Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Ik ben een meisje van 18 jaar. Ik en 54,6 kg en 168cm lang. (Altijd al aan de lichte kant geweest) Ik maak me een beetje zorgen, en heb last van een aantal symptonen sommige die al langer spelen en een aantal die nu (erger) spelen. Sorry voor de vaagheid, maar ik ben zelf ook in de war.
Het kunnen een aantal dingen zijn, maar misschien ook niks (al hoop ik dat het iets is zodat er iets tegen gedaan kan worden want anders is het niet echt een normale manjee van leven). Ik zat te denken aan combinatie endometriose en lage bloedsuiker. Maar ik dacht een paar maanden geleden door een steek in mijn onderbuik aan een parasiet, en ik lees nu ook iets over een schimmel die ook hormonale veranderingen kan maken.

Ik heb wat gelezen over een lagebloedsuiker/druk (ik weet niet meer welke van de twee) in combinatie met endometriose.
Mijn huisarts vermoed dat ik endometriosis heb, aangezien ik vaak last heb van zware menstruaties met misselijkheid dat aantalle keren resulteerde in overgeven.

Ik heb al langer last van een aantal dingen:
- Zwart zien heb ik altijd al gehad, maar word de laatste maanden erger.
- Sinds 3 jaar geleden heb ik veel honger gehad dat nooit gevuld werd, en energie ging voor mijn gevoel snel op. (Nu heb ik juist geen hongergevoel, maar wel een lege maag)
- Hongerkrampen, een soort van krampen maar geen menstruatiekrampen. Een stekend gevoel in darmen of maag onderbuik. Dan eet ik meestal heel veel ookal heb ik meestal totaal geen honger en moet ik tegen mijn wil in vullende dingen eten en drinken om het te stoppen. Soms word het eerst erger nadat ik heb gegeten en later pas beter.
 

Laatste paar maanden:
- Misselijkheid
- Hoofdpijn
- In et algemeen Zwakker voelen alsof ik snel ziek kan worden of makkelijk flauw kan vallen. (Misschien gewoon in mijn hoofd)

De laatste paar dagen heb ik last van deze symptonen:
- Heel snel zwart zien (dit heb ik altijd al domsdogehad gehad maar nu heel vaak)
- Lichte misselijkheid en weinig eetlust
- Slijm in keel/droge mond
Misschien kan dit ook komen doordat ik eergisteren weer mijn slaapritme probeer te herstellen naar 21-7.
- Ik werd wakker met Hoofdpijn
- Zeer anxious. (Misschien daarom weinig eetlust?)

- vaak weinig plassen 

Morgen heb ik weer een afspraak bij de dokter en wordt er gekeken of er bloedonderzoek nodig is voor endometriosis. Als dit het niet is, wat zou het dan wel kunnen zijn? Of is het gewoon mijn slaapritme en maak ik mij zorgen om niks?

 

Ik heb eventueel ook een dagboek die ik heb bijgehouden.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi FlowerCarolina, welkom op het forum!

Goed dat je vandaag naar de dokter gaat - ik zou alle bovenstaande punten opsommen en dat de situatie niet te houden is. Hopelijk maakt hij er dan een urgent geval van.. hij kan sowieso beter bepalen of je zorgen terecht of voor niks zijn als dokter. ik heb zelf geen ervaring met de bovenstaande punten maar hopelijk kan iemand anders op dit forum wel meer zeggen.

Probeer in ieder geval niet teveel te googlen naar mogelijke problemen, daar worden problemen vaak overdreven wat de angsten niet ten goede komt. Deel vandaag in ieder geval alles met je dokter zodat hij direct de juiste antwoorden / doorverwijzingen kan geven :)

Succes vandaag!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi FlowerCarolina! 

Wat een nare symptomen allemaal zeg. Ik lees dit nu en vroeg me af of er enig nieuws is van de dokter? Heb je overigens al een bloedtest gedaan? Hier zou in ieder geval uit kunnen blijken of je belangrijke vitaminen / mineralen mist en of je schildklier goed werkt (ivm met eetlust, zwart zien, etc). 

 

Mvg, 
Susan

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hallo allemaal,

 

Vorig jaar was ik nog aan het onderzoeken op het internet voornamelijk wat Endometriose precies inhoud. De reden dat ik graag meer informatie wilde is omdat ik vaak klachten heb met mijn menstruatie. Mijn moeder had vroeger dezelfde klachten, waaronder extreme krampen over de gehele buik. Bij haar is de diagnose ook gesteld.

 

We hebben allemaal wel eens krampen in de maag of darmen. Ik denk dat iedereen dat als een groot ongemak ervaart. Bv. bij een buikgriep, hoe zwaar het is om met de krampen te dealen. 

 

Ik ervaar dit sinds een aantal jaar elke maand opnieuw. Absoluut geen pretje kan ik vertellen. Soms zo erg dat ik amper kan lopen en/of zelfs problemen ervaar met eten.

 

@FlowerCarolina, ben jij al naar een dokter of specialist geweest? Ik inmiddels wel en ik loop nu bij een specialist voor onderzoeken. Vorig jaar in oktober heb ik een vervelende ervaring gehad met mijn menstruatie, zo erg dat ik in het ziekenhuis heb gelegen. 

 

bewerkt door Amber

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

@Amber ik las je verhaal en ik heb het gevoel dat ik vrijwel hetzelfde ervaar af en toe met mijn menstruatie. Het zou wel ernstig zijn geweest in oktober, gezien je in het ziekenhuis was beland. Ik vind je verhaal zeker interessant maar het heeft me ook wel een beetje angstig gemaakt, hoe gaat het nu met je?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Na het gesprek bij de dokter was het advies om na een paar maanden terug te komen. Dit kwam omdat mijn menstruatie deze keer niet zo heftig was, meestal slaat de "heftige menstruatie" namelijk een of twee keer over. Ik zou dus over een paar maanden terugkomen en alles tot die tijd bijhouden. 

Ik had echter het gevoel dat ze me niet heel serieus nam, omdat ze bij elk klein ding die iedereen in de brugklas als het goed is gelerd zou hebben vroeg "volg je het nog?". Over het zwart zien zei ze dat dat komt doordat ik jong ben en dat normaal zou zijn. Het is nu echter zo erg niet meer. Het zou wel kunnen zijn dat ik minder mineralen binnen kreeg, maar de plotselinge timing en omslag vond ik wel een beetje raar. 

Mijn moeder heeft schildklierproblemen, ik heb geen idee of dit erfelijk is. Ik weet wel dat zij ook altijd al last heeft gehad van zware menstruaties.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hi @Caro,

 

Bedankt voor je berichtje.

 

Het klopt dat ik vorig jaar wat heftige daagjes heb meegemaakt. Ik moet mezelf corrigeren want het was in november, niet dat het wat uitmaakt of de situatie veranderd. Ik had zoveel krampen dat ik niet in staat was om te lopen of te eten, alles waar ik maar een beetje inspanning voor nodig had was teveel. Na bijna 3 dagen in bed en niet veel verandering besloot ik om naar een dokter te gaan. 

 

De dokter heeft me uiteindelijk naar het ziekenhuis verwezen omdat ze het blijkbaar niet vertrouwde. Na uren wachten werd er bloed afgenomen om te zien of ik eventueel een ontsteking ergens had, wat het geval was. Vervolgens moest ik aan het infuus voor wat pijnstillers. Na diverse doktoren te hebben gezien en steeds hetzelfde verhaal uitgelegd te hebben, moest ik een nachtje blijven voor meerdere onderzoeken. 

 

Ondanks dat ik een taaie ben, was het allemaal erg spannend. De dag erna was er besproken door de doktoren en chirurgen dat er een microscopisch operatie van belang was. Gezien ik ook erg pijn had op de plek van de blinde darm, moest ook dat onderzocht worden of het van belang was om deze te verwijderen. Ook was er een kleine cyste in mijn eierstok gevonden. Beiden zijn verwijderd. 

 

De artsen hebben mij gediagnosticeerd op Endometriose. Ik was er zelf een tijdje van bewust dat ik er bijna zeker van was dat ik deze ziekte heb, gezien mijn symptomen.

 

Na 4 nachten gespendeerd te hebben in het ziekenhuis mocht ik naar huis, alles wat netjes verlopen vind ik zelf. Ik was ook snel weer op de been, gelukkig. Nu wachten op vervolg onderzoek in februari betreft de Endometriose. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Zo dat is zeker heftig en je zou ook wel erg bang zijn geweest @Amber. Mijn laatste menstruatie was weer erg heftig. Ik ga snel een afspraak maken met een arts om te achterhalen wat er eventueel aan de hand zou kunnen zijn. Ik heb zoals jij zegt @Amber ook veel krampen bij mijn buik, dus meer rondom mijn darmen dan bij mijn baarmoeder eigenlijk. Ik hoor graag hoe de onderzoeken verlopen Amber.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Mijn vervolgafspraken zijn inmiddels geweest in het ziekenhuis. Ik moest afgelopen week 3 keer langskomen. Ik moest voornamelijk bij de afdeling gynaecologie langskomen, hier werd besproken over vervolg onderzoek en behandelingen wat betreft de Endometriose. De artsen hadden besloten om mij elke 4 weken, 6 maanden lang een injectie te geven (genaamd Zoladex). Deze injectie zou dus de hoeveelheid verminderen van de baarmoederslijmvlies op de Endometriose plekken.

Toen ik de injectie zag schrok ik wel even en de eerste keer is altijd spannend maar gelukkig viel het erg mee. Het is vrijwel een dikke naald met een implantatiestaafje. Omdat deze onder de huid moet worden aangebracht is het alleen mogelijk om dit door een arts of verpleegkundige te laten doen.

Ik ben blij dat de eerste keer erop zit en ik voel me best prima! Nog 5 te gaan en hopen dat het deugd doet.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik was nieuwsgierig dus ik ben even op het internet gaan kijken om wat informatie terug te vinden over de injectie. De injectie zelf ziet er best dik uit, dus ik snap dat je schrok toen je deze zag. Lijkt me toch heftig! Gelukkig viel het volgens jou mee @Amber. Merk je al verschil of zit daar nog te weinig tijd tussen? Ik kan me ook wel ergens voorstellen dat je er tegen op zit om de andere injecties toegediend te krijgen. Het zijn toch niet echt leuke bezigheden maar inderdaad wat moet, dat moet.
Ik ben inmiddels ook langs een arts gegaan en hij zei dat ik voorlopig geen zorgen moet maken. We hebben besproken om eventueel over te stappen naar een wat lichtere anticonceptiepil.

Ik ben er zelf nog niet helemaal over uit welke dat zal zijn. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hi!

Wat lief je berichtje @Caro. Je zou wel een beetje zorgen hebben door mijn verhaal maar gelukkig hoef jij je dus geen zorgen te maken om jezelf en hopelijk blijft dat ook zo. Gezien het nog maar 5 dagen is geleden dat ik die injectie heb gekregen, heb ik nog geen idee of het zijn werk doet. Ik heb geen last gehad van pijn of bijwerkingen maar dat kan nog komen natuurlijk na de volgende behandelingen, hopelijk niet. Wat ik toch interessant vind aan deze injectie is dat ze deze ook gebruiken voor mannen met prostaat kanker.

Ik zou je menstruatie alsnog goed in de gaten houden @Caro want vaak gaan we ervan uit dat artsen alles goed weten en de juiste adviezen geven maar dat hoeft absoluut niet altijd zo te zijn. Alle vrouwen hebben last qua pijn of andere vervelende kwaaltjes bij de menstruatie maar extreme pijn is altijd een teken van een waarschuwing vind ik. Dit  heb ik zelf ervaren met een arts. Uiteraard zijn sommige dingen niet met het blote oog te zien maar wel met een kijkoperatie of ander inwendig apparatuur.

Ik ben nu langer dan 2 jaar gestopt met anticonceptie om te zien hoe mijn lichaam zou reageren en wat voor resultaten hier zouden uitkomen. Ik ben er verder zelf geen grote fan van om een anticonceptie te gebruiken maar waar ik de meest positieve berichtje over heb gehoord is de NuvaRing. Dit is een vaginale ring. Je zou hier even onderzoek naar kunnen doen en dan wellicht kunnen proberen. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hey Amber,

 

Sorry voor mijn late reactie. Ik heb de meldingen nu aangezet! 

 

Ik ga de Nuvaring eens proberen. Bedankt voor je advies. Hoe gaat het nu @Amber? Ben je inmiddels alweer in het ziekenhuis geweest of niet (hoop ik)?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hi @Caro,

Ik ben inmiddels weer naar het ziekenhuis geweest voor een tweede injectie. Het was dit keer iets gevoeliger dan de eerste keer maar het valt echt reuze mee hoor. Het zijn de hormonen die het vaak wat zwaarder maken. Blij, droevig, gelukkig en dan weer met niks gelukkig. Ik ben blij dat ik altijd zelf goed open sta voor positiviteit en er altijd wat van probeer te maken. Natuurlijk is dat niet altijd mogelijk want een vrouwenlichaam is nou eenmaal niet altijd even makkelijk qua gevoelens en emoties. 

Heb er nog niet veel last van gehad van de Goserelin (de maandelijkse injectie). Qua bijwerkingen gaat het nog prima gelukkig. Wel moet ik nu waarschijnlijk in deze periode dat ik dit medicijn gebruik mijn menstruatie missen, wat natuurlijk niet zo erg is maar wel raar omdat ik in een kunstmatige Menopauze zit. Ik ga er maar vanuit dat het allemaal bedoeld is met betere resultaten, dat hoop ik echt.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je kunt een opmerking achterlaten als je bent aangemeldNu aanmelden

 • Forumstatistieken

  • Aantal discussies
   137
  • Aantal berichten
   375
 • Vergelijkbare bijdragen

  • Door Amber
   Eén op de drie vrouwen heeft te maken met ernstige menstruatieproblemen. Het blijkt dat er nog steeds een taboe rust op menstruatie, veel vrouwen lopen vaak veel te lang rond met pijnlijke klachten. 

   Endometriose is een ziekte waarbij het bloed en de weefsel (dat lijkt op baarmoederslijmvlies), buiten de baarmoederholte vrijkomt. Dit weefsel hoort normaliter in de baarmoeder te blijven maar door een afwijking komt het weefsel en bloed ook op het buikvlies en andere organen in de onderbuik terecht. Doordat het weefsel groeit, kan het ook uitlopen tot een chronische ontsteking. Deze ontsteking kan voor nog meer problemen zorgen, zoals vergroeiingen en verklevingen van de eileiders en de eierstokken. Helaas is er nog geen duidelijk oorzaak gevonden hoe dit wordt veroorzaakt.
   Vrouwen die veel tot ondraaglijke klachten hebben bij de menstruatie zouden niet te lang moeten blijven lopen met deze klachten. Vaak nemen huisartsen deze klachten niet zo serieus als dat ze zouden moeten doen. 'Een menstruatie hoort bij het vrouw zijn dus moeten vrouwen daar maar mee leren leven'. Dat is natuurlijk niet helemaal waar want als het erop neer komt dan mogen we best even klagen. Gelukkig wordt deze aandoening nu steeds meer serieuzer genomen, gezien er veel vrouwen onder lijden. 
   De meest voorkomende symptomen van Endometriose zijn:
   Menstruatiepijn Heftig buik- en rugpijn Darm- en blaasproblemen  Pijnlijke geslachtsgemeenschap (zowel tijdens als na de gemeenschap) Onvruchtbaarheid   
   Dus mocht je veel pijn en/of problemen ondervinden bij de menstruatie, wacht niet te lang om naar de huisarts te gaan en overtuig hem/haar om een onderzoek te doen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.