Spring naar bijdragen
Noortje

Moeite om 's ochtends wakker te worden

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal! Ik weet dat mensen vaak moeite hebben om in slaap te vallen, maar bij mij is het juist omgedraaide wereld. Ik val meestal heel snel in slaap, maar heb erge moeite om 's ochtends wakker te worden. Of ik nu te weinig, te veel of "precies genoeg" slaap, lijkt niet uit te maken. Ik slaap vaak heel diep en droom eigenlijk iedere nacht. Ik moet iedere dag meerdere wekkers zetten om te voorkomen dat ik er niet doorheen slaap en te laat wakker wordt. 

Vrienden van me zijn "jaloers" omdat ze graag meer zouden willen slapen, maar het is voor mij soms best een probleem om zoveel moeite te hebben om op te staan. Online lees ik van alles en nog wat, maar het is lastig om te zeggen wat waar is en niet. Heeft iemand hier heel toevallig ervaring mee, of kennen jullie iemand die hier moeite mee heeft/heeft gehad? Alle tips / hulp / informatie wordt ontzettend op prijs gesteld!  

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik denk dat er best veel mensen zijn die moeite hebben om wakker te worden, ik word bijvoorbeeld ook heel moeilijk wakker in 99% van de gevallen (geen of wel slaap maakt niet uit). Maakt het uit of het al licht is buiten? Misschien als je natuurlijk wakker kunt worden door de juiste verlichting dat het helpt - in de zomer kun je dit ideaal testen door met de gordijnen open te slapen.

Een andere optie is een "slimme wekker", deze kun je op bijna elke moderne telefoon downloaden. Er zijn natuurlijk allerlei andere oplossingen te bedenken zoals een gezonde levensstijl.. Maar mocht echt niks helpen dan zou het kunnen dat je een slaapstoornis hebt. Snurk je bijvoorbeeld of heb je een vorm van apneu? 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Bedankt voor de suggesties Vuurwerk! Helaas lijkt het niet veel uit te maken of er nu natuurlijk daglicht naar binnen komt of niet. Zelfs als ik er wakker van wordt, val ik net zo makkelijk vervolgens weer in slaap. Ik heb nog nooit eerder van "slimme wekkers" gehoord maar het ziet er best interessant uit. Heb je hier zelf ook ervaring mee? Zover ik weet snurk ik niet (misschien heel af en toe) en heb ik ook geen vorm van apneu. Ik denk ook niet dat het aan m'n levensstijl ligt, ik eet vrij gezond, zorg ervoor dat ik iedere dag al m'n vitaminen/mineralen binnen krijg en sport regelmatig. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hallo allemaal,

 

Het is voor iedereen anders hoe veel slaap hij of zij nodig heeft. Mijn zus heeft hetzelfde 'probleem' als jij @Noortje,zij wordt met ontzettend veel moeite wakker. Keiharde muziek of geboor, toeters en bellen, tientallen verschillende tonen, noem het maar op. Als de wereld zou vergaan, dan zou zij er niks van merken vrees ik. Het is vreselijk niks helpt pas na 30 minuten ontwaakt ze een keer. Dit is natuurlijk voor haar totaal niet prettig maar voor andere ook niet. Echter, slaap ik totaal niet vast. Bij een deur die dicht of open gaat tot een scheet van de buurman, ik word super snel wakker. Het verschilt wel per keer hoe snel of langzaam ik in slaap val, dat vind ik ook niet super vervelend want meestal gebeurt dat wel snel. Als ik een film aan het kijken ben dan kan het al snel gaan. Het enige vervelende vind ik wel dat ik soms midden in de nacht wakker word. Om een uur of 4 of 5 en dan kan ik niet gelijk doorslapen. Hoe hard ik mijn best ook doe om te ontspannen, het gebeurt elke dag weer opnieuw. Ik hou natuurlijk niet bij hoelang het soms duurt maar misschien is dit wel goed om te doen. Ik denk dat het tussen 15 en wel 60 minuten kan zijn. Verder word ik vaak voor of direct zodra mijn wekker gaat wekker dus dat is prima. Behalve in het weekend natuurlijk haha dan wil en kan je wat uitslapen maar lukt helaas niet. Nou, wat ik dus zou willen is goed kunnen doorslapen tussen 6 en 8 uur. Ik kan me niet herinneringen wanneer ik voor het laatst zoveel uur heb kunnen slapen en al helemaal niet zonder een break er tussen. 

Sommige mensen raden mij aan om wat Marijuana te roken voor het slapen gaan maar ik ben er geen grote fan van dus het liefst vermijd ik dat.

Andere tips om goed door te slapen?  

bewerkt door Kim

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik slaap ook erg slecht. Of ik nou vroeg of laat naar bed ga, ik slaap nooit voor 1 uur 's nachts. Het is al jaren zo dus ik ben het ergens wel gewend geworden. Het is af en toe zo erg dat ik het wel eens 3 uur zie worden en dan gaat mijn wekker al over een uur of 5/6. Ondanks dat ik niet super veel energie heb gedurende dag, doe ik wel veel activiteiten. Ik heb een drukke baan en in de avond spreek ik vaak met vrienden af. Natuurlijk zou wat meer uurtjes slaap mij veel meer fit laten voelen en ook wat vrolijker maken. Door het tekort aan slaap voel ik mij vaak wel down in de zin dat ik soms nergens zin in heb of mij alleen voel. 

 

 

Wat mij helpt is een pretsigaretje roken voordat ik ga slapen. Dit is in mijn geval een sigaret met wat hasj gemixt. Het is volgens mij nooit bewezen dat het slecht is, het is alleen de tabac wat niet zo gezond is maar ja wat is tegenwoordig wel gezond?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je kunt een opmerking achterlaten als je bent aangemeldNu aanmelden

 • Forumstatistieken

  • Aantal discussies
   137
  • Aantal berichten
   375
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.