Spring naar bijdragen
PvRoessel

Dochter met anorexia

Aanbevolen berichten

Heeft iemand op dit forum ervaring met familieleden/vrienden/kinderen die anorexia hebben? Mijn man en ik maken ons zorgen om onze dochter die met de dag dunner lijkt te worden. Ze is zich bewust van het probleem, en heeft aangegeven hulp te willen gaan zoeken. Nu willen we haar natuurlijk op de best mogelijke manier ondersteunen, maar tegelijkertijd haar de vrijheid geven om hier zelf over heen te komen. Alle tips en advies zouden enorm helpen. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb ervaring met dit probleem. In het verleden heb ik een vriendin gehad met anorexia en daardoor heb ik een hoop geleerd over deze vervelende aandoening.

Mensen met anorexia zien zichzelf  op een compleet andere manier dan andere mensen ze zien, waardoor ze constant het idee houden dat ze dik en onaantrekkelijk zijn. Ongeacht hoeveel ribben ze te zien krijgen en hoe ver de heupbotten uitsteken, het is nooit goed genoeg, wat betekent dat ze er alles aan zullen doen om meer af te vallen. Wanneer andere mensen erop wijzen dat ze een probleem hebben dan wordt dat meestal genegeerd of weggewuifd en daarom is het best wel buitengewoon dat ze zelf aangeeft om er wat aan te willen gaan doen.

Je zegt dat ze bewust is van het probleem en dat ze aangeeft zelf hulp te willen zoeken... Weet je zeker dat het hier om anorexia gaat? Voldoet ze aan de omschrijvingen voor een van de verschillende vormen anorexia die bestaan? Bijvoorbeeld, gaat ze na iedere maaltijd opzettelijk overgeven, of gebruikt ze onnodig laxerende middelen?

De mogelijkheid bestaat natuurlijk ook dat ze last heeft van een andere lichamelijke aandoening die er voor zorgt dat ze gewicht verliest. Als ze wel normaal eet, maar toch afvalt, dan zou ik eerder een intern onderzoek laten doen door een specialist. Maar als ze opzettelijk niet eet dan moet daar natuurlijk ook wat aan gedaan worden. Hier zijn namelijk ook (gespecialiseerde) therapeuten voor waar je gebruik van kunt maken.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je kunt een opmerking achterlaten als je bent aangemeldNu aanmelden

 • Forumstatistieken

  • Aantal discussies
   137
  • Aantal berichten
   375
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.