Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Eén op de drie vrouwen heeft te maken met ernstige menstruatieproblemen. Het blijkt dat er nog steeds een taboe rust op menstruatie, veel vrouwen lopen vaak veel te lang rond met pijnlijke klachten. 


Endometriose is een ziekte waarbij het bloed en de weefsel (dat lijkt op baarmoederslijmvlies), buiten de baarmoederholte vrijkomt. Dit weefsel hoort normaliter in de baarmoeder te blijven maar door een afwijking komt het weefsel en bloed ook op het buikvlies en andere organen in de onderbuik terecht. Doordat het weefsel groeit, kan het ook uitlopen tot een chronische ontsteking. Deze ontsteking kan voor nog meer problemen zorgen, zoals vergroeiingen en verklevingen van de eileiders en de eierstokken. Helaas is er nog geen duidelijk oorzaak gevonden hoe dit wordt veroorzaakt.

Vrouwen die veel tot ondraaglijke klachten hebben bij de menstruatie zouden niet te lang moeten blijven lopen met deze klachten. Vaak nemen huisartsen deze klachten niet zo serieus als dat ze zouden moeten doen. 'Een menstruatie hoort bij het vrouw zijn dus moeten vrouwen daar maar mee leren leven'. Dat is natuurlijk niet helemaal waar want als het erop neer komt dan mogen we best even klagen. Gelukkig wordt deze aandoening nu steeds meer serieuzer genomen, gezien er veel vrouwen onder lijden. 

De meest voorkomende symptomen van Endometriose zijn:

 • Menstruatiepijn
 • Heftig buik- en rugpijn
 • Darm- en blaasproblemen 
 • Pijnlijke geslachtsgemeenschap (zowel tijdens als na de gemeenschap)
 • Onvruchtbaarheid 

 

Dus mocht je veel pijn en/of problemen ondervinden bij de menstruatie, wacht niet te lang om naar de huisarts te gaan en overtuig hem/haar om een onderzoek te doen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je kunt een opmerking achterlaten als je bent aangemeldNu aanmelden

 • Forumstatistieken

  • Aantal discussies
   137
  • Aantal berichten
   375
 • Vergelijkbare bijdragen

  • Door Caro
   Heeft er iemand ervaring met een zogenaamde menstruatiecup? 
   Ik probeer er zelf een beetje achter te komen wat ik nou fijn vind om te gebruiken wanneer ik mijn menstruatie heb. Natuurlijk is maandverband en tampons het meestvoorkomende materiaal om te gebruiken denk ik maar soms twijfel ik wat eigenlijk ook beter voor het lichaam zal zijn. Nu heb ik het één en ander gelezen over de menstruatiecup en het is ook nog eens biologisch. Ik ben hier toch nieuwsgierig naar maar het zou ook zeker handig zijn als er iemand hier al ervaring mee heeft misschien. Ik vind zelf tampons niet altijd even comfortabel en daarentegen maandverband niet altijd even praktisch dus wie weet is de menstruatiecup een ideale uitvinding!

   Dit is een voorbeeld:  • Door FlowerCarolina
   Ik ben een meisje van 18 jaar. Ik en 54,6 kg en 168cm lang. (Altijd al aan de lichte kant geweest) Ik maak me een beetje zorgen, en heb last van een aantal symptonen sommige die al langer spelen en een aantal die nu (erger) spelen. Sorry voor de vaagheid, maar ik ben zelf ook in de war.
   Het kunnen een aantal dingen zijn, maar misschien ook niks (al hoop ik dat het iets is zodat er iets tegen gedaan kan worden want anders is het niet echt een normale manjee van leven). Ik zat te denken aan combinatie endometriose en lage bloedsuiker. Maar ik dacht een paar maanden geleden door een steek in mijn onderbuik aan een parasiet, en ik lees nu ook iets over een schimmel die ook hormonale veranderingen kan maken.
   Ik heb wat gelezen over een lagebloedsuiker/druk (ik weet niet meer welke van de twee) in combinatie met endometriose.
   Mijn huisarts vermoed dat ik endometriosis heb, aangezien ik vaak last heb van zware menstruaties met misselijkheid dat aantalle keren resulteerde in overgeven.
   Ik heb al langer last van een aantal dingen:
   - Zwart zien heb ik altijd al gehad, maar word de laatste maanden erger.
   - Sinds 3 jaar geleden heb ik veel honger gehad dat nooit gevuld werd, en energie ging voor mijn gevoel snel op. (Nu heb ik juist geen hongergevoel, maar wel een lege maag)
   - Hongerkrampen, een soort van krampen maar geen menstruatiekrampen. Een stekend gevoel in darmen of maag onderbuik. Dan eet ik meestal heel veel ookal heb ik meestal totaal geen honger en moet ik tegen mijn wil in vullende dingen eten en drinken om het te stoppen. Soms word het eerst erger nadat ik heb gegeten en later pas beter.
    
   Laatste paar maanden:
   - Misselijkheid
   - Hoofdpijn
   - In et algemeen Zwakker voelen alsof ik snel ziek kan worden of makkelijk flauw kan vallen. (Misschien gewoon in mijn hoofd)
   De laatste paar dagen heb ik last van deze symptonen:
   - Heel snel zwart zien (dit heb ik altijd al domsdogehad gehad maar nu heel vaak)
   - Lichte misselijkheid en weinig eetlust
   - Slijm in keel/droge mond
   Misschien kan dit ook komen doordat ik eergisteren weer mijn slaapritme probeer te herstellen naar 21-7.
   - Ik werd wakker met Hoofdpijn
   - Zeer anxious. (Misschien daarom weinig eetlust?)
   - vaak weinig plassen 
   Morgen heb ik weer een afspraak bij de dokter en wordt er gekeken of er bloedonderzoek nodig is voor endometriosis. Als dit het niet is, wat zou het dan wel kunnen zijn? Of is het gewoon mijn slaapritme en maak ik mij zorgen om niks?
    
   Ik heb eventueel ook een dagboek die ik heb bijgehouden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.