Spring naar bijdragen
Amber

Iemand ervaring met een allergietest?

Aanbevolen berichten

Ik zou wel eens een allergietest willen doen om te ontdekken of ik eventueel een allergie heb. Vaak heb ik een kriebel in mijn neus of mijn keel begint te jeuken. Ook heb ik wel eens vreselijk kramp in mijn buik, ik denk dat dit te maken heeft met mijn darmen. Dit ontstaat voornamelijk nadat ik knoflook heb gegeten. Ik heb toch het idee dat mijn problemen zijn toegenomen en daarom zou ik graag willen weten of iemand ervaring heeft met een allergietest? Word dit meestal bij een huisarts zelf gedaan of is het noodzakelijk om hiervoor naar het ziekenhuis te gaan? Gebruik je ook een bepaald medicijn om het tegen te gaan? Ik heb zelf namelijk een issue om medicatie te gebruiken maar als het zou worden aangeraden dan zal ik het zeker overwegen om het te proberen. 

bewerkt door Amber

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

De meeste allergietesten kan je gewoon bij de huisarts laten doen. Het is natuurlijk wel een goed idee om eerst een afspraak te maken met de huisarts om te zien of hij zo'n test in jouw geval überhaupt zou aanraden, maar in veel gevallen kunnen deze onderzoeken gewoon ter plekke worden gedaan. Afhankelijk van de resultaten zou je daarna wel kunnen worden doorverwezen naar een specialist.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Toevallig heb ik zojuist een dokter gebeld voor een bloedtest (mankeer niks maar gewoon als check). Tegelijkertijd heb ik gevraagd of het mogelijk was om een allergietest te doen.

Mijn dokter gaf aan dat de allergietest erg duur is en niet heel precies (dus dat je er weinig aan hebt). Ze zal me tijdens het bloedprikken precies uitleggen wat de mogelijkheden zijn en ik zal je hiervan op de hoogte houden Amber! Zal echter wel een maandje duren voor ik bloed ga prikken.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je kunt een opmerking achterlaten als je bent aangemeldNu aanmelden

 • Forumstatistieken

  • Aantal discussies
   137
  • Aantal berichten
   375
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.