is om je kind medicijnen te geven voor zoiets. Dit is natuurlijk niets besmettelijks en de enige belangrijke reden om ze deze pillen te voeren is zodat ze beter functioneren in het alledaagse leven. Ik heb vroeger begrepen dat Ritalin altijd goed was voor kinderen met ADHD, maar of het echt werkt dat is een tweede. Misschien is het een idee om de aanbevolen medicijnen tijdelijk te proberen om te zien of het kind er echt baat bij heeft? Vergeet niet dat mogelijke bijwerkingen bij ieder medicijn op het pakketje moeten worden gezet. Van een simpel aspirientje kan je schijnbaar zelfs een hartaanval, een TIA of een beroerte krijgen. Ik heb volgens mij in een eerdere post al eens aangegeven dat ik absoluut niet geloof in homeopathische middelen. Er is ook weinig reden om daar in te geloven, want het is vaak genoeg onderzocht dat die gewoon niet werken. Daar zou ik persoonlijk dus niet aan beginnen.
 6. Dhr_Roos

  Kramp borst

  Voor zo ver ik weet heeft dit vrijwel altijd te maken met je hart of met je maag. Dit is misschien een beetje een extreme diagnose, maar steken in je borst kunnen een indicatie zijn van een hartaanval. Als je hier vaker last van hebt dan is het dus geen verkeerd idee om hier een behoorlijk medisch onderzoek naar te laten doen. Ik wil je natuurlijk niet onnodig in de stress laten schieten, maar 'better safe than sorry'!
 7. Dhr_Roos

  Mee-eters

  Ik denk dat de meeste mensen wel ervaring hebben met mee-eters! Ik stond net op het punt om hier een heleboel advies over te geven, maar toen las ik het bericht van @PvRoessel die meerdere van mijn punten met de grond gelijk maakte! Mijn idee was namelijk om inderdaad gewoon te zorgen dat je gezicht lekker schoon blijft, de mee-eters uit te knijpen en te scrubben. Nooit geweten dat scrubben averechts kan werken, maar het lijkt me alsnog een goed idee om je huid gewoon over het algemeen schoon te houden. Zoals hierboven al wordt aangegeven is het dus goed om je regelmatig te wassen met een geschikte reiniger en om je kussensloop regelmatig te wassen of vervangen.
 8. Ik heb nog wel een paar mogelijke oplossingen. Tenminste, dit zijn tips die ik eerder voorbij heb horen komen, want ik heb zelf gelukkig nooit last gehad van dit probleem. Je geeft zelf al aan dat je een aantal verschillende dingen hebt geprobeerd en die zal ik dus even terzijde laten. Hier mijn suggesties: - Slaap je over het algemeen op je rug? Dan valt de basis van je tong al snel tegen je gehemelte, wat voor sterke vibraties zal zorgen in de nacht. En dat zorgt er dus ook voor dat je meer gaat snurken! Om te beginnen is het dus een goed idee om je slaappositie te veranderen, want dat kan voor een enorm verschil zorgen. Ga voortaan op je zij of op je buik slapen en koop een passend hoofdkussen om dit makkelijker te maken. Voor iedere positie heb je namelijk een bepaald type hoofdkussen dat beter ondersteunt. - Er zijn inderdaad een heleboel verschillende middeltjes die zouden moeten helpen tegen snurken. Hieronder vallen bijvoorbeeld sprays en de snurkbeugel, maar je hebt ook nog van die pleisters (ik weet de exacte officiële term niet) die je op je neus plakt. Die zouden links en rechts aan de huid moeten trekken, waardoor ze de neusholten verder open zouden moeten krijgen. Of dit werkt weet ik niet zeker, maar het is zeker de moeite waard om het een keer te proberen. - Verder geef je het zelf al aan, maar overgewicht kan ook een belangrijke factor zijn bij snurken. Je zegt zelf dat dit niet heel veel invloed zou hebben, maar ik heb dit zelf anders ervaren. Mensen die ik ken gingen namelijk duidelijk harder snurken toen ze aankwamen, terwijl ze minder gingen snurken toen ze weer afvielen. Dat is wat mij betreft dus ook absoluut iets om in gedachten te houden wanneer je op zoek bent naar een oplossing op de lange termijn. Houd ons op de hoogte!
 9. Dhr_Roos

  Aankomen

  Hallo Jantje en Marietje! Ik kan me goed voorstellen dat ze vindt dat ze een beetje aan de dunne kant is. Volgens mij heeft ze zelfs flink ondergewicht, dus het lijkt me geen verkeerd idee voor haar om daar wat aan te gaan doen. Om te beginnen lijkt het me een goed idee om meer te gaan eten. In de eerste instantie zou ik aanraden om het gewoon bij gezonde voeding te houden en dan met aanzienlijk grotere porties. Dus gewoon veel meer naar binnen werken dan normaal, terwijl je wel hetzelfde dieet behoudt. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat ze onmogelijk kan aankomen, ongeacht wat ze eet. Ik heb ooit een vriendin gehad met dat probleem en die besloot uiteindelijk om dagelijks een beker met ongeklopte slagroom te drinken. Maar dat hielp niet heel erg, dus ging ze meer spieren bouwen in plaats van proberen om meer vet te krijgen en dat werkte veel beter in haar geval. Bij dit voorbeeld was de uiteindelijke oplossing dus om krachttraining te doen en tegelijkertijd meer voedsel met veel proteïnen naar binnen te werken. Hebben jullie misschien wat meer informatie over jullie nichtje? De omstandigheden van haar geval lijken me namelijk nogal belangrijk. Bijvoorbeeld: Is ze een puber midden in een groeispurt? Heeft ze last (gehad) van een eetstoornis? Of heeft ze gewoon heel veel moeite met aankomen, zoals in het voorbeeld van die vriendin van mij dat ik net gebruikte? Het advies dat jullie nichtje nodig heeft is geheel afhankelijk van haar persoonlijke situatie!
 10. Ik snap precies wat je bedoelt hoor. Volgens mij moet ik even een paar dingetjes verduidelijken, want de achterliggende gedachte van mijn methode heb ik volgens mij niet helemaal goed uitgelegd. Waar ik het hierboven over had was eigenlijk vooral een methode om topfit te worden voor competities. Dit is dus eigenlijk gewoon een sportdieet welke bedoeld is om op een zeker moment te pieken. Daar moet ik bij zeggen dat ik het best wel een tijdje heb weten vol te houden, maar ook ik wil zo niet blijven leven. Sinds ik die piek heb bereikt eet ik gewoon alles wat ik wil, maar opmerkelijk genoeg is mijn smaak nu wel veranderd. Ik heb veel minder behoefte aan snoepgoed, frisdrank vind ik helemaal niks, en mijn maag is snel vol. Dit is dus een kwestie van snel afvallen, waarna het de bedoeling is dat je met mate blijft eten. En dat is natuurlijk ook niet makkelijk... Wat alcohol betreft, dat is inderdaad niet goed voor je, dat weten we allemaal. Toen ik veel aan het afvallen was toen dronk ik eigenlijk helemaal geen alcohol (misschien een enkel glaasje wijn eens in de zoveel tijd, maar meer niet) en nu ik 'normaal maar gezond' leef drink ik gewoon afentoe maar met mate.
 11. Enige tijd geleden besloot ik om weer eens te gaan sporten. In het verleden had ik veel aan zelfverdedigingssporten gedaan en dat was dus ook precies waar ik weer naartoe ging. Ik ging een paar keer in de week naar de sportschool, mijn conditie werd steeds beter, mijn techniek was nog steeds prima, maar mijn gewicht bleef een probleem. En als je wedstrijden wilt doen met gewichtsklassen dan moet je natuurlijk wel fit en afgetraind zijn, want anders is er geen beginnen aan! Ondanks het feit dat ik meer spieren opbouwde moesten er dus behoorlijk wat kilootjes vanaf. En dat is dus precies waar ik het hier over wil hebben. Want veel mensen beweren dat ze een wonderkuur hebben gevonden, of dat bepaalde speciale producten hiervoor goed werken, maar daar ben ik het dus totaal niet mee eens. Naar mijn ervaring kan je het namelijk heel makkelijk zelf doen en daar heb je absoluut geen slimfast of wat dan ook voor nodig! Mijn bewijs? In negen maanden ben ik van 82 naar 67 kg gegaan, terwijl ik behoorlijk wat spiermassa erbij heb heb gekregen! Dit waren de simpele regels die ik heb gevolgd in die negen maanden: Absoluut geen snoep of frisdrank, zelfs niet op een 'cheat day' en dat betekent dus simpelweg geen suikerproducten. Brood en pasta zoveel mogelijk ontwijken, al moet je natuurlijk wel iets te verbranden hebben voordat je gaat sporten. Veel meer verse groenten eten dan voorheen. Wanneer je behoefte hebt aan vet, ga dan voor natuurlijke of dierlijke vetten, zoals avocado of vlees. Ik hoef jou niet te vertellen dat verzadigde vetten zoals die in een gefrituurde hap of een zak chips niet goed voor je zijn. Eet niet meer dan je nodig hebt. Lekker eten is fantastisch, maar het werkt alleen maar averechts om je vol te proppen, want dan voel je je naderhand ook niet lekker bij. Veel water drinken. Draag indien mogelijk altijd een fles water bij je. Het schijnt zelfs zo te zijn dat je soms een hongergevoel krijgt terwijl je eigenlijk gewoon dorst hebt en daar werkt een flinke slok water dus ook heel goed tegen. Toen ik deze regels nauwkeurig volgde toen vlogen de kilo's eraf. Het enige nadeel is dat je best wel streng voor jezelf moet zijn en dat je regelmatig lekkere traktaties moet afwijzen. Wat denken jullie van deze methode? Heb je nog steeds liever een wondermiddel of klinkt dit toch best wel logisch?
 12. Dhr_Roos

  Nagels

  Hallo Caro! Dat is apart inderdaad, het lijkt er op het eerste gezicht uit alsof de nagel op sommige punten los is geraakt van het nagelbed. Voor zo ver ik weet (uit eigen ervaring) zijn daar twee standaard oorzaken voor: 1. Je stoot je vinger of je teen, waardoor het onder je teen gaat bloeden. Hierdoor wordt de nagel natuurlijk naar boven gedrukt en daardoor komt hij vanzelf los te zitten. Het verschil met de foto die jij stuurt is alleen dat je dan het donkerrood van het bloed door de nagel heen ziet, dus geen wit. 2. Je maakt je nagels netjes schoon en dit doe je met een scherp object. Bijvoorbeeld met het uiteinde van een nagelvijl of iets in die trend. Je duwt daarbij alleen iets te ver door, wat betekent dat je de nagel een klein beetje verder losmaakt van het nagelbed. Gezien de ronde vormen van het wit onder je nagels zou ik zelf gokken dat jij last hebt van het tweede punt dat ik hier nu net omschrijf. Is het mogelijk dat je enigszins hardhandig onder je nagels zit te graven wanneer je ze schoonmaakt?
 13. Om een lang verhaal kort te maken zie ik het probleem eigenlijk niet met je gewoonte om af en toe een gokje te wagen bij een casino of bij een gokhal. Je hebt alles goed onder controle, je zit niet financieel in de problemen, je houdt je schijnbaar aan je limieten en je zit voor de rest niemand in de weg. Als ik de richtlijnen van andere officiële websites volg dan voldoe je dus niet aan de criteria en daarmee zou je je dus geen zorgen hoeven te maken. Daar moet natuurlijk wel bij gezegd worden dat ik geen professionele dienstverlener ben op dit gebied en ik ken je niet goed genoeg om een goed en volledig antwoord te geven op je vraag. Dus nogmaals: Naar wat ik tot nu toe van je heb gehoord denk ik dat je je nergens zorgen om hoeft te maken. Wel is het belangrijk dat je eerlijk tegen jezelf blijft en dat je serieus luistert naar wat andere mensen te zeggen hebben. Het kan zijn dat je moeder andere problemen heeft, maar dat kan jij denk ik beter beoordelen dan ik. Het is wel goed dat je hier even navraag over hebt gedaan, want gokverslaving kan een serieus probleem zijn. Als je je zorgen blijft maken dan is het geen slecht idee om alsnog even contact op te nemen met een officiële instantie zoals bijvoorbeeld de AGOG of Jellinek. En misschien dat er ook nog andere mensen op dit forum zijn die hier een mening over hebben?
 14. Hoi Daniel, welkom! Het klinkt alsof je inmiddels behoorlijk wat ervaring hebt met gokken. Nu kan ik daar waarschijnlijk niet aan tippen, maar ik vind het ook wel leuk om op zijn tijd een gokje te wagen en ik kan dus in ieder geval een beetje meepraten over dit fenomeen. Allereerst zou ik willen zeggen dat je wel degelijk op het juiste forum zit. Gokverslaving is een serieuze verslaving en het is dus zonder meer een medisch onderwerp. Maar de vraag is dus of je daadwerkelijk verslaafd bent of niet... En of dit überhaupt mogelijk is in jouw geval. Als ik het goed begrijp vind je het dus leuk om bij casino's te spelen op slots en videoslots en dat doe je geregeld. Je hebt het geld ervoor en je verliest nooit meer dan wat je eventueel zou mogen missen. Wat mij betreft klinkt dat alsof je je gokgewoonte behoorlijk goed in de hand hebt. En voor zo ver ik weet is de meest belangrijke eigenschap van een gokverslaafde dat diegene zichzelf niet goed onder controle kan houden wanneer het aankomt op het spel. Als je verslaafd bent dan blijf je doorspelen, ook wanneer dit absoluut niet goed voor je is, en daardoor kan het op verschillende manieren een serieus probleem worden. Zo kan het gokken negatieve effecten hebben op je financiële situatie en tegelijkertijd ook op je omgeving. Je geeft dus aan dat het financieel allemaal geen probleem is, maar je moeder is er niet blij mee. Het kan dus zijn dat zij meer weet dan wat jij nu zegt. Er zijn verschillende officiële instanties die zich bezighouden met gokverslaving, zoals bijvoorbeeld AGOG en Jellinek. Ik heb daar wat informatie voor je opgezocht en nu ben ik benieuwd naar hoe je de volgende vragen beantwoordt: Denk je constant aan gokken, ook wanneer je er niet mee bezig bent? Word je boos wanneer mensen kritiek leveren op je gewoonte? Verlies je je besef van tijd wanneer je gaat spelen? Wil je persé doorspelen wanneer je verliest om geld terug te winnen? Lieg je tegen andere mensen over je gewoonte? Als je de bovenstaande vragen eerlijk beantwoordt dan kan ik je denk ik een beter antwoord geven :).
 15. @daniel123 ik zie je punt, maar ik ben het niet met je eens. Natuurlijk zijn er mensen die onmogelijk dik lijken te worden, ongeacht wat ze naar binnen werken en ongeacht hoe goed ze voor hun lichaam zorgen. Maar hoe denk je dat zij er over twintig jaar uit komen te zien? Naar mijn ervaring krijgen zulk soort mensen na jaren van verwaarlozing juist extra problemen met hun gezondheid. Zo gaan ze wanneer ze eenmaal echt volwassen zijn opeens een flinke bierbuik groeien en daar komen natuurlijk ook allerlei problemen bij kijken... Zoals bijvoorbeeld cholesterol! Dus zelfs wanneer je niet zo snel dik wordt dan is het geen verkeerd idee om in ieder geval een beetje gezond te leven. Op die manier werkt je lichaam gewoon beter en daarnaast zal je op een latere leeftijd waarschijnlijk ook minder klachten krijgen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.