Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Heeft er iemand ervaring met steken in de borst? Ik heb dit voornamelijk als ik mezelf inspan maar ook als ik stress heb. Het voelt als een soort kramp bij mijn linker borst. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hey vuurwerk,

Nee niet in het bijzonder. Soms voel ik het wanneer ik gewoon loop of zit. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Voor zo ver ik weet heeft dit vrijwel altijd te maken met je hart of met je maag.

Dit is misschien een beetje een extreme diagnose, maar steken in je borst kunnen een indicatie zijn van een hartaanval. Als je hier vaker last van hebt dan is het dus geen verkeerd idee om hier een behoorlijk medisch onderzoek naar te laten doen. Ik wil je natuurlijk niet onnodig in de stress laten schieten, maar 'better safe than sorry'!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je kunt een opmerking achterlaten als je bent aangemeldNu aanmelden

 • Forumstatistieken

  • Aantal discussies
   137
  • Aantal berichten
   375
 • Vergelijkbare bijdragen

  • Door Amber
   Het is als vrouw zijnde al zwaar genoeg. 
    
   Wij moeten dealen met veel hormonale issue's. Menstruaties, vaginale infecties (en dat niet eens door geslachtsgemeenschap of iets dergelijks in de seksuele trant, want dat denken veel mensen), onderzoeken bij de dokter waar je met de benen wijd moet gaan liggen. Soms niet één maar meerdere mensen die dan tegelijk in je doos gaan kijken. Ik heb wel eens een stuk of zes mensen om me heen gehad. Ja, terwijl ik met mijn benen open lag. Het ging om een dokter, een assistent en wat studenten. Ach ja, als je moet dan moet je. Het enige wat ik kon bedenken is dat het gratis is om deze kijkdoos te bekijken.

   Nou goed, ik was nog niet klaar met het benoemen van onze vrouwelijke kwaaltjes. Zwangerschap, menopauze, overgang en zeeën van emoties gedurende periodes van het vrouwenschap. 
    
   Ik denk dat borsten ook een groot issue kan zijn. Te groot of te klein, verschil in vormen en soms kunnen ze erg gevoelig zijn, niet op een positieve wijze maar een pijnlijke of irritante variatie. 
    
   Het is belangrijk dat de borsten regelmatig worden gecontroleerd, dit kan een vrouw prima bij haarzelf doen. Hier wat tips om het thuis te doen:
   - het beste om zelf een check te doen is na de menstruatie, gezien het klierweefsel dan het best te onderzoeken is. Het voelt dan minder gevoelig en minder knobbelig.
   - wanneer de overgang al is begonnen dan kan de check gedaan worden op elk moment wanneer dit gewenst is
   - deze zelfonderzoek kan onder het douchen of liggend gedaan worden

   Ik doe het zelf ook regelmatig en het is echt een aanrader want je kan er maar beter zo snel mogelijk bij zijn als je een klein buitje voelt. Al het zekere voor het onzekere. 

   Om het nauwkeurig te laten controleren is het van belang om dit te laten doen door een arts of specialist. In Nederland zijn vrouwen verplicht om het om de zoveel tijd te laten checken bij de bevolkingsonderzoek voor borstkanker.  Hier worden de borsten speciaal gecheckt door middel van een mammografie. Dit is vanaf een leeftijd van 50+ maar ik vraag me af waarom dit niet op een jongere leeftijd wordt uitgevoerd. Jongere vrouwen worden namelijk ook regelmatig gediagnosticeerd met borstkanker. 

   Hieronder heb ik een link toegevoegd over een artikel dat gaat over het verwijderen van een borsttumor zonder grote operatie. Ik vind zulke artikelen altijd wel interessant om te lezen.

   https://www.kwf.nl/onderzoek/welk-onderzoek-krijgt-geld/Pages/Onderzoeker-van-de-week-Ritse-Mann.aspx?

   Succes vrouwtjes en geef om je lichaam!
    
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.