Spring naar bijdragen
Noah

Geïrriteerd tandvlees

Aanbevolen berichten

Ik heb regelmatig last van geïrriteerd tandvlees. Het is vaak rood en gevoelig boven mijn tanden en wanneer ik iets eet wat een beetje hard is zoals een appel of zelfs bij een banaan, dan kan het wel eens gaan bloeden. Het bloeden komt ook wel eens voor bij het tandenpoetsen. Ik ben bang dat het misschien een beetje ontstoken is. Nu heb ik een angst voor de tandarts dus ik probeer het zelf eerst even op te lossen als het kan.

Heeft iemand hier ook ervaring mee? 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hi Noah,

Het is inderdaad erg vervelend om geïrriteerd tandvlees te hebben. Ik heb er zelf ook ervaring mee. Soms ging het bloeden bij het eten van bepaalde voedsel. De tandarts heeft me geadviseerd om veel tandenstokers te gebruiken, die houten stokers. Niet om in je stukje kaas te steken maar die puur voor het gebit zijn. Ze zijn vaak half rond en te vinden in verschillende diktes van diverse merken. 

Zo 'masseer' je in feiten je tandvlees en ook hou je zo je tanden beter schoon. Daarnaast is flosdraad ook goed en makkelijk te gebruiken om het vuil tussen tanden die wat meer ruimte bevatten, beter te reinigen. Flosdraad wordt ook wel eens tandzijde genoemd en is verkrijgbaar in zijden of nylon.

Ik heb zelf gezien dat het erg veel verschil maakt door het gebruik van de tandenstokers en dat ik veel minder last heb van geïrriteerd tandvlees. Ik heb veel ruimte tussen mijn tanden dus ik moet het echt dagelijks bijhouden. Zo blijft mijn tandvlees gezond en schoon.

Het is erg belangrijk om het tandvlees gezond te houden, om verdere problemen van de gezondheid te voorkomen. 

Ik kan me voorstellen dat het niet altijd een pretje is om naar de tandarts te gaan en al helemaal als je een angst hebt maar het is echt van belang om een consult bij te houden. Ik ben zelf altijd erg blij als ik bij de tandarts ben geweest. Alles voelt schoon en ik heb het idee dat ik net wat meer lach. :D

Tegenwoordig hebben de tandartsen goed apparatuur en hele goede verdovingen. Natuurlijk kan je ook eens kijken bij een speciale tandarts die gespecialiseerd is voor patiënten met een angst. Er bestaat zelfs een Narcose tandarts.

Succes!

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je kunt een opmerking achterlaten als je bent aangemeldNu aanmelden

 • Forumstatistieken

  • Aantal discussies
   137
  • Aantal berichten
   375
 • Vergelijkbare bijdragen

  • Door Noah
   Heeft er iemand ervaring met aften? Een vriendin van mij en ikzelf hebben er regelmatig last van. Het is best een pijn en vervelend gevoel.

   Soms heb ik het op de binnenkant van mijn wangen en soms op mijn tandvlees en ook wel eens op mijn lippen.

   Ik kan er af en toe zoveel last van hebben dat ik dan niet eens normaal kan eten.
   Zie foto:

    
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.