Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Heeft er iemand ervaring met COPD? Mijn opa heeft vorige week te horen gekregen dat hij dat heeft.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoi Tijn,


Ik had een oom die COPD in een ernstige vorm had. Hij rookte erg veel en begon steeds meer te hoesten. De dokter had hem al een paar keer gewaarschuwd om te stoppen met roken maar omdat hij zo verslaafd was vond hij het ontzettend moeilijk om te stoppen. Hij heeft het geprobeerd maar met weinig resultaat. Hij kreeg veel medicatie zoals Prednison. De Prednison sloeg niet optimaal aan en daarom werden de ontstekingen verergerd en werd zijn ademhaling ook steeds slechter. Op het gegeven moment kon hij zo slecht ademen dat hij ook niet goed meer kon lopen en helaas moest hij zich voortbewegen in een elektrische rolstoel. Na een paar jaar mocht het helaas geen baat meer hebben en kwam hij te overlijden op een leeftijd van 53 jaar oud.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Nee hoor ik ben altijd erg nuchter en waar ik geen invloed op heb ja daar kan ik niks aan veranderen toch? Bedankt voor je bericht! Erg gewaardeerd @Noah Mijn opa heeft nu ook een Prednison kuur en een puffer met medicatie voor zijn longen, dit helpt wel om hem wat meer lucht te geven. Binnenkort moet hij weer op controle komen in het ziekenhuis en dan gaan ze kijken of de kleine ontsteking is verdwenen of niet. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Even een update: met opa gaat het een stuk beter dit is waarschijnlijk omdat de ontsteking volledig is verdwenen. We zijn zelfs even op een korte vakantie geweest om even te relaxen en te genieten van de natuur. Het ging prima, rustig aan gedaan met lopen en hij had niet veel last met ademen. Ik heb het idee dat zijn batterij weer helemaal opgeladen is. Ik hoop echt dat het zo blijft want hij is toch al wel op leeftijd en de COPD is toch niet helemaal te vertrouwen omdat het niet geheel te genezen is. 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je kunt een opmerking achterlaten als je bent aangemeldNu aanmelden

 • Forumstatistieken

  • Aantal discussies
   137
  • Aantal berichten
   375
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.