Spring naar bijdragen

Zonnetje

Members
 • Aantal bijdragen

  10
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutral

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hoi Nooirtje, Bedankt voor je antwoord. Ik ga dat een keer proberen! Om ijs op die rare plekjes te houden. Nu hoop ik niet dat ik ooit nog moet kotsen (wat waarschijnlijk niet gaat lukken!) Ga mijn best doen!
 2. Hey Rotterdammert! Ik heb laatst nog mijn teen gebroken, tenminste dat denk ik want hij was super blauw tot zwart aan toe gekleurd. Niet te doen joh! Ik ben er eerlijk gezegd niet mee naar de dokter gegaan omdat ik al eens eerder een gebroken teen heb gehad, jaren geleden. Toen zei de dokter dat er weinig aan gedaan kon worden. Rust en hoog houden zou het helpen te genezen, dus dat heb ik ook gedaan en inderdaad dat heeft goed geholpen. Ik was een beetje dronken de laatste keer toen ik mijn kleine teen had gebroken dus ik had het eerst niet door maar de dag erna zag ik dat mijn teen helemaal verkleurd was en ik had er toch wel wat moeite mee om er op te staan. Toch grappig want de avond ervoor stond ik nog mooi te dansen en te sjansen op dat teentje, wat alcohol ook allemaal niet kan doen of verborgen kan houden! Nou goed, wat ik dus als tip wil meegeven is dat je vooral veel rust moet nemen. Je teentje dan. Misschien belast je hem wel te vaak? Daar krijg je natuurlijk geen rust mee. Gezien je nog veel last hebt, is het wel goed om er even extra naar te laten kijken natuurlijk. Succes! p.s uitkijken met alcoholische drankjes dat zorgt voor meer belasting aan je teen haha!
 3. We drinken allemaal wel eens teveel alcohol om vervolgens stomdronken te worden en dan is het te laat. Want dan is het een keer kotsen geblazen of zelfs meerdere keren, zo erg dat je het gevoel hebt dat je longen of andere organen er bijna uitkomen. Nou ik kan vertellen, ik heb dit een aantal keer meegemaakt en het is zeker geen pretje. Ja, logisch! Zodra ik dus klaar ben met het hangen boven de pot dan kijk ik altijd in de spiegel, om te zien hoe erg ik er aan toe ben. Vaak zie ik dan kleine rode stipjes naast en/of onder mijn ogen en soms ook er boven. Dit zou vast veroorzaakt kunnen worden door de druk van het persen om al die gore zooi uit mijn maag te krijgen, dit gebeurd vast onbewust helaas. Heeft iemand hier ook ervaring mee? Ik loop soms dagen lang met die gekke rode vlekjes/stipjes. Misschien is er een middeltje zoals een zalfje ofzo, zodat het eventueel sneller verdwijnt. Tips en/of advies is welkom!
 4. Ik heb vaak erg last van een scherpe pijn in mijn rug. Alsof er continue iemand aan het knijpen is of een ijsblok tegen mijn rug houdt. De pijn zit voornamelijk in mijn onderrug en de pijn gaat ook wel eens naar de billen. Helaas heb ik ook wel eens spit. Deze pijn is bijna niet te omschrijven, het is een soort van verkramping in de lage rug. Soms schieten de tranen in m'n ogen van de pijn. Wanneer iemand een kick geeft in de knieholtes, dan schieten je knieën (benen) uit een impuls naar voren en dat is niet altijd een fijn gevoel, dit effect kan ik een beetje vergelijken wanneer ik spit in mijn rug heb. Wanneer dit gebeurt, smeer ik er een zalfje op zoals tijgerbalsem. Zodra het kan neem ik een warme douche en daarna leg ik een lekkere warme waterkruik op mijn rug. Verder is het vaak rusten en niet teveel bewegen maar ik heb meer dingen te doen dus ik wil niet dagen lang zitten of liggen vanwege mijn rug. Heeft er iemand ervaring met spit in de onderrug? Heb je dan ook tips voor me? Ik ben er helemaal voor in om het te kunnen verbeteren.
 5. Ik liep ook jarenlang met een liesbreuk rond. Ik had ook last van een bult zoals jij rondom mijn liesstreek, wat erg irritant kon zijn. Toen ik wat ouder werd, besloot ik het te laten behandelen. De dokter vertelde mij dat een liesbreuk één van de meest uitgevoerde ingreep is. Daarom had ik gelijk zoiets van; laten we ervoor gaan! Ik koos voor een snede, wat overigens een kleine snede is geworden en goed kan verbergen. De chirurgen hebben een klein synthetisch netje geplaatst. De artsen gaven mij twee opties: een ruggenprik of onder algehele narcose. Ik ben onder algehele narcose gegaan omdat ik zelf nog nooit een ruggenprik heb gehad maar ik ben wel al eens eerder onder gehele narcose geweest dus de keuze was wat makkelijker voor mij. Het is al wel een paar jaar geleden maar ik kan me herinneren dat de operatie niet heel lang heeft geduurd. Ik schat dat het een klein uurtje heeft geduurd. Toen ik eenmaal wakker werd in de uitslaapkamer, voelde ik me nog een beetje slaperig van de narcose. Het was een dagopname dus zodra ik geplast had en het ziekenhuis voedsel binnen hield, mocht ik naar huis. Nou, alles was prima dus ik ging weer lekker naar huis. Ik had wel veel pijn en had nooit gedacht dat het zo een pijn zou doen. Na een week kon ik wat sneller lopen. Nu is het natuurlijk bij iedereen totaal anders, iedereen hersteld op zijn of haar manier. Ik ben een taaie maar ik vond het best gevoelig. Een paar maanden later was ik opgelucht en dankbaar voor de ingreep. Nu is het langer dan vijf jaar geleden en ik heb er soms nog wel eens last van. Het gevoel van voorheen, een beetje trekkerig gevoel alsof er weer veel spanning staat rondom de liesstreek. Dit is overigens een stuk minder als ik gesport heb. Ben jij er inmiddels al over uit wat je keuze gaat zijn? Ik hoop dat je wat aan mijn commentaar hebt. Als me nog iets te binnen schiet waar je wellicht wat aan kan hebben, dan zal ik het zeker aan je laten weten!
 6. Zonnetje

  Haaruitval

  Wat ik me afvraag is, hoe hij eronder is? Ik kom misschien wel erg nuchter over maar diep van binnen vind ik het ergens toch wel eng en spannend wat me te wachten staat. Welke behandeling hebben ze uitgevoerd bij je kennis? Ik heb gisteren een afspraak gemaakt bij de huisarts. Momenteel is de kale spot best wel glad, alsof ik daar nooit haar heb gehad. Ik hoop dat ik gewoon wat verkeerd gegeten heb of het is wellicht een bijwerking van een allergische reactie, in de hoop dat mijn stuk haar gewoon weer aangroeit. We zullen zien.
 7. Zonnetje

  Haaruitval

  Bedankt Noah voor je reactie. Ja zeker, ik zou het juist heel fijn vinden om te horen over jouw ervaring met je kennis. Ik vind het vaak erg handig om verhalen van andere te horen voordat ik zelf conclusies ga trekken of research ga doen. Alvast bedankt. Ik zie graag je nieuwe reactie tegemoet.
 8. Zonnetje

  Haaruitval

  Een paar weken geleden stond ik in de badkamer mijn haar te borstelen. Tot mijn grote verbazing had ik ineens een pluk haar vast in mijn hand, niet zomaar een pluk wat normaliter in je borstel of kam blijft hangen maar dit was abnormaal veel. Direct keek ik in de spiegel of ik kon zien waar het vandaan kwam. Ik zag een kleine spot met minder haar. Dat stukje haar zal wel weer terugkomen, dat was mijn eerste gedachte. Ik ging vervolgens gewoon naar mijn werk met totaal geen zorgen om dat pluk haar. Ongeacht dat het ging om nogal wat haar maar ik kon niet bedenken dat het erger zou worden. De dag erna wanneer ik weer aan het borstelen ben, viel mijn mond wagen wijd open voor een paar seconden. Ik schrok me rot. Dit kan niet goed zijn. Ik zie een spot met minder haren van ongeveer een 2 euro munt zo groot. Ik draaide een paar keer mijn ogen van links naar rechts om te bedenken wat er aan de hand kan zijn. Zo hard trok ik toch niet aan mijn haar? Ik twijfel plotseling wat ik fout heb gedaan. Ik begon ook nog te kijken naar mijn borstel, want wie weet is dat ding wel kapot. Nee met mijn borstel was niks aan de hand, het zag er normaal uit. Een paar dagen later is de plek volledig kaal en toen bleek dat ik naast mijn kruin nog een plek achter in mijn nek had. Wat er allemaal door mijn hoofd ging dat ging heel snel. Ik zal toch geen haaruitval krijgen? Op deze leeftijd! Dat kan ik niet geloven. Ik heb een bos vol met donker bruin haar. Eerlijk gezegd ben ik best wel ijdel en blij met wat ik heb. Het enige wat er in me op kon komen was dat het wel weer zal aangroeien. Misschien heb ik wat gegeten waar ik niet tegen kan en nu reageert mijn lichaam er extreem gek op. Ik laat het even bezinken en probeer mezelf kalm te houden. Ik ben altijd wel iemand die in eerste instantie schrikt maar ik trek altijd weer snel mijn wenkbrauwen en schouders op door mijn positieve instelling. Ik denk dan: er zijn heus wel ergere dingen in het leven. Een paar dagen later, kijk ik in de spiegel om de kale plekken te bekijken. Ik vind het toch gek. Hoe kan ik nou ineens een kaal plek op mijn hoofd hebben? Natuurlijk zit het me niet helemaal lekker en ik ga op onderzoek uit op het internet. Ik lees hier en daar wat intense verhalen. Ik lees iets over alopecia. Het hoeft absoluut niet zo te zijn maar het zou daar wel eens mee te maken kunnen hebben. Ik hoop het natuurlijk niet maar ik ben nog niet langs een dokter geweest. Daar ga ik maar eerst eens een afspraak bij maken. Ik ben toch benieuwd of iemand ervaring heeft met een plotselinge haaruitval? Wellicht is er iemand bekend met alopecia? Alle tips en/of informatie is van harte welkom.
 9. Dag Amber, Vriendelijk dank voor je reactie. Dat waardeer ik zeker. Ik ga de oefeningen zeker proberen! Hopelijk heb ik er ook baat bij. Nu vraag je of ik ook op andere plekken van mijn lichaam last heb, nou allicht. Mijn linker heup begint ook stroef te worden. En echt waar, ik ben nog geen 50 hoor. Ik geef wel eerlijk toe dat ik de laatste tijd veel te weinig aan beweging en sport heb gedaan. Ik zit graag achter mijn computer, op kantoor en thuis. Om te beginnen heb ik een afspraak bij de huisarts gemaakt. Zodat het eindelijk eens gediagnostiseerd wordt. Zeg Amber, heeft jouw moeder alleen last van artrose bij haar polsen of ook aan andere delen van haar gewrichten?
 10. Sinds een paar maanden heb ik last van mijn ellebogen en polsen. Het voelt soms alsof er iemand hard in knijpt. Dit gevoel ontstaat wanneer ik iets zwaars heb getild of te lang achter de p.c en/of laptop heb gezeten. Ik vind dit erg vervelend gezien het gevoel van pijnlijk tot zeer pijnlijk kan doen. Zelf werk ik op kantoor maar na een paar uur werken, heb ik moeite om mijn concentratie te behouden. Met pijn en moeite lukt het om de 7 uur te behalen omdat ik niet wil opgeven maar zodra ik aan deze uren ben gekomen, dan kan ik met geen mogelijkheid verder gaan. Dit is best verdrietig en vervelend omdat ik altijd lange kantooruren heb gemaakt, vanwege een drukke en leuke baan (want soms moet je er wat voor over hebben). Deze uren moet ik nu inleveren voornamelijk door een paar gewrichten die helaas niet willen meewerken. Ik heb hier en daar wat research gedaan en ik heb het gevoel dat het te maken kan hebben met artrose, gezien de symptomen die ik heb best wel overeenkomen. Eerlijk gezegd hoop ik niet dat dit het geval is en ik wil dan ook een onderzoek doen. Voordat ik dit ga laten doen zou ik graag willen weten of iemand ook vaak last heeft van zijn/haar botten en/of gewrichten. Heb je misschien ervaring met artrose of ken je iemand die deze aandoening heeft? Ik hoor hier graag een mening over.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.