Spring naar bijdragen
Vuurwerk

SMA medicijn belachelijk duur

Aanbevolen berichten

Zowel gisteren bij Pauw als vandaag in de dagbladen informatie over de impasse rondom het medicijn Spinraza. Dit is op het moment de enige werkende injectie tegen de spierziekte SMA.

1 injectie kost 80.000 euro en patiënten hebben ongeveer eens per 4 maanden een injectie nodig. Omdat het ministerie van Volksgezondheid geen prijsafspraak heeft kunnen maken met de fabrikant is dit medicijn voorlopig nog niet op de Nederlandse markt te verkrijgen. De fabrikant stelt dat er voorstellen zijn gedaan voor een tussenoplossing maar dat deze nog niet zijn geaccepteerd door het ministerie.

Waarom is het een impasse?

De maker van het medicijn Spinraza wil natuurlijk geld zien om de kosten terug te kunnen verdienen met natuurlijk een leuke winst. Aan de andere kant kan de overheid de fabrikant van Spinraza dwingen om het medicijn beschikbaar te stellen omdat het nodig is voor het volk. Hier moet dus een middenweg in gevonden worden.

Vindt jij dat de Nederlandse overheid de maker van het medicijn Spinraza moet verplichten om het medicijn nu beschikbaar te stellen? 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Een kleine update betreffende het SMA medicijn, de Nederlandse overheid heeft besloten dit medicijn niet af te nemen omdat ze te hoge prijzen vragen:

 • 500.000 EUR voor eerste jaar van behandeling
 • 250.000 EUR voor opvolgende jaren

Nederland gaat nu met België de onderhandelingen aan met de fabrikant van Spinraza.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je kunt een opmerking achterlaten als je bent aangemeldNu aanmelden

 • Forumstatistieken

  • Aantal discussies
   137
  • Aantal berichten
   375
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.