Spring naar bijdragen
Mar

Veranderingen in ogen

Aanbevolen berichten

Ik heb sinds kort last van mijn ogen. Ik zie soms wazig en ook wel eens zwarte vlekjes of sliertjes voor mijn ogen. Of ik ze nou open of dicht heb, die sliertjes zijn altijd wel aanwezig. Het is soms zo erg dat dit gepaard gaat met een rood geïrriteerd oog. 

Ik denk zelf dat het beschadiging kan zijn of misschien moet ik een nieuwe bril of een test laten doen. Nou, nu ik dit zelf zo opnoem zal ik dit maar eens gaan doen.

Ik vraag me dus af of iemand hier ook wel eens last van heeft of ervaring mee heeft?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Allereerst zou ik als ik jou was gewoon even langs een oogarts gaan.

Als ik dit zo hoor dan komt het mij erg bekend voor. Ik heb zelf een oogontsteking gehad en ik had precies dezelfde symptomen als jij.

Bij mij was er Uveïtis geconstateerd. Dit is een inwendig ontsteking van het vaatvlies in het oog. Er zijn verschillende vormen van Uveïtis. Ik had Uveïtis Anterior, dit is de meest voorkomende vorm van Uveïtis. Ik had voornamelijk last van een rood erg geïrriteerd oog, gecombineerd met last hebben van veel licht. Ik heb daarom ook vaak mijn laptop en-telefoonscherm op een laag contrast staan. De arts vertelde mij dat dit veroorzaakt wordt door het afweersysteem die zich tegen eigen weefsel afkeert. Ik werd behandeld met oogdruppels die de pupillen verwijden. Deze oogdruppels voorkomen de verklevingen van de pupillen met de lens en verlichten de pijn. Geen pretje want het regende die dag en ik liep met een zonnebril op. Het kan vergeleken worden wanneer pupillen van weinig licht naar veel licht worden blootgesteld. Ik moet zeggen dat ik er niet veel last meer van heb maar het is niet geheel genezen.

Het is dus belangrijk om dit even te laten onderzoeken.

In sommige gevallen komt er een inwendige oogoperatie bij kijken en een operatie is altijd fijner om te vermijden lijkt mij.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je kunt een opmerking achterlaten als je bent aangemeldNu aanmelden

 • Forumstatistieken

  • Aantal discussies
   137
  • Aantal berichten
   381
 • Vergelijkbare bijdragen

  • Door An3
   Hallo,
   Na al een  korte tijd lezen (3-6 boekpag.) zie ik verticaal verschoven bijbeelden van dingen op geringe of grotere afstand. Heel duidelijk aanwezig als ik heb gelezen en vervolgens ondertiteling op TV zie, Dit duurt ca. 5 a 10 minuten. Na langer lezen duurt het tot wel  30 min. voordat alle bijbeelden weer zijn verdwenen. Ik heb al menig oogonderzoek gehad bij 2 oogartsen en ook mijn opticien heeft onderzoek gedaan aan mijn ogen. Met de vaststelling dat ik tegengestelde prisma correctie nodig had voor dichtbij en veraf, en dus voor beide situatie een aparte bril heb, hoopte ik dat het onder controle was. Binnen bepaalde grenzen kan ik zo functioneren  maar langer lezen en langer details bekijken kost nog steeds veel moeite en heeft nog steeds dubbelzien per oog tot gevolg. Het hindert me nog steeds behoorlijk in het dagelijks functioneren met vermoeidheid als gevolg en de laatste tijd ook weer hoofdpijn. 
   Ik kan op internet niets vinden wat vergelijkbaar is met mijn situatie. Wel over dubbelzien per oog maar niets over het ontstaan en verdwijnen van dit dubbelzien na b.v. lezen.
   Ik ben zeer benieuwd of er andere mensen zijn die ook zoiets ervaren en of er iemand is die hier meer over kan vertellen.
   Ik ben 65 jaar en hoop eigenlijk nog op een verbetering zodat lezen en hobbyen wat aangenamer worden. Ook denk ik dat de slaapdrang die ik door de dag heen steeds heb hiermee verband houd.
    
   Wie weer hier meer over?
    
  • Door Amber
   Hoewel mijn ogen erg scherp zijn, heb ik het gevoel dat mijn ogen achteruit zijn gegaan maar alleen wanneer het donker wordt. Wanneer het schemerig begint te worden, begin ik al een beetje kippig te worden. Als er totaal geen licht binnen is dan moet ik echt mijn handen gebruiken om te kunnen vinden waar ik naar toe moet lopen. Dit heb ik voorheen nog nooit zo ervaren. Ik heb het idee dat ik nachtblind aan het worden ben. Heeft iemand hier ook ervaring mee? Is er eventueel iets wat het kan verbeteren? Ik zit eraan te denken om naar een huisarts of oogarts te gaan maar of hun een oplossing weten? Ik zou het niet weten en ik vraag me af hoe het kan zijn dat mijn ogen opeens anders reageren in het donker, terwijl ik met daglicht nog goed van veraf kleuren en letters kan zien en lezen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

De website Doktersnel.nl plaatst Cookies, meer informatie kunt u terugvinden in onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid - door op accepteren te klikken verdwijnt deze melding.