Spring naar bijdragen
Bart_M

Besmet door bacterie/virus rat?

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal

Na het opruimen van een dode rat die in een verluchtingsbuis zat, wilde ik het verluchtingsrooster terug toe doen. Voor ik het plastieken deksel er terug opzette deed ik eerst het ijzerdraad gaas, dat de rat had proberen losmaken, terug goed tegen het deksel. Hierbij heeft er een stukje ijzerdraad door de handschoen in mijn vinger geprikt. Ik zie ook iets zitten in mijn vinger. (Ik heb het er tot nu toe nog niet uitgekregen)

Nu maak ik mij een beetje zorgen over eventuele besmetting. Waarschijnlijk heeft dit ijzerdraad in de mond van de rat gezeten (en is het besmet?). Kan ik eventueel besmet zijn met een bacterie of virus? Ik heb al de huisarts gebeld, en die zei dat de kans op besmetting klein is maar dat ik het wel in de gaten moest houden.

 

Wat denken jullie?
 

Alvast bedankt!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi Bart welkom op Doktersnel!

De kans op besmetting lijkt me inderdaad heel erg klein, ik zou me hier niet te druk om maken.

Ik zou wel het kleine splintertje uit je vinger proberen te halen met een naald & pincet (eerst goed ontsmetten natuurlijk).

Zoals de huisarts zegt, hou het even in de gaten :)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je kunt een opmerking achterlaten als je bent aangemeldNu aanmelden

 • Forumstatistieken

  • Aantal discussies
   137
  • Aantal berichten
   375
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.