Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,

Wij doen een onderzoek naar het gebruik van placebo’s ter vermindering van stress en daarbij ter verbetering van het concentratievermogen. We hebben een aantal vragen over dit gebruik. Misschien zijn er enkelen die op deze vragen kunnen antwoorden of op een deel ervan.

-       Heeft u ervaring met het gebruiken van placebo’s en hoe was deze ervaring? Ervoer u direct minder stress of duurde dit een tijdje?

-       Indien u zowel placebo’s als reguliere medicijnen heeft gebruikt, ervaart u verschil tussen beiden?

-       Was het verminderen van de stress en het verbeteren van de concentratie van voldoende mate en kon u weer naar behoefte functioneren?

-       Op welk moment besloot u over te gaan tot placebo’s in plaats van de regulieren medicijnen. Speelde uw arts hierbij een rol?

Alvast bedankt voor uw reactie.

Met vriendelijke groeten,

Akkie Bouwmeester en Celeste Tellegen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je kunt een opmerking achterlaten als je bent aangemeldNu aanmelden

 • Forumstatistieken

  • Aantal discussies
   137
  • Aantal berichten
   375
 • Vergelijkbare bijdragen

  • Door Amber
   Ik ben momenteel in behandeling van elke 4 weken. Ik moet dan naar het ziekenhuis om daar een injectie geïnjecteerd te krijgen. Nu moet ik dus deze injectie (medicatie) zelf elke maand ophalen bij de apotheek met een voorschrift van een dokter. Dat vind ik allemaal helemaal niet erg maar wat ik soms wel vervelend vind is dat wanneer je denkt iets te weten over een product van een merk, dan krijg je een medicatie van een ander merk mee. Ik kan dat wel eens vervelend vinden, ten eerste omdat het niet om een tandpasta gaat ofzo maar toch iets wat mijn lichaam moet helpen te verbeteren tegen een ziekte. De apotheker overtuigd je dan dat het om hetzelfde medicijn gaat maar een ander merk. 
   Ik kan me niet voorstellen dat het anders zou zijn maar toch ga je ergens twijfelen ook omdat een dokter een bepaald merk genoemd heeft, wat volgens haar goed is. Misschien wel beter zelfs of misschien niet. Prima, je gaat er vanuit dat het allemaal wel goed zal zijn en hopen dat het inderdaad hetzelfde effect zal heeft.

   Natuurlijk is het zo dat het belangrijk is dat dezelfde ingrediënten zijn gebruikt maar toch voel ik me niet 100% ontspannen bij deze gedachte. 
   Ben ik misschien een beetje paranoia met dit? Wat denken jullie?  
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.